Rezultatele partiale de la BAC au adus o promovabilitate record de cand s-au introdus camerele de supraveghere: 55,65% dintre absolventii de clasa a XII-a au trecut BAC-ul. Fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu are o explicatie pentru rata ridicata de promovabilitate.
„Rezultatele in anumite judete pot fi explicate prin faptul ca au fost cel putin doua simulari, iar simularile au tocmai acest rol: de a evalua pregatirea la un anumit moment pentru a sti ce sa mai faci cand se apropie examenul„, a declarat fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu. „Fiecare scoala avea obligatia sa amelioreze rezultatele de la bacalaureat urmarind masurile care au fost propuse”, a continuat Andronescu.
Rezultatele Bacalaureatului 2013 vin in conditiile in care acesta este primul an in istoria bac-ului in care subiectele au fost diferentiate, iar liceele tehnologice – ai caror elevi au luat pana anul acesta cele mai mici note – au avut subiecte mai usoare fata de ale celorlalte filiere la examenele cele mai grele: Romana, Matematica, Fizica si Chimie. Decizia modificarii gradului de dificultate al subiectelor a fost luata anul trecut, printr-o miscare discreta a fostului ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu, facuta in plina criza politica in vara anului 2012.
Cu toate acestea, diferentierea subiectelor pentru liceele tehnologice a fost anuntata abia odata cu prima proba a bacalaureatului pentru olimpici. Desi subiectele au fost diferentiate, diploma de Bacalaureat a ramas neschimbata pentru toti cei care promoveaza examenul.
„Un grad de dificultate nu trebuie sa fie nici maxim, nici minim, el trebuie sa fie mediu”, a declarat astazi, 8 iulie, Ecaterina Andronescu. „Pe de alta parte, anul trecut a fost elaborat un set de masuri care a ajuns in fiecare scoala. Fiecare scoala avea obligatia sa amelioreze rezultatele de la bac urmarind masurile care au fost luate”, a continuat fostul ministru.
Tare de tot! Dupa ce tot romanul a notat ca actualul „ministru al invatamintului” NU poate sa spuna corect o fraza in romaneste, a venit Abramburici sa-i tina locul! Daca l-ar fi lasta pe actualul tinar infractor si ministru sa vorbeassca zeci si zeci de minute, cred ca am fi asistat la filmul Cascadorii Risului varianta 2013!
cred ca romanul s-a adaptat.Elevii au gasit,impreuna cu profii,o metoda sa faulteze comisiile.SIGUR.Primii ca sa ia examenul si sa se vada studenti cu taxa platita de babacii,iar profii sa isi salveze posturile.Una e sa fii prof de liceu ,alta e sa fii de profesionala.
ha,ha nostima abramburica! Pe vremea ei nu se dadeau simulari? Subiecte de nivelul clasei a 8-a si profesori mai mult decat indulgenti si necinstiti, asta este explicatia! Traiasca usl!
Ce sa zica si ea!Pun pariu ca mai mult de jumatate din elevi au luat meditatii particulare.Asta cu grija profesorilor din scoli pentru elevi este doar in mintea ei.Bataie de joc din partea statului asupra copiilor nostri, de la al mai mare pana la al mai mic.Probabil ca generatia aceasta va fi etichetata spagara asa cum generatiile anterioare au avut si au eticheta lor.De parca nu adultul face educatia.Eu sunt cea a lui Ceausescu crescuta cu lapte praf si covrigei!Uite de aia nu pot eu sa traiesc bine!HI!HI!HI!Ne facem de ras in continuare ca natie.Singurul popor din Europa care isi bate joc de copii,batrani si bolnavi.Daca parintii nostri au fost prosti hai sa fim si noi!Sa dam crezare unor vorbe si mai putin realitatii in care traim.
asa cum a dat si ea spaga de a intrat in guveren,asa si cu bacul!!!