Judecătorii Curţii Constituţionale a României au decis să facă un nou apel la autorităţile publice prevăzute în Titlul III al Constituţiei – Parlament, Preşedintele României, Guvern, Administraţia publică centrală, Administraţia publică locală, Autoritatea judecătorească, pentru a lua măsuri de oprire a acţiunilor defăimătoare la adresa Curţii.
Potrivit unui comunicat al CCR transmis joi, judecătorii Curţii, reuniţi în plen în 22 august, au luat această decizie după ce au luat act de continuarea atacurilor unor autorităţi publice şi mijloace de informare în masă la adresa Curţii şi ţinând seama de Raportul Comisiei Europene către Parlamentul European şi Consiliu privind progresele înregistrate de România în cadrul mecanismului de cooperare şi verificare în care s-a exprimat îngrijorarea faţă de ‘recenta presiune exercitată de unii membri ai Guvernului român şi de politicieni de rang înalt asupra Curţii Constituţionale’, reţinându-se, totodată, că ‘independenţa sistemului judiciar şi separarea puterilor sunt elementele de bază ale unei societăţi democratice. Pentru a restabili climatul de încredere, toate nivelurile politice din România vor trebui să demonstreze, în lunile următoare, prin acţiunile lor, angajamentul faţă de aceste principii. Comisia va monitoriza îndeaproape evoluţiile în acest domeniu’.
‘Aceste acţiuni, cărora li se adaugă, în ultima perioadă, actele denigratoare la adresa unora dintre judecătorii Curţii, cărora li se contestă moralitatea, integritatea, pregătirea profesională, produc grave prejudicii de imagine CCR şi tind la decredibilizarea sa, punând sub semnul îndoielii deciziile pe care Curtea le-a pronunţat. Se aduce astfel atingere dispoziţiilor art.147 alin. 4 din Constituţie, potrivit cărora deciziile Curţii Constituţionale sunt general obligatorii, se încalcă normele democratice şi principiile statului de drept, cu consecinţe grave asupra stabilităţii instituţionale în România şi asupra imaginii internaţionale a ţării, astfel cum o subliniază şi Raportul Comisiei Europene către Parlamentul European şi Consiliul arătat’, precizează CCR.
Judecătorii mai subliniază că, având în vedere recomandările specifice urgente cuprinse în acest Raport, nevoia de stabilitate instituţională a României, atât în plan intern cât şi internaţional, pentru a evita continuarea deteriorării imaginii ţării şi constatarea de către organismele europene a neîndeplinirii obligaţiilor pe care România le are în calitate de stat membru al Uniunii Europene, Plenul Curţii Constituţionale cere tuturor autorităţilor publice luarea de măsuri pentru respectarea statutului Curţii Constituţionale şi a statutului membrilor acesteia.
La finalul comunicatului se arată componenţa plenului CCR: Augustin Zegrean, preşedintele Curţii; Aspazia Cojocaru; Acsinte Gaspar; Petre Lăzăroiu; Mircea-Ştefan Minea; Iulia Antoanella Motoc; Ion Predescu; Puskas Valentin Zoltan; Tudorel Toader – judecători
actele denigratoare sunt favorizate de cei trei membrii din cadrul curtii:predescu,toader si…care au ajutat la mascarada de dupa referendum dand indicatii cum sa procedeze grupul infractional, de aici si demisia lui Rus care nu a fost intamplatoare. Daca se simt ca sustin ideologiile iliesciene si nu vor sa accepte SCHIMBREA sa DEMISIONEZE sunt judecatori care pot fi asemeni Dnei Aspazia. Ori faci dreptate ori du-te la pensie.
CCR ar trebui sa ia atitudine impotriva linsajului mediatic practicat de Antena 3! Asa ceva este de neimaginat. Cum poti sa terfelesti intr-un asemenea hal judecatorii Curtii Constitutionale??? Oare CNA-ul doarme? Sau a batut deja palma cu noua putere?
CNA-ul a fost cu ei si-n opozitie,cu atat mai mult acum cand sunt la putere, nu-i deranjeaza.
CCR, ar trebuie sa-i dea in judecata.
CC respect pentru domniile voastre ..orice neregula semnalata la Bruxelles…. sunteti I N D E P E N D E N T Z I…..in Romania orice demers este inutil,fara rezultat.
Domnilor Judecatori ai CCR , ma bucura atitudinea, pozitia d-voastra indreptata catre cei care nu stiu sau nu vreau intentionat sa stie si sa respecte aceasta institutie.
Daca nu veti utiliza instrumentele de aparare si respect a acestei institutii ci se va lasa impresia ca este o jucarie la indemana oricui ,atunci nu putem sa mai spunem ca,avem o tara de Drept.
Legea este sfanta si se aplica oricarui greseste !
http://roncea.net/index.php/component/k2/item/317-23-august-2012-73-de-ani-de-la-semnarea-pactului-din-1939-dintre-germania-si-rusia-pactul-dintre-dreapta-si-stanga-23-august-2012-la-bucuresti-se-semneaza-pactul-formarii-noii-drepte-la-multi-ani-fratelui-victor-victor-roncea
CCR, sa-l dea afara pe Predoiu, care e de-o varsta cu stalinismul. Nu se poate ca un judecator, de asemenea rang sa iasa in presa si sa denigreze o colega, ca apoi, ca orice USL-ist care se respecta, nu mai recunoaste ce-a declarat.
Cum sa nu scrie si sa se vorbeasca in presa daca cineva de-acolo, care e negru de furie ca s-a respectat legea, isi arata neputinta vinovata?!
Cred ca gresiti nu Predoiu ci Predescu este unul dintre judecatorii Curtii.
decanul de varsta, numit de insusi iliescu-ilici
Demersul facut de CCR este unul normal. Primul pas este sa se faca apel la cei care incalca regulile, cei care aduc prejudicii fara argumente juridice/legale/constitutionale. In cazul ca acest apel ramane fara niciun efect, se poate merge pana la informarea Comisiei de la Venetia.
SUBSCRIU
degeaba faceti apel, domnilor judecatori CCR, la autorităţile publice prevăzute în Titlul III al Constituţiei ! Pai tocmai aceste autoritati va defaimeaza, dupa ce v-au pus o presiune insuportabila. Tot ei sunt si alaturi sau in spatele manifestantilor.
In locul acestiu apel, ar fi mult mai eficace sa depuneti plangere in fata Justitiei si sa semnalati abuzurile la Bruxelles.