Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins astăzi în localitatea Lepșa din județul Vrancea, unde discută cu autorităţile locale şi cu oamenii din sat. Aceeaşi procurori au fost săptămâna trecută şi în comuna Suraia, unde oamenii au fost chestionaţi cu privire la desfăşurarea Referendumului.
O echipă formată din trei procurori DNA a mers astăzi în localitatea Lepşa, comuna Tulnici, pentru a investiga cum a fost posibil ca la Referendum să fie o prezenţă la vot de 250%. Procurorii au bătut la porţile mai multor localnici şi au stat de vorbă cu ei, dar s-au întâlnit şi cu autorităţile locale. Edilii spun că prezenţa aşa de mare la vot s-a datorat faptului că Lepşa este o localitate turistică.
Potrivit Biroului Electoral Judeţean Vrancea, la secţia din Lepşa au votat peste 1200 de persoane, în condiţiile în care în listele permanente figurau doar 347 de votanţi. Restul de votanţi, respectiv 870, au votat pe liste suplimentare, spunându-le membrilor secţiei de votare că sunt turişti. Mai mult, în ziua votului, preşedinta BEJ Vrancea a decis să suplimenteze numărul buletinelor de vot la secţia cu pricina cu încă 900, după ce buletinele repartizate initial s-au epuizat până la ora 12.00.
Chiar dacă nu este încadrată oficial în categoria staţiunilor turistice, Lepşa a devenit raiul pensiunilor agroturistice. În ultimii 10 ani au fost construite aici 1.500 de vile, multe dintre ele fiind transformate ulterior în pensiuni turistice.
Evident,localitate „turistica”,turism electoral,organizat de barosanul de la judet,ala cu dosare penale,nu le-ar fi rusine!
Domnilor procurori,anchetati pe cei de pe listele suplimentare,sa se vada de cite ori au votat.Cei gasiti vinovati,sa plateasca,puscaria s-ai manince.
Ca sa vezi!
Unde era turismul de frunte al tarii.
Daca volumul asta de persoane ar fi mereu in jurul cifrei 1200 de persoane ar fi credibil.
Dar cum poti sa nu spui pentru imbecili ca 1200 de turisti pleaca in vacanta sa voteze.
Cat sunt ei de responsabili si dornici sa isi exercite dreptul de vot.
Ce Romanie frumoasa avem!
Nunti la care toata lumea se duce la vot si pe urma la chef.
Turisti care primul lucru pe care il fac inainte de a se spala pe dinti sau a se duce la toaleta este sa voteze.
Cata disciplina, cata responsabilitate civica!
traditional, nuntile se fac toamna; rare, foarte rare sunt nuntile vara.
Dezgustator !
Oribil de urat !