În luna decembrie 2014, Victor Ponta, omul care spune o minciună la câteva secunde cu o artă perfecţionată zi de zi, spunea că dacă va fi pus sub urmărire penală, va demisiona.După 25 de ani de democraţie exersată mai bine sau mai rău de o clasă politică aflată într-un refuz continuu de a se reforma, România merită un moment de maturitate: demisia premierului ţării, care este anchetat pentru complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani, fals în înscrisuri şi conflict de interese.
E un început în tot sfârşitul.
Câtă impostură şi cât tupeu: preşedintele PSD, şeful Executivului României, este, începând de astăzi, 6 iunie 2015, suspect în dosare cercetate de Direcţia Naţională Anticorupţie.
Şeful Guvernului, Victor Ponta, este urmărit penal pentru fals în înscrisuri, spălare de bani şi complicitate la evaziune, pe vremea când acesta presta servicii juridice pentru cabinetul bunului sau prieten- Sova. De asemenea, conflict de interese, din funcţia se premier.
Parcurgeţi comunicatul DNA, care oferă detalii concludente din anchetă .
Veţi înţelege care a fost miza salvării lui Dan Sova de la arestarea de către DNA, de două ori în Senat. Era vorba de o luptă la baionetă, pentru că Victor Ponta este suspectat că a participat la ilegalităţile lui Sova. Om cu care a împărţit banii capusati de la stat, om pe care apoi l-a uns ministru la Transporturi.
Iată acuzaţiile procurorilor:
„Procurorii din cadrul Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Ponta Victor-Viorel, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”, în prezent prim-ministru al României, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:
– fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni);
– complicitate la evaziune fiscală în formă continuată
– spălarea banilor
În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că o parte însemnată din sumele obţinute de către SCA „Şova şi Asociaţii” de la cele două complexe energetice (Turceni şi Rovinari) a fost destinată exclusiv interesului personal al lui Şova Dan-Coman şi a persoanelor din sfera sa relaţională.
În aceeaşi cauză, procurorii au constatat că se impune continuarea urmăririi penale faţă de Ponta Victor-Viorel şi sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată (două acte materiale) fapte aflate în legătură cu funcţia sa de prim-ministru al României, având în vedere că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În calitate de prim-ministru al României, Ponta Victor-Viorel l-a desemnat pe Şova Dan-Coman, în luna august 2012, în funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, în luna decembrie 2012, în funcţia de ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, în luna februarie 2014, ca ministru interimar al Transporturilor şi în luna martie 2014 ministru al Transporturilor, în condiţiile în care Ponta Victor-Viorel a beneficiat în trecut de foloase din partea lui Şova Dan-Coman, constând în sume de bani (în total aprox. 250.000 lei) şi dreptul de folosinţa gratuită a unui autoturism”.
Câtă impostură şi cât tupeu: Prim-urlătorul împotriva evaziunii fiscale, personajul care punea ştampila de „evazionist” folosind instituţiile măciucă din subordinea sa, politicianul care a pus tunurile ANAF pe bacşişurile ospătarilor, este parte într-un dosar de evaziune şi spălare de bani, dar şi conflict de interese, ca şef al Executivului.
Acest plagiator dovedit, scăpat ca prin urechile acului din dosarul Duicu, când baronul de Mehedinţi făcea trafic de influenţă lângă el, trecut pe lângă interzicerea votului în diaspora, cu un guvern plin de penali, de la vicepremier până la ministrul de finanţe, acest impostor începe să dea socoteală.
În mod evident, Victor Ponta şi PSD vor susţine, sus şi tare, că e o manevră politică. Iar şeful Executivului a postat, deja, pe Facebook, un document de la Turceni, cum că nu ar fi colaborat sau luat bani de la complexul energetic. Corect, domnule Ponta. I-aţi luat indirect, prin şi de la Şova şi Asociaţii. Puteţi obţine o hârtie şi de acolo?
În luna decembrie 2014, Victor Ponta, omul care spune o minciună la câteva secunde cu o artă perfecţionată zi de zi, spunea că dacă va fi pus sub urmărire penală, va demisiona.
După 25 de ani de democraţie exersată mai bine sau mai rău de o clasă politică aflată într-un refuz continuu de a se reforma, România merită un moment de maturitate: demisia premierului ţării, care este anchetat pentru complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani, fals în înscrisuri şi conflict de interese.
sursa: gandul.info
Comentariile sunt închise.