Fostul consilier prezidențial, Adrian Rădulescu, a fost audiat la DNA.
Cel mai probabil, procurorii au stat de vorbă cu el despre pământurile de la Nana.
La ieșirea de la DNA, Rădulescu a glumit cu jurnaliștii spunând că a venit să-și vadă un prieten.
El a a mai spus că la Nana totul este legal, în rest nu este treaba lui pentru că nu este procuror, este specialist în agricultură.
Moșia lui Traian Băsescu de la Nana a fost pusă sub sechestru asigurator, însă nu doar fostul președinte suferă, ci și localnicii care au pățit-o și ei din cauza lui.
Băsescu spune că este o victimă a adversarilor săi politici. El le cere autorităților să analizeze procesele de restituire ale pământurilor în Vrancea, la Marian Oprișan, și în Timiș, la Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta.
”Imi pare rău pentru cele 127 familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite în perioada 1996-2010. Pe fond, aceste familii suportă consecinţele unor acţiuni politice îndreptate împotriva mea. Nu exclud posibilitatea ca în procesul de restituire să fi existat ilegalităţi. Asta va constata justiţia iar cei care au încălcat legea vor răspunde. Sper ca astfel de investigaţii să se facă în toată ţara, începînd spre exemplu cu judeţele Vrancea şi Timiş. Ioana Băsescu a cumpărat de la o firmă italiană cele 290,4 hectare de la Nana în octombrie 2013 în baza înscrisurilor legale de la cartea funciară, cu deplină bună credinţă. Oare de ce timp de trei ani cît timp firma italiană a deţinut proprietatea terenurilor nu s-a facut nici o investigaţie ?”, e mesajul lui Băsescu de pe Facebook.
În replică, Parchetul General a transmis printr-un comunicat de presă că „este regretabil faptul că un fost președinte al României pune la îndoială independența și imparțialitatea procurorilor, acest lucru fiind de natură să afecteze prestigiul și credibilitatea justiției”.
„În acest context, conducerea Ministerului Public solicită Consiliului Superior al Magistraturii, în calitate de garant al independenței Justiției, potrivit art. 1 și 30 din Legea nr.317/2004, să își îndeplinească obligația legală de a apăra judecătorii şi procurorii împotriva oricărui act care le-ar putea afecta independenţa sau imparţialitatea ori ar crea suspiciuni cu privire la acestea” se arata in comunicatul Parchetului General.