Jurnalista de investigații Emilia Șercan susține că presa mainstream nu poate să scrie de rău despre șeful UNPR, Gabriel Oprea, care și-a construit în mod discret o poziție foarte influentă în politică.
Șercan își amintește despre tragedia elicopterului prăbușit în Lacul Sutghiol și despre rolul jucat de Oprea imediat după accident. În acel accident și-au pierdut viața patru oameni.
„Nu la mult timp dupa producerea accidentului, televiziunile de stiri incepusera sa dea informatia ca oamenii traiesc pentru ca de pe mal se auzeau strigatele de ajutor.
Tot televiziunile de stiri au inceput sa dea si informatia ca vicepremierul pentru securitate nationala si ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a preluat coordonarea operatiunii si ca s-a deplasat cu un elicopter la fata locului.
Scenariul din mintea lui Gabitza a fost, probabil, ca daca oamenii aia striga, atunci salvarea lor este o formalitate, deci el preia operatiunea si in final apare ca salvatorul situatiei de urgenta. Insa competenta oamenilor lui Gabitza s-a vazut, nu insist, finalul il cunoasteti.
Imediat ce a fost clar ca operatiunea de salvare este un fiasco si ca oamenii aia mor cu zile sub ochii neputintei sale, comandantul situatiei de urgenta, vicepremierul pentru securitate nationala si ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fugit de la locul operatiunii ca o potarniche, si l-a impins in fata pe Raed Arafat„, a scris Șercan pe facebook.
Jurnalista spune că a doua zi nu s-a mai suflat niciun cuvânt în presă despre participarea lui Oprea la locul tragediei aeriene.
„De ce pomenesc despre povestea asta acum? Pentru ca abia acum realizez influenta si puterea acestui personaj pe care multa lume l-a tratat cu indiferenta, iar altii nu l-au „tratat” deloc pentru ca despre om nu se poate spune/scrie nimic in mainstream. Povestea plagaitului lui nu s-a rostogolit, subiectul fiind preluat de vreo cateva site-uri locale. La fel si in cazul lui Ontanu, cel coordonat de Oprea in obtinerea doctoratului„, susține Șercan.
Trebuie menționat faptul că la ReporterVirtual.ro am prezentat ambele anchete (Oprea și Onțanu) privind suspiciunile de plagiat în tezele de doctorat ale liderilor UNPR.
Jurnalista de investigații mai spune că Oprea și-a clădit cariera universitară pe baza unui plagiat, după care a coordonat lucrările de doctorat ale unor angajați din serviciile secrete și justiție, precum generalul SRI Florian Coldea sau vicepreședintelui CSM, procurorul George Bălan.
„Uitati-va cum arata acum UNPR-ul lui Gabriel Oprea. Este un partid ticsit cu tot fel de personaje dubioase, cu indivizi care incearca sa isi gaseasca sub cupola lui Gabitza un adapost de frica DNA. Iar in tot timpul asta, Gabitza mesteca in gol o expresie care a ajuns sa ne irite ingrozitor timpanele, o sintagma pe care a golit-o de continut – „interesul national”. Iar in numele acestui „interes national” Oprea este cel care face acum jocurile politice, este cel la mana caruia sta facerea si desfacerea de guverne, si implicit viitorul nostru!”, a conchis Șercan.
sursa: reportervirtual.ro
gutt cand spuneam eu de generalii de carton?
Adevart, ipocrizie maxima la acest individ care n-are in portofoliu mai mult de cinci sau sase fraze repetate sistematic indiferent despre ce-i vorba. Noi ne tinem de cuvant, siguranta si aparare nationala, stabilitate politica, interesul national, sustinerea guvernului, sustinerea presedintelui, …si cam atat. Aia cu impozitarea marilor averi a murit, nu mai aminteste de ea, probabil intre timp l-au tras de maneca toti acei care au aderat la unpr, ca se incadreaza acolo. Cu atat mai mult cu cat acest partid, de toata jena, a ajuns de la 15 parlamentari in urma alegerilor la vreo 60, facandu-l pe Oprea sa se creada a 3-a forta politica din Romania. Eu zic sa se angajeze in alegeri asa de unii singuri, si-o sa se convinga ca n-are priza si nici aderenta la public mai mult de 2 – 3 %.