Noul ambasador al SUA la Bucureşti, Hans Klemm, declara pe 13 octombrie că România trebuie să rupă cercul influenţei politice asupra deciziilor economice. Klemm a făcut apel către liderii politici români să nu se mai amestece în administrarea companiilor de stat pentru a obţine beneficii. Ambasadorul SUA le-a cerut explicit politicienilor să “înceteze să se amestece în administrarea companiilor de stat în scopul obţinerii de beneficii politice şi să le permită acestora să îşi desfăşoare activitatea în conformitate cu bunele practici de afaceri, astfel încât toţi românii să se bucure de efectele benefice”. Hans Klemm a mai spus că România are un mare potenţial, dar la fel de ample sunt şi reformele necesare pe care trebuie să le facă.
Dezastru pe linie
SECUNDA a intrat în posesia unui RAPORT din 2011 – pe care îl prezentăm mai jos – privind restructurarea companiilor de stat în vederea atingerii în anul 2012 a unui deficit bugetar de sub 3%. Acest RAPORT care demitizează anumite firme și îngroapă șefimea ce s-a îndestulat cu salarii uriașe pentru 2011, este citit de inițiații partidelor.
La întrebarea noastră “Și ce s-a schimbat la sfârșitul anului 2014 față de 2011?”, o sursă din Parlament ne-a dat un răspuns alarmant “Nimic”. Practic, dacă comparăm, observăm că după patru ani situaţia este identică. Mai apar puseuri în presă, în clasa politică, dar, în fapt, NIMENI nu urmăreşte până la capăt restructurarea, iar “băieţii” se fac că restructurează şi, imediat cum apare alt subiect de presă – gata! se opresc (oricum şi până atunci doar mimaseră restructurarea)!
Situaţia companiilor de stat la sfârşitul lui 2014
Starea companiilor de stat administrate de manageri numiţi şi controlaţi de Guvern reflectă performanţa administrativă, sau, mai corect spus, lipsa ei din partea guvernanţilor.
Într-o analiză a celor mai importante 230 de companii de stat, datele relevă un adevărat dezastru. La finele anului 2014, acestea înregistrau datorii totale de 24,4 miliarde de lei (peste 5,5 mld. euro), la care se adaugă 1,5 mld. lei plăţi restante la bugetul general consolidat şi 1,9 mld. lei restanţe către alţi creditori. În insolvenţă se aflau 67 de companii de stat, dintre care doar 10 erau active (adică aveau şanse să iasă din incapacitatea de plată).
Aproape 150 dintre companiile în cauză au terminat anul pe pierdere sau fără profit, înregistrând pierderi totale de 2,3 miliarde lei. Asta în condiţiile în care statul a alocat subvenţii de 7,9 mld. lei şi transferuri de la buget pentru investiţii de 4,6 mld. lei. “Vedete” în rândul companiilor cu pierderi sunt OLTCHIM, CE Oltenia, CE Hunedoara, TAROM, Compania Naţională a Uraniului, RAAN.
Numărul angajaţilor din aceste companii este de peste 210.000, dintre care aproape 12.000 la cele inactive aflate în insolvenţă (care, culmea! au salariul mediu mai mare decat cel din restul companiilor).
Articolul integral şi Raportul oficial pe secundatv.ro
Sistem performant pentru succes! Daca doresti rezultate, succes si prosperitate,
este timpul sa te alaturi celui mai nou si mai performant program de lucru la
domiciliu! Noi iti oferim tot ceea ce ai nevoie: instruire gratuita si de cea
mai buna calitate, contract de comision, un plan exceptional de dezvoltare si
extindere in viitor. Porneste rapid si cere acum toate informatiile, la adresa
de email: [email protected]
DACA GUVERNANTII SUNT O ADUNATURA DE TEMBELI DE UNDE VREI MANAGEMENT DE CALITATE IN COMPANIILE DE STAT….cORECTIA ESTE PRACTIC IMPOSIBIL DE FACUT….!
…de ce domnilor trebuie sa vina un ambasador de prim rang sa puna punctul pe „I”….ori noi nu observam sau nu vrem sa observam ce se-ntampla, ca sa nu spun ca poate suntem tampiti ,ori ba !
noi vrem, guvernantii PSD nu vor…..
Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar!! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar(part-time) sau 285 de euro lunar(full-time),acum,din prima luna. Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]