Sustinatorul liberalilor Michael Shafir, profesor la Universitatea Babes Bolyai, critica intr-o scrisoare deschisa publicata in revista Observator Cultural sustinerea acordata de Crin Antonescu lui Gigi Becali pentru a candida pe listele PNL la alegerile parlamentare.
„In ciuda convingerilor partenerului Becali, va asigur insa ca nu chiar toata suflarea e de vinzare. (…) Comunismul a fost condamnat, national-comunismul a fost reinviat cu aportul interimar al domniei voastre”, sustine Shafir.
Profesorul universitar este de parere ca Antonescu a „facut-o de oaie” in conditiile in care, prin decizia de sustinere a lui Becali la alegerile parlamentare, PNL va pierde multe voturi ale intelectualilor. „Sa presupunem ca aveti dreptate si ca geniala dumneavoastra manevra va aduce voturile pentru USL a zeci si poate chiar a sute de mii de
Mai multi liberali si-au exprimat dezacordul fata de sustinerea acordata de presedintele PNL lui Gigi Becali. Printre ei se numara: deputatul PNL, Mihai Dontu, Adriana Saftoiu, fosta consiliera prezidentiala si membru PNL cat si vicepresedintele PNL Varujan Vosganian.
Deputatul PNL si fostul lider al partidului, Calin Popescu Tariceanu a declarat ca prefera „sa creada in valori si principii si in oameni care manipuleaza idei si nu oi”. Presedintele PNL Crin Antonescu, a comentat aluziile lui Calin Popescu Tariceanu fata de meseria de cioban a lui Gigi Becali, potrivit agentia Newsin. Antonescu a spus ca oaia e un „animal minunat”, si nu degeaba si Iisus e invocat in Biblie ca „Mielul lui Dumnezeu”.
acest partid este de rsuine, acesti oameni din partid se duc acolo doar de dragul ca fac parte dintrun partid dar nimeni nu actioneaza in vreun fel exista , acest,, crin” si acest ,,orban” de parca ar fi partidul sau mai bine zis familia lor de acasa, asa ii manipuleaza pe cei din partid iar membrii sunt foarte ascultatori nu ridica tonul , se supun si fac exact ca la acrte , nu am mai pomenit asa ceva , cel putin la psd oameni siau spus cuvintul au ripostat cumva si sa vazut ceva actiune dar in pnl toti dorm e liniste si pace ce spune tata crin , sau mai ingaima ceva si taica ludovic care cred ca nu mai are nimic nici in pantaloni de ingimfat ce este , este foarte corect restul sunt marionete , sau pur si simplu nui intereseaza, halala partid …. rsuine
va asigur ca acest domn nu are cadere morala sa dea lectii de moralitate,datorita trecutului sau.
acest domn NU este un intelectual,pentru ca a dat in judecata pe NICOLAE PAUN,un intelectual versat veridic,ba mai mult are un limbaj INADECVAT vorbind de plata cu ora la pensie ca nu ,,lucreaza pe centura,,
Acest domn sa plece la pensie si sa taca din gura,ca numai prostii spune.
D-l Antonescu nu are nici o treaba cu intelectualitatea de aceea nu poate accepta intelectualii, nu-i intelege si nu-i respecta.
Sa ajungi intelectual, ai o doza de intelepciune, insa oile bietele sunt bagate in mizerie de domnia sa fara nici un rost, nu-i caracterizeaza blandetea lor, atat pe el cat si d-l Gigi Becali.
Tot respectul adevaratilor Liberali !
cen urmă cu peste un secol, een plină epocă a migraţiilor către Lumea Nouă, patronii erau srcitt interesaţi ca muncitorii să aibă şi ei interesul stabilităţii een locul de muncă. Salariaţilor le-a fost oferit un răspuns la neliniştea lor legată de bătre2neţe, boală, şomaj: PAYG. Astăzi, istoria s-a cam schimbat. Dar slăbiciunile şi fricile umane, nu. Atunci, stabilitatea era plătită şi răsplătită. Astăzi „libertatea” de circulaţie este răsplătită, dar nu este plătită. Vechiul PAYG se poate adresa een viitor capitalurilor, een cadrul principiului bonus-malus. Odată, capitalurile şi-au „cumpărat” stabilitatea forţei de muncă şi stabilitatea politică. Astăzi, ar trebui să-şi „cumpere” ticketul de călătorie prin lumea largă şi stabilitatea politică a comunităţii een care se implantează. Un fel de TVA social, dar eentr-o formulă valabilă pe pieţe mai largi dece2t cele locale, poate la nivelul UE? Competiţia fiscală la nivel internaţional nu lasă prea multe şanse realiste de soluţionare „de bună voie” a problemei pensiilor. Iar problema pensiilor trebuie să fie rezolvată, sub riscul unor probleme politice şi de securitate copleşitoare pentru orice guvern. De aceea, doar pensiile corelate cu contribuţiile sociale plătite de salariat şi angajator, oricum le va masacra Boc, vor oferi un amăre2t de răspuns parţial şi temporar problemei. Nivelul lor real va fi eentr-o continuă scădere. Ele trebuie să fie completate een viitor cu pensii naţionale servite după 65-70 de ani de către stat, din impozitele generale, cu pensii private, cu pensii profesionale. Economisirea personală sau investiţiile personale constituie un răspuns credibil doar pentru o categorie mică de persoane: cele care au resursele necesare şi sunt prevăzătoare din fire. Pentru ceilalţi, sistemele mutuale sunt obligatorii. Cum determinăm capitalurile să-şi asume o parte din costurile unei probleme la ivirea căreia au contribuit masiv? Impune2ndu-le costuri ale libertăţii lor de circulaţie een lumea largă, eentr-un sistem fiscal renovat şi coordonat la nivel cel puţin continental. Capitalurile se pot lipsi de salariaţii „mofturoşi” dintr-o ţară, dar nu se pot lipsi de „consumatorii-stăpe2ni” de pe pieţele de desfacere solvabile. Aceasta este perspectiva pe care ţi-o propun, Dan Şelaru. Una ceva mai largă. Cu pălăria pe cap. Bismarck a formulat corect problema. Economiştii şi sociologii vremii au dat soluţia. Chiar dacă nu sunt Bismarck, aştept şi eu provincia!
oare urmeaza Vadim Tudor pe listele pnl?cel putin acesta e…”cultivat” si ar avea mai mare priza la sustinatorii acestui partid,ca limbajul politicienilor oricum nu difera prea mult.asa ca,decat doctori plagiatori,mai bine ciobani cinstiti nu?PAC-PAC-PAC!
In PNL lipsea ciobanul sef caci idiotul Crinisor e trecut deja.