AcasăActualitateMRU si Isarescu, discutii despre salarii

MRU si Isarescu, discutii despre salarii

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a discutat, vineri, impreuna cu Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, situatia salariilor angajatilor statului.

In timpul intrevederii de astazi, de la Palatul Victoria, cei doi au purtat discutii legate de reintregirea salariilor de la buget, conditiile de refinantare a deficitului bugetar, precum si despre cele de refinantare a datoriei publice si ieftinirea creditelor.

La finalul intalnirii celor doi oficiali, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a declarat ca masura reintregirii salarilor angajatilor statului reprezinta un obiectiv asumat al actualei guvernari si prin urmare este integrat in programul Coalitiei.

„In programul de guvernare apare ca element important modificarea in sus a nivelului veniturilor populatiei. O recuperare a nivelului salarial al sectorului public. Este un obiectiv asumat al programului de guvernare”, a spus Suciu.

Discutiile de la Palatul Victoria au avut loc in urma discursului Presedintelui Traian Basescu, cel care a sustinut, miercuri, in plenul Parlamentului, ca cere reintregirea salariilor bugetarilor, pana la data de 1 iunie 2012.

Ultima crestere a salariului bugetarilor a avut loc in luna februarie a anului 2011, atunci cand a fost acordata o marire de 15%. Asadar, bugetarii mai au de primit 10% pentru a ajunge la salariul complet, de dinainte de reducerile cu 25% din mandatul lui Emil Boc.

 

RELATED ARTICLES

28 COMENTARII

  1. lui zev.boc a ajuns marioneta.base va ajunge.toti au fost ,sunt si vor fi.marionete.e musai sa incheiem experimentul de 22 de ani.trebuie sa incepem unul nou.nu cred in ponta,sova,corlatean,banicioiu cu crinul in frunte.nici in analistii,intelectualii wwzl-isti,fosti sau in devenire.(ma tem sa nu ca si eu in acest pacat).experimentul pe care il voi incerca,cu tot riscul,pe 4 ani,va fi cel cu dd.eu il vad ca va fi primul care va inaugura mult asteptat institutie a demisiei.va avea si motive si va fi determinat si de o mare coalitie care-i va fi potrivnica.cea care azi este „usl+pdl =aceeasi mizerie”,precum si balastul de alogeni,bursieri si manelisti de care se cam inconjoara si de care este asaltat.
    in linistea unei duminici linistite vin cu o „noutate” pe care o intalnim si in ue aceea ca „primul ministru sa fie ALES .nu insist asupra avantajelor.sunt cateva.am avea si noi un program pe care sa-l putem urmari punct cu punct(!!).

  2. mark
    Nu se poate face reformă in aceasta țară cu un singur om, fie el, Presedintele însuși.
    Din această prezumție utopică au rezultat și erorile, inconsecvențele și gafele de limbaj , aș spune grave si aproape inevitabile, culminând cu modul inabil dpdv comunicațional prin care s-s încercat impunerea noii legi a sănătății, fără a se ține cont de părerea specialiștilor din sistem.
    Prin asta, s-a ridicat o minge nefastă la fileu opoziției inepte și am asistat, cu toții,la un șir incredibil de evenimente care au implementat, în România, nu reforma, ci, blocajul politic total si au dus la debarcarea nemeritată a unui premier asimilat acarului paun. Ca să nu mai spun de gradul de încredere al românilor în Traian Băsescu, care a scăzut nepermis de mult.
    Cât despre deciziile instanțelor, nu am remarcat ca seful statului să manifeste o atitudine de prețuire față de acestea…dimpotrivă, a reiterat cu orice prilej că justiția nu are dreptul de a se amesteca în GESTIUNEA BUGETULUI DE STAT, prerogativă ce aparține în exclusivitate portofoliului executivului. În consecință, drepturile câștigate de bugetari au fost eșalonate pe termen lung, iar bugetul anului 2012 nu prevede, din start, resurse pentru creșteri salariale.
    Boc nu a promis nimic, cu termene precise, subliniind, dimpotrivă, că se opune gesturilor populiste în an electoral care ar putea afecta negativ echilibrele macroeconomice.
    E timpul ca Presedintele insusi sa lase pe cei numiti si/sau alesi sa-si faca treaba si sa nu mai ia decizii in numele lor, de ca si cum ar fi cu totii imaturi sau retardați de-a dreptul.
    De aceea Emil Boc a fost asimilat unei marionete, de care râd, in prezent, până și copiii.
    Este păcat, va avea de pierdut reforma si noi toți, cei care o sustinem.
    A venit momentul ca Presedintele sa-si (re)aminteasca care este rolul sau primordial in societate. Mai ales, într-una atât de grav fracturată.

  3. Este o logica electorala si aici . Puterea doreste sa-si asigure voturile. Poate e de condamnat , poate nu, acest lucru il vom vedea peste un timp.Deocamdata 2012-2014 este o perioada in care se va decide mersul intregii natiuni inclusiv cu orientarile de dreapta sau stanga iar rentregirea salariilor bugetarilor s-ar putea sa paleasca fata de orizontul asteptarilor noastre !

  4. Apropo de rememberul invocat de proetenul mark, haideți să facem și noi unul:
    CITEZ:
    ,,Pana in urma cu nicio luna, presedintele Traian Basescu se declara impotriva oricarei idei privind cresterea salariilor bugetarilor, afirmand cu tarie ca nu exista resurse bugetare pentru o asemenea masura. Dimpotriva, considera ca o decizie in acest sens ar rupe fragilul echilibru in care se gaseste economia Romaniei si ca singura sursa pentru cresterea salariilor angajatilor din sistemul public ar fi noi imprumuturi, lucru de neacceptat, in opinia sa, in contextul in care statul trebuie oricum sa se imprumute pentru acoperirea deficitului la fondurile de pensii si sanatate.

    Mai mult, Basescu le-a atras atentia politicienilor in nenumarate randuri ca astfel de promisiuni sunt pur populiste si nu pot fi onorate in realitate.

    La ultimul sau discurs, tinut pe 7 martie in Plenul Parlamentului, presedintele a schimbat cu totul abordarea, impingand practic Guvernul de la spate sa adopte o masura pe care o excludea pana de curand: revenirea salariilor bugetarilor la nivelul anterior reducerii cu 25%, incepand din luna iunie. Fara a preciza sursa bugetara care ar permite acest lucru, fara a avea vreo previziune privind o eventuala crestere economica peste asteptari, fara a spune cum este posibila, atat de brusc, aplicarea unei asemenea decizii.”
    COMENTEZ:
    NO COMMENT

    • Haideti sa ne uităm unii la altii, majoritatea dintrei noi fiind sustinători fideli ai Presedintelui si ai actualei coalitii aflate la guvernare. De suntem asa ? Pentru că vrem justiție, sistem de valori bazat pe educație, muncă eficientă, competență, principii și dialog.
      Ce vedem în schimb ? Avem noi, oare, fețe de proști ?
      Eu, cel puțin, mă simt profund umilit de felul penibil în care PDL a ales să-și facă (PREMATUR)campanie electorală, in loc sa guverneze coerent, demn și consecvent.
      Marea șansă a acestui partid ar putea proveni din zona USL-ului…adversarii nostri sunt atât de diletanți (ca să nu spun p….ca noaptea), încât mai rău nu se poate. Pe acest fond de zero barat, PDL, dacă pierde, va fi singurul răspunzător.

        • nu exista partide doctrinare,de acord.
          ca pdl,va pierde nici o paguba-n ciuperci.
          base,cu oblonul tras pe ochiul sau spanchiu,a devenit tot mai oscilant,desi la un moment dat m-a captivat si a dat oarece indicii ca se va ocupa de coruptie etc.parea hotarat ,dar se vede ca periodic sforarul de deaspra lui ,il trage cu neglijenta cand hais cand cea.normal,el va ajunge in gard.cu oistea.
          nu am retinut un program propus de el,pe care sa-l urmeze,sa bifeze,sa raporteze,nimic.
          ceilalti de la usl?aceeasi mizerie.
          dd,propune 20 de puncte la care s-au mai adaugat pana la 100.
          sa printam si sa urmarim punct cu punct.
          sa vedem si punctele celorlalti.
          sa printam si sa urmarim punct cu punct.
          punct cu punct,punct cu punct,…..

    • @Zev.Nu sunt cresteri de salarii,ci reintregiri obtinute in genere ,prin actiuni in instanta!De ce nu este presedintele consecvent??

      • @Tot pentru Zev!Suntem intradevăr sustinători ai lui Traian Băsescu!recunosc,de la inceputul carierei sale cind s-a dovedit incomod pentru furtisagul legiferat al navelor de către Roman si mai apoi Văcăroiu!Prilej cu care i s-a proptit in ceafă ”FURTUL FLOTEI” dosar eminamente politic!Am fost foarte atent la ce s-a intimplat,inclusiv cind a demisionat din Parlament pentru a se pune la dispozitia justitiei!Mai tirziu ,mi-a plăcut cum au inceput să arate gările,infrastructura CFR si chiar gara Bucuresti,cind pentru prima oară s-a curătat la propriu si figurat și s-au igienizat incintele,au functionat cosurile de gunoi,au dispărut cersetorii,iar intrarile au fost puse sub control!Poate vă aduceti aminte!
        Mi-a plăcut cum s-a luptat cu un Consiliu General dusmănos PSDist,la Primăria Capitalei ,după care in 2004 am fost plăcut impresionat pentru două lectii:Una data ”supraintelighentului”CTP si alta ,radicală arogantului ,imbuibatului Adrian Nastase.Sunt unul dintre cei care NU beneficiaza si nici nu are nevoie de STATUL ROMAN sau de un anumit partid politic.Deaceea nu am putut să spun la un moment dat,ca multi altii:L-am votat si imi pare rau!Detasarea in raport cu beneficiul pe care il pot urmări in calitate de aducător de voturi o am de la sine inteles.Traian Băsescu este omul care a făcut tot ce i-a stat in putintă,cu erori,cu greseli inerente ,recunoscute cel mai ades,pentru țară,pentru popor,pentru societatea romaneasca.Nu am să fiu niciodata de acord cu cei care il eticheteaza jignitor,insultător,cu cei care il denigreaza sau lovesc in imaginea sa de presedinte al Romaniei.
        Asadar am avut parte de schimbări profunde in justitie,in sistemul de valori s-a operat schimbarea odată cu condamnarea comunismului,educational incepe ca legea nouă să isi facă efectele..Problema fundamentală este IMPOTRIVIREA MAJORA a partidelor din opozitie,la SCHIMBARE!LA REFORME STRUCTURALE!USL neagă absolut toate activitățile derulate pe modificarea legilor!USL se opune modernizării si restructurării aparatului de stat,dar si reformei administrativ teritoriale!
        Cum iti doresti să se schimbe benefic sistemul,dacă nici măcar referendumul cu restrucurarea parlamentară nu este implementat?De ce crezi că USL lipseste din Parlament?De ce nu vine măcar o zi,ACOLO,cu această propunere in dinti?Să o voteze si apoi să plece?Umilinta ,EU o simt din partea acestei structuri anormale pentru o societate democratică!Un anacronism si o pecingine pentru viitorul Romaniei!

        • mark!ai pierdut firul in multe privinte.”reforma structurala”,”usl se opune modernizarii sirestructurarii aparatului de stat ,dar si reformei administrativ teritoriale” etc…la ce-ti trebuie reforma teritoriala,ce,nu ajunge sa spui judet,si nu nneaparat ttinut,scaun,canton,plasa,raion,regiune,raia?ce?e uurgent?”sistemul”care se opune,contine si pdl-ul.vezi cazul d-nei monica m.
          cine l-a impiedicat pe base sa dea jos regina,sa restructureze la 300 parlamentul?
          si acum verdictul:pecinginea pentru viitorul romaniei o reprezinta „usl+pdl=aceeasi mizerie”.eu mai sper.daca mai scrii,fa-o scurt.

          • @Ndumiritu.Suntem in bărci diferite.Sunt si raman un constant in ce priveste activitatea,probitatea,buna credintă a presedintelui.Nu cred că serveste la ceva să iti explic ce inseamnă reforma administrativ teritorială.Reorganizarea duce la DISTRUGEREA cuiburilor mafiote instalate in institutiile judetene.Interpartinice.Care se reflectă DIRECT in anihilarea mafiei politice,a grupurilor de interese private pentru obtinere de contracte cu statul,pe licitatii aranjate.Ar insemna reducerea cheltuielilor cu cel putin jumătate și o alocarea bugetară mult mai echilibrata si proportionala in functie de venituri.Autoritățile locale vor fi mai puternice prin preluarea unor functii de la judete.Este inutil să dezvolt,nu ai perspectiva financiara,socială,economică a desfiintarii judetelor.
            Faptul că esti adeptul lui DD m-a lămurit pe deplin.Dacă nu esti un carierist dornic de afirmare,fără scrupule,esti un naiv cazut in plasa cintecului de lebădă a unui personaj necredibil.Faptul că DD culege tot ce pică din sita celorlalte partide nu inseamnă că partidul său este unul nou!Iar prostiile pe care le insira a le face, a le indeplini sunt absolkut imposibile intr-un stat de drept,membru al Uniunii Europene,cu institutii definite constitutional.Aberatii gen Elodia!

  5. da, bugetarii si pensionarii nu merita sa li se readuca veniturile la nivelul anterior.sunt niste paraziti.asta in timp ce privatul,la care bugetarul nu s-ar descurca,uneori cu leptop si telefon drenand gologani din visterie,din energie,din curent si in viitor si din apa,este un sfant cu unele lipsuri ,sacrificiul,sarirea concediului,sambetele nelibere chiar fara duminici uneori n-au legaturi cu ei.si mai si huzuresc.pai ,faci bine ca te declari dezamagita.si eu as fi nemultumit.si nici macar ,n-as putea fi vreodata de stanga.

    • Inca o dovada ca in Romania nu exista partide doctrinare, ci, doar grupuri de interese care gestioneaza arbitrar banul meu, al tău, al lui și al ei.

  6. Nu-mi pot explica ce l-a apucat pe TB! O fi avand motive, indiferent de aceste motive, daca se maresc salariile bugetarilor, mai rau – pensiile, pe mine- pdl m-a pierdut for ever!Sa nu se inteleaga cum ca vreodata as putea fi de stanga!
    Am lucrat la stat 6 luni, dupa ’89. Apoi, doar in privat.Toti anii acestia am fost stesata de viramentele catre stat.Tot timpul am spus ca un bugetar ( cu foate putine exceptii) nu se descurca in privat, nu face fata, mai ales cei care lucreaza in administratii, in regii, etc.
    M-am saturat ca din banii platiti cu atata stres, cu sacrificii, fara concedii, fara sambete libere, uneori fara duminici unii sa huzureasca.
    Sunt foarte dezamagita!

    • Eu sunt atat de dezamagit, incat pur si simplu, in acest moment, mi-e indiferent.
      Ca sa nu folosesc o expresie preluata din Rezistenta materialelor.
      😉 😉 😉

  7. Premierul vorbea, in interventia recentă de la TVR1, doar de reducerea eventuală a contributiilor sociale. Ar fi o masură agreată de mediul economic privat pentru ca este stimulativă pentru dezvoltare si este totodată echitabilă, pentru că ar mari veniturile intregii populatii angrenate in campul muncii, fie ea bugetară sau privată.
    Televiziunile plang de cativa ani pe umarul bugetofagului de luxe, dar uită să spună că privatul a fost mult mai puternic afectat de criză, atat patronul cat si, mai ales, salariatul.Inclusiv o parte dintre jurnaliști.
    A venit, din păcate, discursul populist și contradictoriu al Prsedintelui, care, a bulversat pe toata lumea.
    Astazi l-am auzit pe Bogdan Dragoi vorbind despre o posibilă revenire a recesiunii in Romania. Cu toate acestea, lideri marcanți ai PDL, apreciau ca este perfect normal să fie majorate salariile bugetare (sic!)și nu e nici o problemă cu deficitul bugetar asumat, recte, de 1,9%.
    Uite de asta, dragii mei, îmi este frică de anii electorali.Indiferent cine guvernează în această țară chinuită, nu poate rezista tentatiilor populiste, de ca si cum, noi, cetatenii, am fi retardati la hurtă și punem botul la manipulare până la calendele grecești.
    Am obosit vorbind despre necesitatea reformării interne a PDL ca soluție viabilă alternativă de recuperare a credibilității. Din păcate, Cristi Preda, Monica Macovei, TRU si altii ca ei, nu sunt luați în seamă de greii (ca să nu spun inerții) partidului, care se bazează , ca si ceilalti, pe metodele patentate si traditionale de obtinere a votului. Evident, cu primarii de orase, sate si comune, pe post de varfuri de lance.
    Dumnezeu cu mila.

    • @Zev.Faci aceeasi greseală ca si altii,mai rău sau mai bine intentionati.Nu este vorba de o MAJORARE!Doar de reintregire,care a fost promisă mai demult,cu atit mai mult cit majoritatea celor cărora li s-au diminuat retributiile au avut cistig in instanta!Anul trecut!Remember!Această reintregire a fost asumată de guvernul Boc,cu sindicatele,cu termene date!este de la sine inteles că OBLIGATORIU PDL va trebui să isi tină promisiunile făcute!Dacă primul ministru a făcut referire la reducerea CAS,acest lucru va fi benefic pentru toată populatia,angajatori si angajati deopotrivă!Negativismul manifestat in sensul invers al informatiei prejudiciaza mentalul public.Probabil o stii!

  8. Trebuie bine inteles, in sarcina angajatorului intra o retinere de 5% (sau asa ceva) pentru sanatate si aceiasi suma retinuta din salariul angajatului.

    Solutia gandita este clara, se urmareste diminuarea partii angajatorului si in aceiasi timp suma retinuta din salariul angajatului sa fie reintregita la salariu.

    Deci va castiga si angajatorul si angajatul.

    ANgajatorul va fi obligat sa asigure angajatii pentru accidentele profesionale si non profesionale.

    In ceea ce priveste angajatul, cetatenii vor fi obligati sa fie asigurati la sanatate si isi vor plati prima de asigurare.

    Prin aceasta plata de prima se responsabilizeaza pacientul si in acelasi timp si furnizorii de prestatii medicale.

    Aceasta responsabilizare se face prin facturarea prestatiilor medicale si para medicale care sunt decontate de casele de asigurare.

    Deci trebuie cat mai curand implementata legea sanatati si astfel UMILINTA neamului va fi inlocuita de DEMNITATE.

    Bun CURAJ.

    • lui radoveanu:scrie mai scurt si las-o mai moale cu sugesiile .ne pricepem si noi la cate ceva.vezi daca cei doi vin cu ceva si pentru romani.

      • Vin cu DEMNITATE, MUNCA, CURAJ si asteapta sa fie sustinuti in programul pentru o ROMANIE PUTERNICA si fara datorii pentru generetatiile viitoare.

        • mi-ar placea si mie sa vina cu demnitate,munca,curaj etc.ne-am redresa si noi.daca mugur isarescu n-a venit cu asa ceva in ultimi 22 de ani,oare va putea mru sa-l coopteze intr-o echipa capabila sa aduca cele de mai sus?oricum ar fi de dorit foarte tare.

  9. 2 amanunte care se bat cap in cap:
    „masura reintregirii salarilor angajatilor statului ”
    si
    „modificarea in sus a nivelului veniturilor populatiei. O recuperare a nivelului salarial al sectorului public”

    nivelului salarial al sectorului public si veniturile populatiei nu se prea pupa una cu alta; nu toata populatie lucreaza la stat asa dupa cum nu toti cei ce lucreaza la stat reprezinta pupulatia acestei tari!

    deci, despre ce vorbim?

    • S-ar putea sa vorbim despre doua masuri, asa cum si este prezentat. Ca se vorbea si de reducerea CAS. Sau, poate o singura masura, adica a doua.

    • Ai perfecta dreptate, Rena … astept sa ma lamureasca cineva si pe mine, dilema „care este” depaseste puterea mea de intelegere (mai ales ca nu sunt si finantist) … 🙁

    • intervin si eu f.scurt; vad ca sunt preocupari doar pentru cei de la stat,dar ce facetzi cu cei din sectorul privat???!!! Cine sunt cei care ii platesc pe acestia??Nu trebuie tras la raspundere si controlat si acest sector?!(sunt sectoare unde de ani buni se lucreaza pe 200 de euro…in conditzii mizerabile)
      doar de la acest sector PRIVAT in majoritate, sunt retribuitzi salariatzii din sectorul de stat.Sindicatele sa lucreze si pentru sectorul privat va rog.PLEASE!
      va multumesc!

        • populistilor!ce va apucat?vreti sa va rasculati?vreti sa-i deranjati pe cei din dreapta?alta treaba n-aveti?vreti raport de 15la 1 al salariilor max/min din romania?mai,nesimtitilor!vi s-a urat cu binele?nu va ajunge ca nu mai aveti petrolul,curentul,gazul,padurile,cfr-ul,si in curand nu vei mai avea nici apa?mai,bagati-va mintile-n cap.

Comentariile sunt închise.

Most Popular

Prezentare generală a confidențialității
Nasul.tv

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.

Cookie-urile strict necesare

Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.