AcasăActualitateHotararile PDL din Colegiul Director: alegeri in 30 iunie

Hotararile PDL din Colegiul Director: alegeri in 30 iunie

Update: Declaratii Emil Boc despre deciziile luate in Colegiul Director

Am hotarat convocarea Consiliului National de Coordonare pentru marti 19 iunie la ora 11:00 la Palatul Parlamentului.

Am hotarat sa propunem CNC organizarea Conventiei Nationale Extraordinare pentru 30 iunie 2012, care sa aleaga presedintele PDL si celelalte persoane din conducerea PDL.

Numarul de delegati pe care il vom propune este 1450.

Astazi s-a aprobat derogarea de vechime pentru cei care vor sa candideze pentru functiile de conducere, inclusiv pentru functia de presedinte.

Nu mai candidez la nicio functie in PDL .

Este sanatos ca tot ce este de centru dreapta sa se poata bata cu cei de centrul stanga, USL. Cred ca pana in toamna vom putea asista la o asemenea batalie.

Mihai Razvan Ungureanu reprezinta un castig pentru dreapta, in ce forma se va gasi o formula de colaborare se va decide in viitor.

Am vorbit cu domnul Presedinte la telefon, dar nu despre conventie. Mi-a urat ‘la multi ani’ pentru mama mea.

PDL, noua conducere aleasa la Conventia Extraordinara din luna iunie

Colegiul Director al PDL a decis in sedinta de duminica organizarea unei Conventii Nationale Extraordinare, pana la sfarsitul lunii iunie in care isi va alege noua conducere a partidului. Varianta unei conduceri interimare a partidului pana dupa alegerile Parlamentare a fost respinsa prin vot.

Potrivit Realitatea TV, rezultatul votului in favoarea Conventiei Nationale Extraordinare a fost de 36 la 14, iar Vasile Blaga nu a votat.

Sedinta Colegiului Director al PDL, cu usile inchise

Liderii PDL se afla la Palatul Parlamentului, unde se desfasoara a doua sedinta a Colegiului Director in mai putin de o saptamana. Sedinta se desfasoara cu usile inchise, iar jurnalistii au fost anuntati ca va avea loc o conferinta de presa la finalul intalnirii.

Colegiul Director de duminica are loc intr-un moment de criza al PDL, dupa ce la sedinta precedenta, din 14 iulie, conducerea partidului a demisionat in bloc, iar Emil Boc a anuntat ca nu va mai candida pentru presedintia formatiunii.

Sedinta de duminica va stabili care sunt directiile partidului in perioada de interimat si va stabili calendarul Conventiei extraordinare, in care se va alege noua conducere a PDL. In acest moment, cel mai vehiculat nume in partid pentru presedintia PDL este Vasile Blaga, dar sunt lideri PDL care sustin cooptarea fostului premier Mihai Razvan Ungureanu in fruntea formatiunii.

RELATED ARTICLES

30 COMENTARII

  1. Daca vor sa discute cu usile inchise ar fi bine sa angajeze un specialist in depistarea si anihilarea ,,musculitelor”.Poate chiar unii dintre ei sunt purtatori de asemenea ,,instrumente”.

  2. PPS
    Unde puneti si faptul ca trebuia sa fim si noi scosi din amorteala! Noi, societatea civila, chiar si pdl-ul(care nu se putea reforma la putere).Daca nu pica guvernul MRU, cat balacareau antenele si toti ciuvicii si ciutacii…de nu mai ramanea chiar nimic din pdl si mai grav – din dreapta, dupa parlamentare, castiga usl cu 90%!
    Asa imi explic si mustacelile presedintelui in momentul numirii lui Ponta, asa imi explic si indemnul lui Radu Moraru: „Nu fiti dezamagiti!”.
    Presedintele ne-a promis reforma statului ( asta ar presupune si reformarea clasei politice) si se va tine de cuvant. Nu se poate ca, pe ultima suta de metri, sa se dea invins!
    Va fi o furtuna, un uragan pe marea politicii noastre, dar presedintele, un experimentat navigator ne va duce la liman. E drept, unii vor pica peste bord, ca asa-i la bataie…cu urgia vremii si a vremurilor…

  3. Sigur ca, benefic – varianta 1 ar fi sa aiba castig de cauza reformistii; atunci lucrurile ar fi mai clare si, poate mai simple.
    Daca MRU isi face publica platforma zilele acestea, pana la 30 iunie, asa cum a spus Cristi Preda, acest fapt va constitui si o presiune pe greii din pdl chiar prin valul de emotie care va urma – asadar reformistii vor avea un atu in plus.
    Varianta 2: castiga Blaga cu greii si invechitii din pdl, se vor face aliante subterane cu cei din pnl( si unii din psd), aripa Frunzaverde( poate, totusi, nu intamplator au fost „plantati” acolo) pentru refacerea dreptei, refacerea aliantei Da.
    Numai ca, in acest caz, aceasta noua dreapta cu iz fesenist, va fi mai distantata de MRU si tot ce reprezinta el.
    Concluzia mea este ca TB este pregatit pentru ambele variante, doar le-a prevazut cu mult timp inainte. Presedintele este cel mai bun strateg pe care il avem.Rau fac (pentru ei) cei care il considera tras pe linie moarta!
    Dandu-mi seama de aceste lucruri, parca – parca m-am mai linistit putin, mai mult, intrevad un licar( firav inca – ce-i drept) de speranta.Presedintele lucreaza pentru noi!

  4. @markwiliams.
    Exact asa vad si eu lucrurile.
    Bravo si felicitari pt,modul cum ai explicat,ceea ce simt si cred si eu!

  5. Daca luam in considerare dialectica urmata de orice partid serios,prin care se tine cont de o conducere formata din membrii fondatori si de o structura menita sa serveasca interesele si scopul infiintarii partidului,vom avea imaginea de perspectiva a PDL.

    Desemnarea lui Emil Boc ca si lider al PDL a fost evenimentul care a stirnit furtuna interioara din partid si care a culminat prin taifunul care a facut pagube notabile si a stirnit o degringolada incontrolabila cu urmari devastatoare in urma scrutinului electoral recent.

    Membrii fondatori,cei care,impreuna cu Petre Roman au infiintat PD-ul s-au simtit dati la o parte și controlati in actiune de catre Traian Basescu,prin Emil Boc,in dubla sa aclitate de prmier si lider PDL.

    Mai mult,li s-a impus acest lucru,fapt care s-a si concretizat prin inlăturarea din functii publice ,administrative ,executive a celor care erau cu vechi state de plata,in acelasi timp,in relatii de afaceri interpartinice cu opozitia.

    Multi dintre ei,in scopul conservarii pozitiei partidului ca si partid dominant au refuzat sa aplice masurile de austeritate stabilite de executiv,uneori actionind chiar impotriva propriilor colegi si a reformelor.

    Am avut imaginea exacta a acestei gindiri,in momentul dezertării lui Sorin Frunzaverde,care si-a expus public nemultumirile legate de modul in care partidul a fost afectat de aplicarea acestor masuri in timp de criza,precizind faptul ca el S-A IMPOTRIVIT,nefiind luat in considerare.

    Asadar disolutia PDL a plecat din interior si a avut la baza impotrivirea GREILOR,a membrilor PD fondatori,la tot ce a insemnat reforma,innoire,asumare si actiune,determinate de efectul unei austeritati impuse de o criza financiar economice globala.

    Aparitia liberalilor prin absorbtie a fost inceputul razvratirii,pentru ca acestia amenintau sa schimbe conceptii,relatii,idei,strategii ale vechiului PD.Din start ”părintii”PD au eliminat concurenta,lasind cadre valoroase liberale pe linie moarta.Fara functii,fara implementarea unor planuri care ar fi putut destructura mafia pedista strins legata de partidele opozante ,in afaceri ce le asigurau perpetuarea propriilor interese.

    Aparitia unui val de tineri membri de partid a pus evolutia drumului de partid pe alte repere decit cele consacrate.Iminent au apărut frictiuni,scindari,controverse iar uneori s-a ajuns pina la neimplicarea in rezolvarea unor probleme interne de partid.Care au trenat,s-au amplificat si au ajuns sa produca consecinte negative.

    Oglinda acestei situatii a PDL reflecta explicatia pentru modul in care partidul ,prin lipsa de unitate si actiune a ajuns la colaps.
    Lipsa de cooperare,de sprijin ,slaba preocupare pentru comunicare si informare a opiniei publice,protectia acordata tacit opozitiei,cu privire la gestiunea guvernului Tariceanu și a mafiei USL,determină evidenta unei rupturi intre vechea structura a PD si noul trend afisat din ce in ce mai evident de către tinerii politicieni precum Monica Macovei,Cristian Preda sau Sever Voinescu si Traian Ungureanu,cei care nu tac,cei care acuza,cei care pun la vedere iregularitătile ce se tolereaza de catre PDL.

    Rezultatul obtinut la alegerile locale a fost un dus rece,dar si un prilej pentru cei care s-au dat de o parte sa spuna:Vedeti ca noi am avut dreptate?
    Ce urmeaza?Un lucru bun este faptul ca toata conducerea si-a dat demisia.Laudabil chiar.

    Prefigurez doua alternative:
    Daca Vasile Blaga preia din nou controlul asupra partidului,PDL nu va cistiga prin voturl electoral.Va fi un partid satelit al unui frate mai mare sau mai mic.Va cistiga prin aliante/cele pe care le stim si de care este legat ombilical de la nastere.Si circuitul interesului privat va fi asigurat netulburat,confirmind scopul pentru care s-a infiintat PD.
    In acest caz este putin probabil ca cei tineri sa ramana in continuare cu o structura anchilozata si nereformata.Ei vor extrapola catre singura alternativa si aceasta este Miscarea civica a lui MRU.Si la care,probabil se va afilia si cea a lui Mihai Neamtu.Unirea face puterea si toate organizatiile progresiste si reformatoare se vor regasi intr-o platforma mult asteptata,mult dorita, cea care va asigura schimbari radicale ale scenei politice din Romania.Aceasta noua formatiune va fi singura alternativa viabila care va fi cistigatoare la alegerile din noiembrie,pentru parlamentare.

    • Frumoasa (corecta) radiografie a sitiatiei in care se afla PDL acum, @markwiliams, sunt de acord cu ceea ce ai postat si probabil se vor intampla multe in aceasta vara pe scena politica romaneasca, oricum trebuie sa luam atitudine si sa ne sustinem cauzele, poate nu suntem totusi atat de putini precum vrea sa se vada din exterior!!!

      • @Lili.Nu suntem putini.Participarea masiva a populatiei la vot eu am vazut-o exact in sensul sustinerii unei contrapondere la USL.Pentru ca PDl,mult hulitul PDL a cistigat locul 2 ,intr-o alinierea de partide cistigatoare de voturi.Ceeace nu este putin pentru un partid care a fost obligat sa aplice masuri de austeritate NEPOPULARE,pentru binele tarii.

  6. Daca va concura, Blaga ar putea fi presedintele PDL. Dar nu va concura, pentru ca este prea imbatranit in lupte ca sa nu stie ca vremelnica pozitie in fruntea partidului nu ii va aduce nicio glorie. Daca, insa, intre timp s-a prostit si va alege sa se bata pentru o presedentie de sase luni, e complet idiot. Se vor bate mucosii partidului, intre ei. Daca nu va fi numit, Ungureanu va asculta comenzile venite pe canalele de informatii verificate si securizate 🙂
    Altfel spus, dupa esecul efemerei guvernari, Ungureanu nu isi mai poate permite o alta iesire rusinoasa si nu va participa la alegerile din PDL decat daca presedintele ar putea batatori drumul spre Modrogan, eventual i-ar strecura si cheile de usile sediului chiar inainte de alegeri.

  7. Eu vreau un reformist,direct,vertical,onest,sincersi meritocrat.
    In nici un caz nu-l vreau pe Blaga sau alti di categoria lui .Sunt expirati.

      • @ Rodica ,sunt timisoara reala . Imi mentin ,punctul de vedere ca,nu imi place Blaga la conducerea partidului,pt.ca prezenta lui pe aceasta functie va face din PDL un partid fara valoare.
        Blaga nu are o reputatie chiar asa buna ; a fost implicat prin ginerele lui in ceva afaceri cu asfaltari sau autostrada ,aici in zona noastra.
        Si in plus el este un conservator, legat de trecutul si valorile mai „stangiste, feseniste”ale partidului.
        In concluzie nu cred ca,Blaga este varianta buna:s-ar putea si scinda partidul daca ajunge Blaga presedinte.

  8. si daca Pdl ar avea presedinte pe Cristi Preda?Este bataios ,a spus mereu adevarul fara ocolisuri,nu i-a fost frica de excludere?

    • Cristian Preda nu va putea fi presedinte de partid, ever. Nici de partid de stanga si cu atat mai putin de dreapta. Cristian Preda a facut prea multe compromisuri ca sa mai poata candida pentru o astfel de pozitie. In schimb este bun de dus geanta presedintelui de partid, adica un fel de Lazaroiu, dar la o scara mai mica.

  9. Alegerea lui Vasile Blaga reprezinta o mare eroare. L-as defini ca un oportunist. De-a lungul timpului nu mi s-a parut deloc ca ar avea cine stie ce calitati. Mai degraba un individ cuminte, inclinat spre compromisuri. De aceea este pe placul USL-lui, il pot manevra cum doresc. Un profitor de pe urma lui Traian Basescu, precum multi altii din fruntea PDL.

  10. MRU CRED CA AR FI SINGURUL CARE AR PUTEA SA CREASCA PARTIDUL … SI SIGUR I-AR DESTRAMA PE CEI DE LA PNL…ZIC DE AIA CU CEVA LA CAP CARE IS CONTRA PORUMBACULUI.

  11. Speram sa nu il vedem in fruntea formatiunii nici pe Blaga pt. ca a dovedit destula slabiciune(si buldogul poate fi pus cu botul pe labe)si nici pe MRU care nu ar trebui sa intre in cloaca PDL-ului.facand exceptie unii membri,caci altfel numai opozitie de dreapta nu va fi.

  12. Sper din tot sufletul sa se gandeasca la o redresare adevarata si unitate, oameni care stiu ce fac cum gandesc disciplinati care nu accepta sa se pateze cu diferite compromisuri mizerabile.

  13. PDL a decis:Conventie Nationala Extraordinara pe 30 Iunie.Atunci se va alege o noua echipa de conducere.

  14. Este oare posibila reformarea acestui partid? Ce solutie pot avea in legatura cu baronii locali?
    Numai bine.

    • Buna floos,
      sunt de acord cu tine in legatura cu baronii locali,dar sa fie atacata problema tuturor …din toate partidele…sau poate nu am inteles eu corect.
      numai bine!

  15. Daca il aleg pe Blaga se vrea distrugerea PDL,ce naiba imi dau eu seama un muncitor amarit si ei ditamai politicienii nu stiu.Asa a fost si cu Prigoana ,eu am spus de atunci ca nu face doi bani

  16. Dacă V.Blaga va fi ales preşedinte, pdl-ul se va scufunda mai mult.Electoratul de dreapta aşteaptă o reformă radicală a acestui partid, bazată pe valorile autentice de dreapta şi nu un blat perpetuu cu socialiştii, benefic pentru oportuniştii din partid dar absolut irelevant pentru noi cei de la care pdl-ul vrea voturile (50% din electorat nu sa prezentat la vot şi vor altceva).
    Sper ca raţunea să triumfe.

  17. Astept cu ingrijorare, sper sa nu fie Blaga ales iar MRU nu prea cred ca e bine sa se implice la PDL, el trebuie sa-si continue campania sa si sa construiasca o dreapta unita.

Comentariile sunt închise.

Most Popular

Prezentare generală a confidențialității
Nasul.tv

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.

Cookie-urile strict necesare

Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.