Fostul director al CNAS, dr. Dorin Ionescu, a dezvaluit faptul ca softul pentru reteta electronica este functional inca de saptamana trecuta, fiind facute demonstratii in acest sens, insa reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nu stiu sa-l foloseasca si sa dea acces medicilor de familie in sistem. „Retea electronica este functionala de saptamana trecuta. Am dovedit acest lucru prin simularile facute intr-o conferinta. Problema este a CNAS, care nu stie sa foloseasca softurile”, a precizat, vineri, fostul director al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, informeaza Mediafax. Potrivit lui Ionescu, medicii de familie ar fi putut accesa softul de vineri, daca reprezentantii CNAS le-ar fi permis accesul la acesta. „CNAS trebuia sa dea acces medicilor de familie la soft. Dar, daca nu au facut-o, nu inseamna ca soft-ul nu este functional, ci ca sunt oameni care nu stiu sa-l foloseasca”, a mai spus Ionescu. Pe de alta parte, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie, dr. Rodica Tanasescu, a declarat ca, vineri, nu erau facute modificarile la soft necesare pentru ca medicii sa poata utiliza aplicatia de eliberare e retetei electronice. „Nu ne dorim sa facem un lucru in graba, numai asa, ca sa bifam ca l-am facut. Ne dorim ca atunci cand sistemul va intra in functiune, totul sa mearga bine. Pana acum, nu au fost facute modificarile la soft. Avem mari emotii cu Sistemul Informatic Unic Integrat”, a mai spus Tanasescu.
Sistemul electronic de prescriere a medicamentelor ar fi trebuit sa intre in functiune, cu titlu experimental, vineri, 1 iunie, noile retete urmand sa fie eliberate, timp de cateva luni, in paralel cu cele clasice si sa devina obligatorii din iulie, potrivit Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.
Nu vor, ma, sa il foloseasca.
Monitorizarea asta printr-un sist electronic, de la munca, il face pe astia care stau cu mainile intinse la pacienti sa creada ca cineva doreste sa ii monitorizeze pe ei acasa, in pat.
🙂
Ca de obicei ,,scuzele, incompetenta ,dezinteresul” sunt baza ,nu profesionalismul !
Subscriu !
Nu reteta informatizata este importanta ci gestiune retetei (ordonantei) este foarte importanta.
Din acest punct de vedere FARMACIILE trebuie sa monitorizeze impreuna cu CNAS aceste retete.
Are interes CNAS sa monitorizeze aceste ordonante ?
Vasile CEPOI, alesul lui PONTA arunca praful in tavan si solocita controaéle pentru a deplasa inca odata importanta legii sanatati.
Trebuie precizat, legea sanatati lansata de COTROCENI este cea mai buna, veti remarca ca ceea ce va aduce CEPOI nu va fi departe de COTROCENI daca respecta ADEVARUL.
Actualul secretar de stat in functia politica angajat psd IST trebuie sa apuna ADEVARUL, altfel sistemul este FALIMENTAR !!!
Exista o diferenta intre „nu stiu”, „nu pot” sau „nu vreau”. Nu cred ca un medic, care are oricum o inteligenta peste medie, „nu stie” sa foloseasca un soft. Nu cred ca CNAS da acces la soft prin portari, femei de serviciu sau contabili, normal ar fi sa existe un centru de informatizare care „poate” sa faca acest lucru. Ramane „nu vreau”…
imi pare rau ca spui asta,lucram pe SIUI de cativa ani,stim sa folosim un calculator.
Si medicii astia, invata usor sa conduca un Mertan dar o sa invete foarte greu sa dea dublu-click