AcasăActualitateTeodor Mărieș, candidat ARD la Senat în Timișoara

Teodor Mărieș, candidat ARD la Senat în Timișoara

Copresedintele Aliantei Romania Dreapta (ARD) Mihai-Razvan Ungureanu, a anuntat, joi, la Braila, ca pentru unul din colegiile de senatori de la Timisoara, ARD il va sustine pe presedintele Asociatiei 21 decembrie 1989, Teodor Maries.

„Urmeaza sa deschidem filiala Forta Civica de la Timisoara, unde ne bucuram sa il avem candidat la Senat pe Teodor Maries, un revolutionar autentic, un om care si-a castigat renumele pe seama luptei sale neobosite pentru libertate, chiar cu riscul propriei sanatati”, a declarat Ungureanu, potrivit Agerpres.

Copresedintele ARD a mai spus ca, in curand, vor fi deschise toate filialele Fortei Civice din Bucuresti, dupa care vor urma Clujul, Suceava, Maramures, Satu Mare, Salaj, Arges, Dambovita, Gorj, Dolj.

RELATED ARTICLES

14 COMENTARII

  1. DAN VOINEA şi TEODOR (DORU) MĂRIEŞ – două lepre
    Megaafacerea cu certificate duce, în mod surprinzător, către două personaje care au pozat permanent în apărători ai Revoluţiei: Dan Voinea şi Doru Mărieş. „Adevărul“ vă arată cum Dan Voinea a contribuit din plin la umplerea României de revoluţionari cu patalama.
    Caracatiţa din spatele megaafacerii construite în jurul certificatelor de revoluţionar a operat în ultimii 21 de ani prin cele mai diverse metode. Cel mai ingenios şi totodată diabolic artificiu folosit în acest scop este şi cel mai puţin cunoscut, camuflat perfect în spatele unei acţiuni de imagine făcute la sfârşitul anului 2004. La „butoane” s-au aflat două personaje care pozează de ani buni în apărători neobosiţi ai dreptăţii şi ai idealurilor Revoluţiei: Doru Mărieş, preşedintele Asociaţiei „21 Decembrie 1989″şi fostul procuror militar Dan Voinea.
    Povestea începe la 12 iulie 2004, ziua în care a fost adoptată o nouă „lege a recunoştinţei” faţă de eroii Revoluţiei, Legea 341. Aceasta deschidea perspectivele unei frumoase afaceri, prin introducerea indemnizaţiilor lunare şi pentru grosul revoluţionarilor, este vorba de aşa-zişii „luptători remarcaţi pentru fapte deosebite”. Noua lege prevedea o preschimbare a certificatelor şi îşi propunea să elimine impostorii, solicitând, pe lângă declaraţiile altor trei participanţi la evenimente, şi alte documente care să ateste participarea activă în Revoluţie.
    O lună mai târziu, în august 2004, fără a avea în aparenţă nicio legătură cu adoptarea Legii 341, Asociaţia „21 Decembrie 1989″ depune la Parchetul Militar o plângere pentru redeschiderea Dosarului Revoluţiei. La 7 decembrie 2004, procurorul Dan Voinea a dispus reluarea cercetărilor cu privire la evenimentele din decembrie 1989 printr-o rezoluţie de începere a urmăririi penale faţă de 102 persoane, printre care şi nume grele precum Ion Iliescu şi Virgil Măgureanu. Pe edificiul acestei iniţiative, Doru Mărieş şi Dan Voinea şi-au construit un important capital de imagine, răspândind în toate părţile ideea că nimeni nu se luptă mai tare ca ei pentru a face dreptate în numele morţilor de la Revoluţie.

    13.858 de adeverinţe semnate de Dan Voinea
    Finalitatea a fost cu totul alta: prin erorile halucinante pe care le conţinea, rezoluţia din 7 decembrie 2004 era practic lovită de nulitate. Pe o coală A4, procurorul a scris cu pixul o înşiruire de persoane pe care le-a acuzat la grămadă de infracţiuni extrem de grave, fără a preciza de ce se face vinovat fiecare şi în ce împrejurări a săvărşit faptele. La niciunul dintre cei 102 nu se regăsesc datele de identitate după care ar putea fi indentificat. La unii învinuiţi lipseşte chiar şi prenumele, cum este cazul unui oarecare colonel Ionescu, iar unii nici măcar nu mai erau în viaţă la momentul emiterii rezoluţiei. Aşa cum s-a şi întâmplat ulterior, oricare dintre cei 102 învinuiţi era scos de sub urmărire penală imediat ce făcea o plângere către Parchet, din cauza viciilor grave de procedură făcute de Voinea.

    30 de inşi au cărat un singur rănit
    Adevărata „realizare” a redeschiderii dosarului este perfect reliefată într-o sinteză făcută de Parchetul General pe marginea traseului avut de Dosarul Revoluţiei de-a lungul anilor. „După 2004, cercetarea s-a rezumat, în principal, doar la audierea părţilor vătămate şi a martorilor. (…) Persoanelor audiate, inclusiv martorilor, li s-au eliberat 13.858 de adeverinţe spre a le servi la preschimbarea certificatelor de revoluţionar. Eliberarea acestor adeverinţe, în majoritatea cazurilor, nu avea temei legal”, se afirmă în comunicatul Parchetului General. Cu alte cuvinte, Dan Voinea n-a făcut decât să audieze mii de persoane, mai mult sau mai puţin implicate în evenimentele din decembrie 1989, cărora le elibera adeverinţe conform cărora nu au întreprins acţiuni împotriva Revoluţiei, facilitându-le astfel preschimbarea certificatelor.

    „Dan Voinea a fabricat revoluţionari. Acest maraton de audieri pe care l-a făcut a fost o afacere. Mulţi se angajau ca în schimbul adeverinţei să dea banii pe care aveau să-i primească din urmă. Sunt vreo treizeci şi ceva de inşi care declară că au luat acelaşi rănit şi l-au dus la Spitalul Militar. Au copiat unii de la alţii ca proştii, pentru că în realitate nici n-au fost audiaţi. Nişte ofiţeri de Poliţie, detaşaţi să ajute Procuratura, îi puneau să scrie, iar la final trecea Dan Voinea şi semna”, afirmă colonelul (r) Viorel Tocan, revoluţionar braşovean.

    Teren la Snagov
    Prima apariţie a procurorului Dan Voinea în evenimentele din 1989 s-a produs în după-amiaza de 22 decembrie, când a sunat din Comitetul Central la Sibiu şi i-a cerut colonelului Aurel Dragomir să oprească focul. La Sibiu a avut loc un carnajiu, între militari şi securişti, soldat cu 99 de morţi. Pe 25 decembrie, a jucat rolul de procuror în procesul soţilor Ceauşescu. A susţinut un rechizitoriu halucinant, presărat cu peste 60.000 de morţi. După 1990 a instrumentat Dosarul Revoluţiei şi a pozat în acuzator al lui Ion Iliescu, deşi în decembrie ’89 i-a făcut jocurile. Dan Voinea are certificat de „luptător remarcat” şi, pe baza acestuia, a primit gratis un teren de 2.000 de metri pătraţi la Snagov.

    Un „luptător”care s-a remarcat auzind
    Dosarul Revoluţiei este plin cu mii de declaraţii ale unor oameni care nu ajută cu nimic la lămurirea evenimentelor din 1989. Oameni care au ieşit şi ei pe stradă să caşte gura sau să lupte cu terorişti invizibili, dar pe care Dan Voinea i-a audiat şi le-a eliberat adeverinţe, ajutându-i să obţină certificate.
    Pentru o mai bună înţelegere vom da şi un exemplu. Declaraţia lui Dănuţ Giurea, membru al Asociaţiei „Metrou” (asociaţia lui George Costin, actualul secretar de stat pentru revoluţionari), este una din zecile de relatări aproape identice ale „luptătorilor” din revoluţia buzoiană: „În luna decembrie 1989 eram lăcătuş-mecanic la Întreprinderea de Mase Plastice Buzău. Aveam cunoştinţă despre evenimentele petrecute în perioada 16-21.12.1989 la Timişoara întrucât ascultam postul de radio «Europa Liberă». În data de 22, în timp ce mă aflam la locul de muncă – am auzit de fuga soţilor Ceauşescu. Împreună cu mai mulţi colegi am plecat spre sediul Comitetului Judeţean pentru a vedea ce se întâmplă. Am ajuns aici în jurul orei 13.30 şi am văzut foarte multă lume adunată. (…) Am scandat lozinci, iar în jurul orei 16 am plecat spre domiciliu”.

    Declaraţia continuă cu „aventurile” din ziua de 23 decembrie: „A doua zi am revenit la locul de muncă, unde m-am oferit voluntar pentru paza unor obiective din oraş. (…) Grupa noastră a fost repartizată la supravegherea bazei sportive întrucât aflasem de la Ionaşcu Dumitru că pe teren vor fi paraşutate trupe de desant care ne vor ataca. Aici am rămas până în jurul orei 14.30, când a venit o altă grupă să ne schimbe. (…) În cursul zilei de 24 am auzit focuri de armă trase din zona Tribunalului şi ulterior am auzit că sediul a fost incendiat. Pe parcursul zilei am mai auzit focuri de armă trase răzleţ”.
    Cam aşa s-a remarcat Dănuţ Giurea la Revoluţie, aflând de fuga Ceauşeştilor, păzind un teren de sport şi auzind focuri de armă. Acest cetăţean are titlu de “luptător remarcat pentru fapte deosebite” şi beneficiază de o indemnizaţie lunară de peste 2.000 de lei. În mod normal, un astfel de om nu trebuia să deţină certificat de revoluţionar, pentru că nu avea niciun argument care să-l încadreze în lege. Pentru el şi pentru alte mii de impostori a fost creată stratagema care l-a avut în prim-plan pe Dan Voinea.

    Axa Dan Voinea – Doru Mărieş – George Costin
    Această stratagemă a fost piatra de temelie pe care s-au construit, după 2004, noi afaceri pe seama beneficiilor încasate de revoluţionari. Teoretic, noua lege promulgată în 2004 trebuia să înăsprească condiţiile de acordare a noilor certificate de revoluţionar, ceea ce presupunea că impostorii aveau o problemă. Soluţia a fost ingenioasă: adeverinţele eliberate de Dan Voinea au reprezentat principalele dovezi pe care aceştia s-au bazat la preschimbare, supralicitând faptul că erau eliberate de o instituţie a statului, respectiv Parchetul General, Secţia Parchetelor Militare. Mai mult decât atât, deţinerea unei adeverinţe semnate de Dan Voinea a devenit o condiţie esenţială, fără de care certificatul de revoluţionar nu putea fi preschimbat. Chiar şi văduvele eroilor martiri, care îşi puteau atesta cu uşurinţă calitatea, erau nevoite să treacă pe la Dan Voinea pentru a li se elibera o astfel de hârtie.

    Aşa s-a ajuns ca revoluţionarii să devină practic dependenţi de aceste adeverinţe, iar aici intervine o altă mutare decisivă. Sub pretextul că îi este mai uşor să găsească oamenii, Dan Voinea a acceptat să facă audierile prin intermediul asociaţiilor de revoluţionari (în Bucureşti, multe dintre audieri s-au ţinut chiar în sediul Asociaţiei “21 Decembrie”). Concret, nu puteai ajunge să fii audiat şi să primeşti mult râvnita adeverinţă fără o programare făcută de o asociaţie de revoluţionari. În acest fel, revoluţionarii care voiau să-şi preschimbe certificatul au devenit dependenţi de o asociaţie, ceea ce a deschis perspectivele unei uriaşe afaceri bazată pe perceperea de comisioane. „E posibil să se fi luat bani. Ei, între ei, pe la asociaţii, mai fac afaceri, dar eu n-am avut nicio legătură”, ne-a declarat, nonşalant, Dan Voinea.

    „Avem echipă, avem valoare”
    Unul dintre marii beneficiari ai acestor stratageme a fost George Costin, actualul secretar de stat pentru revoluţionari. În 2004, acesta era preşedintele Asociaţiei „Metrou”, care la acea vreme număra peste 5.000 de membri cu certificat de revoluţionar, dintre care majoritatea aveau probleme mari în a se încadra în rigorile noii legi, întrucât nu făcuseră aproape nimic la Revoluţie. Din acest punct de vedere, adeverinţele lui Dan Voinea au fost o mană cerească. La fel, şi din perspectiva subjugării revoluţionarilor faţă de asociaţii. Costin şi-a pus miile de membri din Asociaţia „Metrou” să semneze convenţii prin care aceştia se angajau să-i cedeze un procent din banii încasaţi retroactiv de la bugetul de stat, ajungând la încasări de ordinul milioanelor de euro!

    Întâmplător sau nu, între George Costin şi Doru Mărieş s-a legat, în jurul anului 2004, o prietenie strânsă, care mai durează şi în zilele noastre. Imediat după apariţia Legii 341, Mărieş a cerut redeschiderea Dosarelor Revoluţiei, Dan Voinea a dat curs cererii câteva luni mai târziu, deschizând mare sesiune a adeverinţelor, iar Costin a profitat cu vârf şi îndesat. Mărieş l-a susţinut cu vehemenţă pe Dan Voinea atunci când acesta a încercat să revină la şefia Parchetelor Militare, aşa cum l-a susţinut şi pe George Costin când acesta a preluat funcţia de secretar de stat al revoluţionarilor, în octombrie 2010.
    După numirea lui Costin la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor (SSPR), Doru Mărieş a făcut o conferinţă de presă la sediul Asociaţiei „21 Decembrie”, în care l-a ridicat în slăvi pe noul secretar de stat, deşi ştia foarte bine că acesta are o biografie mai mult decât pătată. „Pe probleme de documentaţie, de arhivă, de lege chiar, eu nu am întâlnit pe nimeni mai bine pregătit decât George Costin. Concluzia este că avem echipă, avem valoare”, declara Mărieş imediat după numirea lui Costin.

    Repere din biografia unui şef de asociaţie Doru Mărieş este preşedintele Asociaţiei „21 Decembrie”, poate cea mai cunoscută organizaţie de revoluţionari din ţară. Asta şi pentru că Mărieş s-a priceput să-şi facă imagine prin cele mai diverse metode: a scos pe piaţă diverse documente prezentate drept dezvăluiri senzaţionale, dintre care unele miroseau de la o poştă a falsuri grosolane; a făcut greva foamei pentru a obţine Dosarele Revoluţiei şi a le pune la dispoziţia opiniei publice, dar după un an a oprit accesul presei, spunând că „voi vreţi să vă faceţi articolele pe foamea mea”; şi-a adjudecat meritul redeschiderii dosarului în 2004, mutare care s-a dovedit, de fapt, o stratagemă pusă în slujba „fabricii” de certificate.

    Dincolo de imaginea pe care Doru Mărieş şi-a creat-o pe seama acestor fumigene, rămâne o biografie cel puţin interesantă. Cu toate că în 1989 era portar la o echipă de fotbal din ligile inferioare, Mărieş a participat la Revoluţia din Bucureşti, iar apoi a rămas în Capitală, s-a înscris în Alianţa Civică şi a participat la toate mişcările anti-FSN din prima parte a anului 1990. După alegerile din 20 mai, când Liga Studenţilor a închis celebrul balcon din Piaţa Universităţii şi s-a retras, Mărieş a refuzat să plece din piaţă, alături de câteva zeci de persoane, până în 13 iunie, când au fost „măturaţi” de autorităţi, oferindu-i şi un pretext lui Ion Iliescu să cheme „în ajutor” minerii.

    Mărieş, mediatizat de revista Securităţii
    Sunt voci care îl acuză pe Mărieş că a manipulat câţiva naivi să rămână în greva foamei, cu corturi puse în faţa Teatrului Naţional, tocmai pentru a compromite fenomenul Piaţa Universităţii şi, implicit, Opoziţia. „De ce să plecăm din Piaţă? Se terminase lupta? Războiul era pierdut doar pentru laşi”, spune Doru Mărieş, care admite că i-a alimentat pe cei care au rămas în piaţă cu cafea, ţigări şi mâncare.„Le-am cumpărat cu banii mei, am cheltuit în jur de 80.000 de lei pe care îi aveam pe un carnet de CEC”.
    Constantin Calancea, fost preşedinte al Asociaţiei „21 Decembrie”, susţine că în spatele acţiunilor lui Doru Mărieş s-au aflat anumite structuri: „Eu am un amic la SRI şi mă vedeam des cu el. Pentru că şi pe linia SRI a existat mereu un birou special de monitorizare a revoluţionarilor şi a asociaţiilor de revoluţionari.Şi băiatul ăsta de la SRI mi-a spus că Mărieş e din structurile lor”. Mărieş a avut o strânsă colaborare cu revista „Europa”, care la începutul anilor ’90 era portavocea fostei Securităţi. Revista „Europa” a publicat în 1991 un interviu-serial, în şapte părţi, cu Doru Mărieş. Acesta este prezentat drept primul „deţinut politic” din democraţia lui Iliescu. Mărieş susţinea punerea în libertate a lui Iulian Vlad, fostul şef al Securităţii, în al cărui birou spune că a stat în data de 22 decembrie 1989, după fuga lui Ceauşescu.

    Acolo, în acel birou, Mărieş i-a cerut lui Vlad să nu-l trădeze, moment în care acesta l-a mângâiat şi l-a liniştit. Iată cum era prezentat Mărieş în iunie 1991 de revista „Europa”: „Doru Mărieş nu strigă numai «Jos comunismul!», el strigă «Jos tot!», dar susţine că generalul IULIAN VLAD, fostul şef al Departamentului Securităţii Statului, să fie pus în libertate şi lăsat să spună adevărul NAŢIUNII, nu înlăturat fizic”. „Ce dacă am dat în revista «Europa»? Am dat pentru că alţii nu mă publicau şi voiam să mă descarc. Iar ăştia m-au acceptat, că dădeam un pic de culoare revistei”, se apără acum Mărieş.

    “Ce dacă am dat în revista «Europa»? Am dat pentru că alţii nu mă publicau şi voiam să mă descarc. Iar ăştia m-au acceptat, că dădeam un pic de culoare revistei.” (Doru Maries)
    sursa: Ancheta serial – Adevarul

    Presedinte Baricada Inter 1989
    ec. Ion IOFCIU

  2. Ungureanu-fost şef al SIE-susţine candidatura în Parlamentul României a “impostorului” DORU MARIEŞ. Timişoara îl sprijină şi recomandă.

    Impostorul Revoluţiei din Decembrie 1989,Teodor (Doru)Mărieş, diversionistul si provocatorul din Piata Universitatii, este un personaj malefic cu o veche activitate pe tărâmul diversiunilor, cunoscut de multă vreme, si dat în vileag de către unul dintre cei mai cunoscuti luptători anticomunişti, Florin Mătrescu, care l-a identificat drept agent al Securitătii înca din anii ’90.

    Mihai-Răzvan Ungureanu (fost sef al SIE si ex-premier PDL), a anunţat de curand că pentru Colegiul 1 Senat Timişoara, ARD îl va susţine pe preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş.
    ‘Urmează să deschidem filiala Forţa Civică de la Timişoara, unde ne bucurăm să îl avem candidat la Senat pe Teodor Mărieş, un revoluţionar autentic, un om care şi-a câştigat renumele pe seama luptei sale neobosite pentru libertate, chiar cu riscul propriei sănătăţi’, a declarat Ungureanu.

    Magazioner obscur într-un oraş de frontieră unde se mai indeletnicea si cu meseria de bişniţar pe micul trafic transfrontalier, activitate care nu se putea desfaşura cu voie de la Miliţie, acest Mărieş a fost liderul unei fantomatice organizatii – Alianţa Poporului -, în timpul desfasurarii manifestatiei din Piata Universitaţii, din 1990, care promova constant un mesaj al confruntării violente.

    Acelaşi Marieş a fost partaş in 1992, la distrugerea primului partid creştin creat in România după modelul UDC din Germania, fondat de către exilul românesc, respectiv de catre Congresul Mondial Românesc.Conform relatării fondatorului acestui partid, Florin Mătrescu, îl identifică drept agent al Securităţii pe “magazionerul bişniţar” Teodor (Doru) Mărieş.
    Mărieş-ul a dispărut ulterior o lungă perioada de timp din atenţia publică pentru a reapare, surprinzător, peste 15 ani în fruntea unei organizaţii – 21 Decembrie 1989 – cu care nu a avut nimic de-a face în tot acest interval.
    Te cuprinde disperarea cind vezi ca Asociatia celor care au fluturat steagul libertatii la baricada de la Inter,a ranitilor si invalizilor,a arestatilor si torturatilor, adica a celor care au supravietuit celui mai cumplit măcel, a intrat pe mâna unei camarile greu de acceptat şi imposibil de înteles!
    Cine este aşa-zisul preşedinte pe nume Mărieş care-i conduce? Un impostor, revoluţionarul invizibil din 21 decembrie si provocatorul din timpul Pieţei Universitatii, incitator la violenta si distrugeri si condamnat prin sentinta definitiva la 3 luni de inchisoare! Acest “revolutionar- sef”,sustinut de o anumita mass-media,a devenit spaima Parchetului si teroarea CEDO,proferând amenintări si şantajând,pentru a intra în posesia dosarelor Revoluţiei si Mineriadei.
    Avem de ce sa fim mândri de Teodor Mărieş! El nu numai ca este preăedinte al Asociatiei 21 Decembrie 1989- fără sa fi fost măcar în Bucuresti pe 21 decembrie, daramite la baricada din Piata Universitatii- dar este si un top-man al circului foamei numit România!
    Mărieş, aceasta „flacară revolutionară” a democraţiei băsesciene,a făcut greva foamei – 100 de zile – agitându-se, bătându-se cu jandarmii , dând interviuri sau zburând la Strasbourg. Iar proştii l-au crezut !
    Nimeni nu ştie cu ce s-a ocupat, ce meserie are, din ce trăieşte si dacă/unde a muncit/munceşte. Se recomandă de profesie…preşedinte de asociaţie, în acte publice.
    Nu în ultima instanţă trebuie amintit că “impostorul”Mărieş este partenerul puşcariabilului George Costin, cel care a adus haitele de bătăuşi de la IMGB pentru a le crăpa capetele studenţilor din Arhitectură, în 13 iunie 1990, răsplatit apoi cu postul de secretar de stat la SSPR de Ion Iliescu ,si apoi secretar de stat şi în guvernul Boc.
    Infractorul George Costin – sprijinit neprecupeţit de Mărieş, asociatul la şmenuri “revoluţionare” şi lingăul preferat al lui Băsescu- este arestat împreuna cu alţi 11 infractori pentru “eliberarea” a peste 6.000 de certificate de revoluţionari-impostori. În timpul percheziţiei si a anchetei s-au găsit peste 2 milioane de euro şi bunuri imobiliare care nu pot fi justificat

    Presedinte
    ec. Ion IOFCIU

  3. toate sufletele curate din aceasta tara care se pricep sa transmita o informatie curata sa o faca in numele acestei obiditei tari ca ziaristii adevarati au disparut au ramas doar niste sloisi, niste slinosi,niste alunecosi niste corpuri fara cap si fara suflet niste manipulatori ordinari ,niste caraghiosi de pe ultima treapta a acestei societati. Cind din neatentie ii mai vad pe spurcati ma ia durerea de cap pantru ca latra de 23 ani fara sa spuna nimic

  4. ca este corect acest om eu sint sigur ,dar o sa poata face ceva o singura floare in mijlocul atitor ciulini otravitori.atitor diletanti,atitor tradatori de neam si tara,atitor diavoli impetriti[adica fara suflet]care de 23 ani au falimentat o tara intreaga[la propriu si la figurat]

  5. toti sunt impecabili cand ajung la ciolan si dupa ceva timp aflam contrariul, oricum eu de papalageala m-am saturat vreau sa mai vad si fapte, sa vad economia Romaniei ca duduie !!!

  6. Ma bucur ca insfirsit vedem cel putin unu doi oameni de calitate in parlamentul Romaniei, succes si DOAMNE AJUTA.

  7. Bine ati venit domnule Maries!
    Avem in sfirsit primul OM cinstit in Parlamentul Romanie! Incet incet ne apropiem de masa critica de romani valorosi! Acestia ii va scoate mai devreme sau mai tirziu pe sobolanii intepeniti in infractiuni si rele din 1989!
    Domnule Maries! Aveti milioane de romani cinstiti de partea dumneavoastra! NU SINTETI SINGURI!
    Dumnezeu sa va dea sanatate!

    din Canada, dec

Comentariile sunt închise.

Most Popular

Prezentare generală a confidențialității
Nasul.tv

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.

Cookie-urile strict necesare

Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.