PSD nu-şi mai poate permite alte aventuri pentru Crin Antonescu. Nici premierul Victor Ponta să mai rişte izolarea pe plan extern a României. Aşa-numitul grup de la Cluj susţine, prin vocea sociologului Vasile Dâncu, susţine că în PSD există presiuni asupra Victor Ponta, deoarece social-democraţii nu mai sunt dispuşi „să urmărească prea departe proiectele şi aventurile lui Crin Antonescu”
Sociologul Vasele Dâncu, cunoscut drept lider al „grupului de la Cluj” din PSD, susține că în partid nu mai există aceeaşi voinţă de a continua lupta împotriva preşedintelui Traian Băsescu, după invalidarea referendumului. Mai mult, el crede că însuşi Crin Antonescu este conştient de acest lucru, întrucât mizează pe un discurs patriotard, în speranţa convertirii celor 7,5 milioane de voturi anti-Băsescu, în voturi pentru USL la viitoarele alegeri parlamnentare.
„Ponta nu-şi mai poate permite, după ultimele reacţii internaţionale, să rişte izolarea României, aşa cum Crin Antonescu parcă ar dori-o. Cred că un discurs de un asemenea tip patriotard nu va ajuta deloc România în viitor. (…) Prin modul cum Antonescu a spus că cel puţin PNL se luptă cu Traian Băsescu, a încercat să spună că PSD nu ar avea aceeaşi voinţă”, a declarat Dâncu.
Vasile Dâncu afirmă că social-democraţii sunt conştienţi de radicalizarea lui Antonescu şi nu ar mai fi dispuşi să-l urmeze în acţiunile viitoare.
„Va fi şi o presiune pentru Ponta din partea PSD, pentru că nici PSD nu este dispus să urmărească prea departe proiectele şi aventurile lui Crin Antonescu. (…) Părerea mea e însă că n-o să se pună problema în privinţa candidaturii lui Crin Antonescu. Mai este mult timp până în 2014, nu ştiu în ce măsură PSD va mai putea să-şi permită aventuri pentru Crin Antonescu. Acest referendum a adus o înfrângere şi pentru Traian Băsescu, dar şi pentru Crin Antonescu”, a mai spus sociologul.
„In timp ce toata lumea comenteaza decizia de marti a Curtii Constitutionale elemente mult mai importante se intampla in culisele politice, mai precis in zona diplomatica. Pentru cei initiati, zona culiselor diplomatice ale ultimilor 3 luni este fascinanta, dar in acelasi timp socanta. Fiindca nota de plata a ultimelor 100 de zile este foarte piparata pentru Romania. Sa aruncam o privire initiata in culisele din Aleea Alexandru, unde se afla centrala Ministerului roman de Externe, si asa o sa intelegem cateva din lucrurile intamplate zilele acestea.
Comisar european: Intre 3 si 5 ani pentru repararea imaginii sifonate a Romaniei
Romania are o problema majora pe plan extern, un enunt deja banal. Imaginea in presa occidentala este doar cireasa de pe tortul amar al gafelor politice din ultimele 3 luni si care ne-a transformat in paria lumii civilizate. Pentru un tablou si mai complet al crizei in care ne aflam ar trebui mentionat amanuntul deloc de neglijat ca toate, dar absolut toate companiile serioase de pr occidentale, au refuzat sa reprezinte guvernul Ponta in relatiile cu cancelariile occidentale. E vestea ultimelor 24 de ore si spune totul despre situatia in care se afla Romania. Mai mult decat atat am intrebat un foarte important demnitar de la Bruxelles, unul din comisarii europeni cu putere, cat va dura ca Romania sa isi repare imaginea sifonata la Bruxelles. Raspunsul: intre 3 si 5 ani.
Si dincolo de perceptia din cancelariile occidentale, lucrurile stau la fel de prost si in media occidentala. Cel mai bine a sintetizat situatia dramaturgul si jurnalistul Matei Visniec de la redactia centrala din Paris de la Radio France Internationale: in presa franceza e unanimitate, aceleasi analize citim in conservatorul Le Figaro, socialistul Liberation, comunistul L Humanite, catolicul La Croix sau influentul de stanga Le Monde. Adaug eu: nici in perioada comunista nu a existat unanimitate in presa din Hexagon. Atunci ca un amanunt pentru istorie ziarele de stanga franceze erau furibund anti Ceausescu, iar cele de dreapta erau infiltrate de Securitate. O poveste pe care poate o sa o detaliem cu o alta ocazie.
In culisele US Departament of State:
Cei initiati stiau inca de acum 2 luni ca Washingtonul nu va tace in privinta celor intamplate pe malurile Dambovitei. Cea mai buna descriere a situatiei apartine unui diplomat roman de rang inalt:” Daca ai putea citi mesajele lui Hilary te-ai lamuri despre ce e vorba. Este mai dura decat Barroso si Merkel”. Dar asa cum stiu initiatii rareori zona diplomatica devine publica. Sau, mai bine zis, valul se ridica de pe unele dosare atunci cand destinatarul nu pricepe mesajul.
In cazul Washingtonului dupa ce doamna Clinton a fost imputernicita de Administratia Obama sa transmita avertismente dure Bucurestiului si vazand ca in Aleea Alexandru mesajele nu sunt intelese sau ca ai nostri se fac ca nu inteleg s-a trecut la ceea ce diplomatii numesc transmiterea unui mesaj indirect, dar ferm. Ca atare, oficiosul Departamentului de Stat si vocea neoficiala a tuturor Administratiilor de pe Potomac, prestigiosul si foarte influentul The Washington Post a publicat un editorial nesemnat in care se transmiteau mesaje clare Bucurestiului. Formula folosita de The Washington Post era clara pentru cineva cat de cat initiat in diplomatie: Administratia Obama avertizeaza etc. Practic era un comunicat al Departamentului american de Stat publicat in ziar! Ai nostri s-au facut ca nu pricep si au mers mai departe.
Philip Gordon insotit la Bucuresti de omul lui Barack Obama
La Bucuresti in acest timp ambasadorul Gittenstein transmitea zilnic mesaje. Direct si indirect. Si-a intrerupt si concediul pentru a ramane la Bucuresti si a sublinia in mod repetat guvernului Ponta pozitia Administratiei Obama. Mai apoi intr-un final si ca o forma de presiune majora a venit vizita la Bucuresti a lui Philip Gordon, prezentat de jurnalistii habarnisti de pe Dambovita ca asistentul lui Hilary Clinton. In realitate, Philip Gordon este nr.2 in Departamentul de Stat, iar functia sa oficiala este cea de secretar de stat adjunct, ceea ce spune totul despre pozitia sa oficiala. Ar mai trebui adaugat ca Philip Gordon este principalul sfatuitor al lui Barack Obama in probleme de politica externa. Si un alt amanunt important: Philip Gordon a fost insotit la Bucuresti de un oficial al Casei Albe, unul din oamenii de incredere ai lui Obama. Asta ca mesajul Washingtonului sa fie inteles si mai clar!
Viata amara a ambasadorului roman la Berlin
Foarte interesante au fost si presiunile diplomatice pe relatia cu Germania Federala. Cu toate ca Ministerul roman de Externe a tot dezmintit convocarea ambasadorului roman la Berlin la Cancelaria de Stat a Republicii Federale Germania lucrurile stau altfel. In realitate au fost doua convocari. Prima- atentie!-a avut loc in 5 iulie, cu o zi inainte de votul din Parlament pentru suspendarea lui Traian Basescu. Ambasadorul Comanescu a fost atunci avertizat de nr.2 in Ministerul federal german de Externe. Ce a urmat probabil ambasadorul Comanescu va povesti in memoriile sale. Dar cu siguranta diplomatul reputat Comanescu nu va uita viata amara din ultimele 100 de zile. Cea mai buna caracterizare a situatiei vine de la Steffen Seibert, purtatorul de cuvant al cancelarului Angela Merkel. Intrebat daca poate da un alt exemplu in care un ambasador la Berlin a fost convocat pentru explicatii la Cancelaria Federala, Seibert a raspuns sec: Da, Iranul!
Quai d’Orsay si habarnistul Marga
Sa o luam pe rand. Asa cum spuneam schimbul de mesaje diplomatice dintre centrala MAE din Aleea Alexandru si cancelariile occidentale a avut loc pe un ton extrem de dur. Au avut loc si cateva incidente absolut jenante pentru diplomatia romaneasca. Primul episod a avut loc in relatia cu Republica Franceza. Parisul a fost primul care a reactionat public la evenimentele din Romania. Reactia oficiala a purtatorului de cuvant al MAE francez a fost insa ridiculizata de ministrul de externe roman de la aceea vreme, Andrei Marga, care a spus ca ar fi o simpla declaratie de presa. O declaratie de presa in briefingul oficial al Quai d’Orsay se traduce pentru orice jurnalist cu ceva experienta ca o reactie oficiala, dar la Bucuresti limbajul diplomatic este o limba straina.
Un emisar german la Bucuresti
Gafele diplomatiei romanesti au continuat. A urmat vizita la Bucuresti a ministrului adjunct de externe german, Michael Link. Vizita nu s-a dorit a fi mediatizata din partea germana deoarece Link avea de transmis confidential inca o data Bucurestiului ingrijorarea Berlinului. Diplomatii romani au comis-o, din nou! S-au trezit dupa intalnirea lui Link cu Marga sa dea un comunicat oficial in care se vorbea de…parteneriatul strategic romano-german si ca, de fapt, Germania ar fi promis Romaniei nu stiu ce sprijin. Berlinul a luat foc. Una spusese Link, alta transmisese public Marga. In cateva ore, Ambasada Republicii Federale Germania la Bucuresti dadea un comunicat in care spunea verde in fata ce i-a spus Link lui Marga: respectati ce a zis Barroso, ne asumam cele 11 puncte etc. Jenant pentru democratia romaneasca!
Glacialul domn Hague
Un alt episod stanjenitor pentru Bucuresti a avut loc cateva zile mai tarziu. Ministrul britanic de Externe, William Hague, in numele guvernului Majestatii Sale Regina, dar si al Administratiei Obama, a vrut sa ii transmita un mesaj premierului Ponta. A facut o escala la Bucuresti, cerand ca Ponta sa vina la o intalnire pe aeroportul Henri Coanda. A refuzat categoric sa mearga la sediul Guvernului roman. Atitudinea lui Hague a fost glaciala. Mai mult, cunoscand patania lui Link la Bucuresti, a transmis Guvernului roman ca va da un comunicat prin intermediul Ambasadei britanice la Bucuresti in care va prezenta punctajul intalniri. Un comunicat foarte dur: sustinem cele 11 puncte ale lui Barroso, aparam CCR etc… O practica nemaintalnita in practicile Foreign Officeului.
Urletele antioccidentale de la Bucuresti sperie Vestul
Andrei Marga a plecat, a venit Titus Corlatean. Lucrurile nu se schimba prea mult in diplomatia romaneasca cu toate ca, in mod evident, domnul Corlatean pricepe mai mult din politica externa decat domnul Marga. Vorba lui Nicolae Titulescu:dati-mi o politica interna buna si voi face o politica externa buna.
Iar lucrurile intamplate pe canalele diplomatice diplomatice in ultimele zile ar trebui sa ingrijoreze orice om politic cu scaun la cap. Tonul cancelariilor occidentale este in continuare dur. De fapt, nici nu poate sa fie altfel de vreme ce de la Bucuresti vin doar urlete isterice antioccidentale. Ambasadele occidentale de la Bucuresti transmit zilnic catre centralele lor mesajele liderilor politici care au guvernarea in Romania. Iar urletele proletare impotriva lui Obama, Clinton, Merkel, Barroso, Reding si ceilalti fac un rau care nu poate fi reparat prea curand.
Ministrul de externe francez si-a anulat vizita la Bucuresti, Hilary nu mai vrea sa il mai primeasca pe Corlatean
Dar lucrurile se complica dramatic in ultimele ore. Ministrul de externe francez, Laurent Fabius, trebuia sa vina pe 3 septembrie la Bucuresti. Ultimele informatii venite dinspre Quai d’Orsay indica ca vizita are sanse mari sa fie anulata. De asemenea, sursele noastre din Washington D.C indica ca preconizata vizita a sefului diplomatiei romane pe Potomac nu va mai avea loc la mijlocul lui septembrie. De asemenea, vizita ministrului german de externe, Guido Westerwelle, la Bucuresti la inceputul lui septembrie a fost anulata.
Greseala de neiertat in politica externa
Totusi de unde a pornit totul? Un important analist occidental a incercat sa imi descrifeze esecul international al USL. Primul si cel mai important lucru este ca niciodata USL nu a avut un contact cu cancelariile occidentale. Ca atare peste noapte Occidentul a aflat ca la Bucuresti niste baieti au luat Puterea si vor sa schimbe totul. In paralel cu lipsa unei relatii cu Occidentul, diplomatii occidentali nu au putut sa nu observe ocheadele aruncate de Ponta spre Moscova. Nu a trecut neobservata singura vizita a premierului roman la o ambasada din Bucuresti, cea a Federatiei Ruse, unde a avut niste intalniri cu reprezentanti ai oligarhiei ruse. Nu a trecut neobservat nici sprijinul mediatic din partea Vocei Rusiei, postul de radio oficial rusesc pentru strainatate. Sunt mai multe greseli, mi-a spus analistul citat, dar este clar ca nu a existat nici o strategie a USL pe plan extern, iar in aceste conditii intr-o tara care adaposteste scutul antiracheta american evident ca exista o neincredere. Mai mult, guvernul Ponta nu a cunoscut multe din angajamentele confidentiale ale Bucurestiului pe plan extern, ca de exemplu rolul Germaniei pe relatia Moldova-Transnistria si vizita din 22 august a cancelarului german Angela Merkel la Chisinau. Concluzia analistului occidental: in politica externa trebuie sa spui cine esti si ce vrei. Asa cum a facut si Ion Iliescu in 22 decembrie 1989, cand a sunat la Ambasada sovietica la Bucuresti! Dar Iliescu a facut-o din timp, cu mult, foarte mult timp inainte!”
USL-isti au devenit personaje ridicole, ipocrizia si ura lor s-a intins pana la paroxism.
Flustrarile unor mediocritatii sunt manifestari dementiale.
Dl Dancu cred ca ii plange de mila PSD-ului, il cred pt ca banuiesc ca sufletul domniei sale nu se poate deslipi de acest partid, comentand despre el mai subtil.
Nu inteleg un lucru, iubeste PSD dar a facut pasi inapoi . Care este explicatia ?
Aceste lucruri imi exprima foarte multe dedesupturi, nu-mi place deloc sunt periculoase si cu capcane !
Sunt voci in interior ca lucrurile merg gresit, insa doar Grupul ii mai tine impreuna, fie prin santaj, amenintari(vezi ce-a patit Rus dar si judecatoarea Aspazia si „dezvaluirile” despre dansa), bani, functii si locuri eligibile pe liste la viitoarele alegeri parlamentare. Acum il au pe servantul Pivniceru la justitie, o piesa deosebit de importanta, aceasta se va ocupa cu tergiversarea dosarelor membrilor Grupului si cu acuzatii inspre liderii opozitiei. Guvernul incompatibililor n-o sa aiba timp sa se ocupe de mersul tarii ci de razboiul impotriva opozitiei, fapt ce va duce la o rapida deteriorare a situatiei economice, deja inceputa in urma cu doua luni. Vin vremuri grele pentru Tara!
D-le Dancu ziceti bine ,dar eu am MARI REZERVE,si fata de”Grupul de la Cluj”.
Daca erati verticali si cu principii democratice nu intrati in troaca USL ,unde „tartorul”,stiati bine ca este Felix.
De asemenea I.Rus ,nu se murdarea pe degete cu”actiunea Fularul”lui Bombo. Atunci daca demisiona I.Rus as mai fi crezut ca sunteti oameni cu principii solide.
Este bine ca s-a retras ,si nu a mers cu pucistii pana la capat ,dar nici”fecioare”nu sunteti!
Chiar daca eu am optiuni politice de dreapa, va acordam credit, daca ati fi avut principii de la care sa nu va abateti.
Atata timp,cat in numele PSD-ului(aici intrati si dv.) inca vorbeste Ilici ,mai are voce si Nastase din puscarie ,iar la conducerea partidului si Guvernului sustineti un mitoman ,hotz(furt intelectual)un om fara principii morale,permiteti-mi sa nu va cred!
Antonescu al 3-lea
– A accesat in Parlament fiind pe locul al treilea la alegeri
– A fost al treilea la alegerile prezidentiale si a devenit presedinte.
Totusi poate cineva sa ma lamureasca: de ce a trebuit inlocuit Geoana? Nu cunostea planul lovituri de stat sau nu a fost de acord cu ea?
http://www.roncea.net
Despre lovitura de stat ruseasca din ‘89, despre lupta „golanilor” pentru libertate din Pta Universitatii, despre Mineriada din iunie ’90, despre crimele lui Ion Iliescu, despre coruptia intregii clase politice, despre distrugerea economiei nationale, despre jaful generalizat si inrobirea romanilor, despre Basarabia, despre Eminescu, despre dreptul la istorie, la memorie, la demnitate, despre Gradina Maicii Domnului, Romania, un loc devenit poligon de testare a razboiului axiologic.
Dacă se despart PSD ia peste 40% la următoarele alegeri iar PNL ia sub PDL.
Personal sper ca toate aceste partide împreună să aibe maxim 30%, că mai mult nu merită.
Să dea DOMNUL să iasă doar oamenii merituoşi şi cinstiţi, capabili să facă ceva pentru populaţia acestei ţări.
Procentul pe care il vor lua la alegeri e irelevant.
In parlament tot aceleasi figuri vor fi. Se negociaza intens. Vor disparea din parlament acele persoane care nu au prea multe legaturi transpartinice.
Ghise, Calimente, primarii care au fraudat la referendum vor fi in continuare in parlament.
Estimare pe baza evolutiei actuale si trecute a politicii romanesti.
Ce importanta are daca undeva in tara va fi votat Harap Alb si in parlament va ajunge Crin Antonescu?
Legea e facut sa ajunga in parlament cine trebuie.
Pot fi votat si cu 300 de voturi, cate unul pentru fiecare ca ei tot vor „reprezenta vointa sfanta a poporului”
Nu se publica sondaje in care sa se arate cat de apreciat mai e parlamentul asta „suveran”.
Asa ca indiferent daca vor fi votati cu cate un vot fiecare sau cu 100 000 locurile in „Noul Parlament” vor fi distribuite tot intre aceleasi figuri.
Un om totusi mai lucid decat grebla&co. Mai ales ca baronii si primarii din sud si-au pus la bataie influientele si golaverajul, au furat de-au stins pentru kkrau si acum au ajuns in furcile parchetelor, iar penelistii au jucat sarba pe ouate, e clar ca nu o sa le mai convina concubinajul. Veti vedea in urmatoarele saptamani ca teatrul de lupta va fi in teritoriu si liberalii vor fi scosi din joc precum maselele stricate. Teoria lui Dancu este doar semnalul.
da , este o nveste buna. Sa se rupa si sa se macine. In realitate nu-i unul mai bun ca celalalt. PSD ramane acelas pericol pentru Romania c_u toata aceasta t’e,dinta de cosmetizare si de a se da prezentabili in lume. Pericolul e acelas, dar daca se mananca intr’e ei vor fi mai usor de anihilat. Doamne ajuta !
Ha ha ha ha… : 🙂 🙂
http://i50.tinypic.com/s2adjl.png
Dede,imi place!!!Sa-i fie tarina grea, cum ne-a facut el viata! 😆 😆
DE CENTRU
Ce-am spus eu.E forfota mare in cele doua partide dar smecherusii se dau ca sunt „boisori”la jug.Eisunt sus si tare.Ah! se tem cumva de ALIANTA CIVICA DE DREAPTA? Cred ca umbla sredelusul.MULT SUCCES ALIANTEI.
Bun! Indraceste-i Lucifer, indrageste-i!!!
dec