Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, si premierul Victor Ponta au cerut Comisiei de la Venetia opinii asupra functionarii statului de drept in Romania, potrivit Realitatea.net.
„Parlamentarul roman a luat cuvantul, ca reprezentant al opozitiei de la Bucuresti, in cadrul schimbului de vederi dedicat situatiei din Romania, reprezentantul puterii fiind deputatul Tudor Pantiru. Dezbaterea a avut loc in contextul unei eventuale declansari a procedurii de monitorizare fata de Romania, APCE facand apel in ultima perioada catre autoritatile de la Bucuresti sa respecte pe deplin principiile democratice la care tara noastra a achiesat cu doua decenii in urma. (…) Senatorul Badea a declarat de asemenea ca partea romana asteapta in perioada urmatoare opinia Comisiei de la Venetia asupra functionarii statului de drept in Romania, opinie solicitata de Secretarul general al Consiliului Europei si de catre Premierul roman, subliniind disponibilitatea fortelor politice de la Bucuresti de a remedia in cat mai scurt timp orice deficiente constatate”, se arata intr-un comunicat al senatorului Viorel-Riceard Badea, membru al Delagatiei romane la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei.
Contactat de NewsIn, Badea a confirmat ca partea romana, prin Guvern, a sesizat Comisia de la Venetia, insa a punctat ca un punct de vedere al acesteia va veni de abia in octombrie, cand are loc sesiunea plenara a Comisiei de la Venetia.
Seful socialistilor din Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, Andreas Gross, a declarat pentru Hotnews.ro ca a solicitat un raport despre situatia democratiei din Romania din cauza crizei politice, precizand ca ideea este sustinuta de toate grupurile politice din APCE. Gross a spus ca nu a cerut monitorizarea Romaniei, asa cum sustine un membru PDL in APCE, ci un raport care sa fie elaborat pana in luna ianuarie. „Vom face posibile conditiile realizarii unui raport despre situatia democratiei in Romania. Dorim sa aflam de ce cultura democratica este asa de slaba”, a mai spus Gross.
In timpul crizei politice, Curtea Constitutionala Romana a adresat doua scrisori Comisiei, reclamand presiuni la adresa sa si tentative de a-i diminua prerogativele. Pe 7 august, presedintele Comisiei de la Venetia, Gianni Buquicchio, a raspuns public celei de a doua sesizari a presedintelui CCR, Augustin Zegrean, declarandu-se „socat” de faptul ca a primit de la CCR noi „informatii” privind amenintari la adresa judecatorilor si a cerut autoritatilor publice si partidelor din Romania „sa respecte in totalitate” independenta Curtii.
Victor Ponta a cerut Comisiei de la Venetia opinii asupra functionarii statului de drept in Romania
RELATED ARTICLES
Comentariile sunt închise.
Nu ar fi mai bine sa ceara o evaluare asupra plagiatului? Ma gandesc ca poate cere chiar la Catania…
Nesimtirea nu are rusine !
Rusine la mitoman? acest mother fucker!
Daca l-a impins pe procurorul Cristian Panait de peste balcon si l-a omorit, ce sa ne asteptam de la maimutoi?
dec
Mi-ar fi fost rusine sa mai cer opinii Comisiei de la Venetzia ,dupa ce suntetzi vinovatzi pana peste CAP..
IMI PLACE.