UPDATE (12.45): Judecătorii Curții Constituționale au invalidat, cu 6 voturi pentru și 3 împotrivă, referendumul pentru demiterea președintelui. Judecătorii au stabilit că nu a fost îndeplinită condiția de cvorum necesară pentru demiterea șefului statului. Hotărârea Curții va fi citită mâine dimineață, la ora 10.00, în plenul Parlamentului.

Comunicatul Integral al Curtii Constitutionale:

In ziua de 21 august 2012, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art.146 lit.i) din Constitutia Romaniei si al art.46-47 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, cu majoritatea de voturi prevazuta de art.47 alin.(1) din Legea nr. 47/1992, a hotarat :

«1. Constata ca procedura pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, a fost respectata.

2. Confirma rezultatele referendumului national din data de 29 iulie 2012 comunicate de Biroul Electoral Central  si constata ca din totalul de 18.292.464 de persoane inscrise in listele electorale permanente au participat la vot 8.459.053 de persoane (46.24 %), din care 7.403.836 (87.52 %) au raspuns „DA” la intrebarea „Sunteti de acord cu demiterea Presedintelui Romaniei?”, iar  943.375 (11.15 %) au raspuns  „NU”.

3. Constata ca la referendum nu au participat cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente, pentru ca referendumul  sa fie valabil in conformitate cu prevederile art.5 alin.(2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului.

4. La data publicarii prezentei hotarari in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, inceteaza interimatul domnului George – Crin Laurentiu Antonescu  in exercitarea functiei de Presedinte al Romaniei.

5. De la data publicarii prezentei hotarari in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, domnul Traian Basescu isi reia exercitarea atributiilor constitutionale si legale de Presedinte al Romaniei.

Prezenta hotarare se prezinta Camerei Deputatilor si Senatului, intrunite in sedinta comuna.

Hotararea este definitiva si general obligatorie si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si in presa.»

Dezbaterea a avut loc la data de 21 august 2012 si  la aceasta au participat: Augustin Zegrean, presedinte, Aspazia Cojocaru, Acsinte Gaspar, Petre Lazaroiu,  Mircea Stefan Minea, Iulia Antoanella Motoc, Ion Predescu, Puskas Valentin Zoltan, Tudorel Toader, judecatori.

 

Cei 9 judecători ai Curtii Constitutionale s-au reunit în urmă cu puțin timp pentru a decide dacă referendumul de demitere a președintelui este sau nu valid. Pentru a ajunge la un verdict este nevoie de votul a minimum 6 judecatori, potrivit legii de funcționare a CCR.
CCR a primit de la Guvern datele referitoare la numărul cetățenilor înscriși pe listele electorale, după ce acestea au fost actualizate. Potrivit cifrelor furnizate de Executiv, 34.654 de persoane au fost radiate, peste 3 milioane de români au drept de ședere în străinătate, iar 512.379 au cărți de identitate expirate.

UPDATE (10.20): Circa 30 de persoane iau parte la protestele militarilor rezerviști din fața seciului Curții Constituționale. Protestatarii scandează „Validare”, „Nu vă fie frică, și Băsescu pică”, „Băsescu, trădător”, „Băsescu, nu uita, România nu-i a ta”.

UPDATE (10.24): Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, și Petru Filip, președintele interimar al senatului, au trimis în această dimineață o notă Curții Constituționale, în care recomandă cum să fie interpretate listele trimise de către Guvern. Documentul are 18 pagini și conține o serie de articole de lege despre care cei doi susțin că ar trebui luate în considerare de CCR. “Un punct de vedere juridic vis-a –vis de listele electorale. E vorba de argumentații juridice și la prima ședință am trimis un astfel de punct de vedere. Sunt date strict juridice, nicidecum de interpretare a cifrelor. Interpretare pe legislație. Dacă CCR va lua în considerare nota noastră e greu de precizat”, a afirmat Petru Filip pentru EVZ.ro

UPDATE (12.00): Un alt protest în fața sediului CCR a fost autorizat de Primăria Capitalei, între orele 15.00 și 19.30. Organizatorii susțin că autorizația este pentru 400 de persoane.

UPDATE (12.15): Emil Boc pentru RFI: „Legea CCR precizează faptul că pentru a se stabili valabilitatea referendumului, e nevoie de o majoritate de două treimi, adică de șase voturi din nouă. Dacă nu se întrunește o asemenea majoritate, referendumul este invalidat. (…) Sunt toate condițiile legale îndeplinite pentru ca această criză politică să se încheie astăzi”.

UPDATE (12.43): Aproximativ 150 de persoane, potrivit Jandarmeriei, cadre militare în rezervă, foști revoluționari și pensionari, protestează marți în fața Curții Constituționale în așteptarea deciziei judecătorilor privind referendumul din 29 iulie.

UPDATE (15.50): Aspazia Cojocaru, judecator CCR: „Ce înseamnă înclinarea balanței? E total nejuridic. Dacă s-a stabilit un prag electoral și acesta nu s-a întrunit, ce să facem acum? Să încălcăm legea? Eu nu pot să fac așa ceva. Întrebați toți studenții mei. Unul singur dacă găsiți să vă spună altceva, vă rog să mi-l arătați. Dacă nu s-a atins pragul care-i problema? Eu nu vreau să fac pușcărie, să încalc legea nu pot! Ce înseamnă “Am luptat și noi cât am putut”?! Transmiteți-i domnului Predescu să lupte în continuare singur. Eu nu încalc legea!”

 

Pe parcursul întregii zile, NAȘUL.TV vă va ține la curent cu desfășurarea evenimentelor și declarațiile care vor fi făcute astăzi. La ora 20.00, Radu Moraru vă așteaptă la o ediție specială a emisiunii Nașul, cu o dezbatere pe tema deciziei Curții Constituționale cu privire la Referendumul din 29 iulie, dar și despre situația politică din România.

Decizia CCR în presa străină

Reuters: „CCR este așteptata să invalideze referendumul”

Euronews: „Cel mai probabil, Traian Băsescu se va întoarce la Palatul Cotroceni”

Le Point: „Rezultatele referendumului pentru demiterea președintelui s-ar putea schimba”

Die Presse: „România: Judecătorii Curții Constituționale se plâng de presiunea guvernului”

Deutsche Welle: „O eventuală sentință de validare a referendumului de la 29 iulie ar avea consecințe grave și incalculabie, prelungind instabilitatea politică din România”

119 COMENTARII

 1. PUCISTII au scos IN DISPERAREA DE FUGA DE PUSCARIE pe ASISTATII din galeriile de fotbal care apti de munca fiind, beneficiaza elegant, de venit minim garantat, PARAZITII de asa-zisi revolutionari PRIVILEGIATI fara taxe si impozite de 22 de ani si pe STATUTII de BUGETARI obisnuiti sa traga mata de coada la STATUL ROMAN, dar cer lefuri ca afara si nu in ultimul rand pe cei care INCA MAI AU NOSTALGIA COMUNISMULUI, cand STATUL TREBUIE SA LE TOT DEA BUTELIE, CASA si SERVICI…. RUSINE RUSINE RUSINE TUTUROR acestor IRESPONSABILI care fac SPECTACOL ptr RATING-ul VUVUZELELOR !!! Apropo, EXISTA UN REFERENDUM VALIDAT din 2009 cand 9 MILIOANE DE ROMANI au dat SEMNAL ca VOR MAXIM 300 de PARLAMENTARI si PARLAMENT UNICAMERAL ???? Ce a facut CLASA POLITICA, in speta cei de la PUTERE acum ???? prin intermediul lui SOCACIU ne-au transmis INTENTIA lor, ca de asta se grabesc sa schimbe CONSTITUTIA, ca NUMAI cei care au cunoscut TAINA PARLAMENTULUI ROMANIEI, care mai de care mai CORUPT, TRANSPARTINIC, NUMAI ACESTIA AU DREPTUL SA-SI DEA CU PAREREA legat de astfel de probleme si vor transforma ROMANIA IN REPUBLICA PARLAMENTARA, ptr ca ROMANII PATRIOTI le-au cam dejucat PLANURILE LOR DE INFRACTORI…. Cei iesiti acum in strada RECUNOSC ca NU SUNT CAPABILI sa LUPTE ptr ADEVARATA DEMOCRATIE care inseamna NU o MANA de X oameni FRUSTRATI de CRIZA ECONOMICA GLOBALA, masa de MANEVRA ptr POLITICIENII IMPOSTORI SI OPORTUNISTI ce se afla in continua FUGA DE PUSCARIE, ci RESPECTAREA RIGORILOR LEGII, a MAJORITATII dat de 50% plus 1, iar ei nu sunt decat 46, 23% CU TOT CU FRAUDE MASIVE !!!!

 2. Sleata lui Cacarau sa mearga la puscarie sant vreo 256 la numar. Primii pe lista sant Dan Voiculescu,Ponta,Fenechiu,Tudor Chiuariu,Catalin Voicu Cacaru Antonescu bineinteles,Calimente,Radu Stroe,Valeru Zgonea Petru Filip,Mihai Gadea,Mircea Badea. Bogdan Chiriac,Victor Ciutacu Sorin Rosca Stanescu Cornel Nistorescu,Valentin Stan Mugur Ciuviuca, colonelul Dogaru si ce ma trebuie. Ii asteapta Bombonel cu paine si sare.

 3. FELICITARI tuturor ROMANILOR in orice colt al lumi s-ar afla!!!!!!!!!

 4. MA BUCUR CA CCJ A LUAT O DECIZIE CORECTA SI TRAIAN BASESCU SE INTOARCE LA COTROCENI, DAR CE NE FACEM FRATILOR CU PUCISTII SI SATANISTII CARE AU IESIT IN PIATA UNIVERSITATII?

 5. Fratilor! … cativa bucuresteni protesteaza chiar acuma in Piata Victoriei impotriva impostorilor si banditilor de la guvernare …

  Cei care locuiti in Bucuresti, haideti sa ii sustinem, pana nu apar securistii pensionari ai lui Dogaru …

  JOS DOMNIA MINCIUNII ȘI URII, A TÂLHĂRIEI LA DRUMUL MARE, ÎN PLINĂ ZI!!!
  JOS CU BATJOCURA ȘI TERFELIREA ADEVĂRULUI, A DREPTĂȚII ȘI MORALITĂȚII!!!
  JOS SATANELE STACOJII!!! …

 6. Buna ziua tuturor,ma bucur de ce citesc aici pe blog,sa il ajute Domnul ,Pe Presedintele Traian Basescu sa fie puternic si intoarcerea la Cotroceni sa fie de bun augur ,si sa lupte pina la terminarea mandatului cu toti cei care ii sunt impotriva ,sa ne ajute Dumnezeu sa scapam de plagiatori si de Cacarau
  ,acasa cu ei ,sa se lase de politica.Sa fiti iubiti !

 7. Lolek si bolek socot ca,curtea n-a judecat drept,era dreapta doar daca le dadea lor dreptate.Pot sa u8rle cat vor,s-au obisnuit cu manariile si nu recunosc sub nici o forma c-au instigat populatia la fraudarea referendumului.O tot dau si acum cu cei 8 mil care au participat la vot.Cei care ne-am abtinut de la a certifica prin votul nostru lovitura de stat,vezi Doamne,n-am procedat democratic.Nu vor sa inteleaga cu nici un chip ca,deocam,data ,buna rea cum o fi,Constitutia e cea care are ultimul cuvant.Presedintele le-a propus nu o data,ca renunta la restul mandatului,altfel el poate fi acuzat de incalcarea Constitutiei.

 8. In primele clipe dupa aflarea verdictului CCR m-am gandit la D-na Basescu,cred ca lacrimile i-au mai usurat sufletul dar tot greu va fi si pt. ea si pt.fete.Este groaznic sa auzi zilnic jigniri,injurii la adresa sotului tau.

 9. felicitari!!
  o batalie extrem de importanta castigata!!
  totusi, o natiune in razboi intern continuu…
  RO are nevoie de vindecare imediata, pericolul nu a trecut; suntem prea fragili geostrategic!

 10. Buna ziua, prietenii mei „nasisti” ! Ma bucur din suflet pentru decizia CCR. Ma bucur pentru presedintele ales Basescu, de fapt ma bucur pentru faptul ca satanisto-bolsevicii au ajuns cu botul pe labe. Dar asa o fi ? Ma gandesc cu groaza la ce ne poate astepta din partea lor: destabilizare prin „mitinguri ale oamenilor de bine”, anarhie, haos peste tot in tara, de parca ce am trait cu totii de vreo doua luni nu ar fi de ajuns. Stau si ma intreb, in prostia mea, oare „oamenii” astia au ceva creier in cap sau au taratze ? De ce si pentru cine sunt in stare sa ne vanda pe toti „pretinului” de la rasarit ? Numai pentru bani ? Cred ca nu numai pentru asta, ci si pentru faptul ca sunt oricand SANTAJABILI, ori asta spune mult si multe. Numai cineva santajabil ar fi in stare de atata ura, de atata manipulare, de atata dispret fata de un intreg popor, sau, ma rog, de o parte a poporului care inca mai „sta pe baricade” si nu „inghite” pe nemestecate tot ce ne dau uslamistii, indiferent de cat de frumos arata ambalajul. Asadar, ma bucur si nu prea. Sa fim atenti mai ales in perioada care urmeaza la toate miscarile lor, pe fata sau in culise ! Acum hidra bolsevica e ranita de moarte, dar cu atat mai periculoasa ! Acum e momentul sa fim cu ochii pe ei ca pe bomba atomica !!! Dumnezeu ne-a dat un semn ca este alaturi de noi, ca este, ca dintotdeauna, de partea ADEVARULUI. Sa fim atenti ca adevarul sa nu se transforme, sub ochii nostri, in „minciuna secolului”. Sa fim alaturi de Domnul Basescu, si, daca nu pentru el, atunci macar DIN PRINCIPIU SA FIM IMPOTRIVA A TOT CE INSEAMNA COMUNISM pe planeta asta ! PENTRU O ROMANIE DEMNA, CURATATA PE VECI DE BOLSEVICI, INCHIN ASTAZI SUFLETUL MEU !!!

 11. Il ascult pe Ponta, care vrea sa puna capat crizei politice, nu pare mai realist decat Kakarau, la fel critica(?) decizia Curtii! Ca Prim-Ministru? Spune domnul Ponta ca Basescu „este un presedinte ilegitim”! Ca de obicei, bate campii… Rusine! M-asteptam sa-si dea demisia. E de-a dreptul nebun!

 12. Acum este momentul prielnic ca MRU sa preia stafeta. Sa-i toace pe usl-isti precum concurentii de la „Masterchef” tonele de ceapa. Lui TB i se cuvine postul de telespectator (discret si inofensiv) bineinteles in scopul coabitarii. De acum inainte sa contabilizam tampeniile lui Ponta ca doar el guverneaza. Iar la iarna sa-i prezentam facturile.

 13. Important este sa-i multumim Bunului Dumnezeu si in acelasi timp sa-l rugam sa fie in continuare alaturi de ROMANIA ca cei care au contribuit la destabilizarea Tarii nu vor sta cu mainile in san , cine stie cate mizerii vor mai face pe langa faptul ca organizeaza mitinguri anti Basescu , asa ca va trebui sa ne mobilizam si noi , sa nu-l lasam pe ” marele col. Dogaru ” sa dicteze el ce sa se faca in TARA !!, ca eu am mai mare vechime in campul muncii pana in prezent decat are el si voi iesi la pensie cu o suma derizorie in comparatie cu pensia lui, este de neinchipuit cum i-si permite acest ticalos sa iasa in strada la miting, doar o jigodie face asa ceva , nu ar trebui permis sa mai carcoteasca tradatorul.

 14. Spune frumos Kakarau, cu vorbe alese, demne de un revolutionar proletar, ca el nu „abandoneaza lupta”, instigand mai direct mai pe ocolite ca cetatenii nemultumiti de decizia Curtii sa manifesteze. Mai mult, nu mai demisioneaza, nu mai pleaca din politica, pentru ca s-a razgandit. Nu, nu in ceea ce priveste conditia initiala autoimpusa, ci conform noilor criterii proprii de evaluare. Exact ca si cu simulacrul, nu s-au intrunit 50%+1 din electori, atunci au recurs, dupa referendum, la incercarea de anulare a drepturilor civile fundamentale ale unor categorii intregi de cetateni. Acum, ca si atunci, o-ntoarce ca la Ploiesti, si spune ca, ce 7,5 milioane de cetateni l-au demis pe Basescu-in opinia sa. Da, cu toate furturile masive! Da, insa ceilalti 11 milioane nu conteaza? Cei care au votat impotriva si cei care au boicotat, tot cetateni ai acestui stat sunt. Mata, domnule Interimar, de pe ce loc si cu cate voturi ai ajuns in Parlament, seful Senatului si Presedinte al Republicii? De pe locul3? Cu aproape 9 mii(!) de voturi? Apropo, cati ar vota pentru Antonescu presedinte?

 15. Dl.Presedinte va avea viata grea cu „puscariabili” multa sanatate, inspiratie, nervi de otel!

  • dar mai sunt numai 3 luni si ceva pana la alegerile generale. Abia atunci Romania are sanse sa se apropie de normalitate.

   • da-le Doamne atunci gandul cel bun romanilor,sa voteze cu constiinta si nu cu sacosa sau mai grav pentru bani,Doamne lumineaza-i pe romani,ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU.

 16. SCAPATI DE „CACANARIA LUI CACARAU” …

  DOAMNE, multumescu-ți că ești și că ne iubești! … încă o dată ne-ai dovedit că: NUMAI TU EȘTI CALEA, ADEVĂRUL ȘI VIAȚA! … și că ai dat binemeritata lovitură colcăielii și viermuielii satanelor stacojii și a slugilor sale din noua „Grădină a Maicii Domnului”, România batjocorită și siluită de ei cât s-a putut de mult, în ultimele zile …

  JOS DOMNIA MINCIUNII ȘI URII, A TÂLHĂRIEI LA DRUMUL MARE, ÎN PLINĂ ZI!!!
  JOS CU BATJOCURA ȘI TERFELIREA ADEVĂRULUI, A DREPTĂȚII ȘI MORALITĂȚII!!!
  JOS SATANELE STACOJII!!! …

  Mi-e teamă totusi că fiara încolțită nu se lasă prinsă așa de ușor …
  DAR ESTE UN ÎNCEPUT BUN!!! … Este semnul că SPERANȚA ÎNCĂ NU A MURIT!!! …

  Va dati seama că fără acest pai de care să ne agățăm, pe care ni l-a scos bunul Dumnezeu în cale, nu am fi știut prin ce zări de pe Pământ (sau de pe Marte) să fugim ca să scăpăm de „noua robie stacojie, sub domnia înțeleaptă a Căcărăului” … adica de renașterea „visului de aur” al lui Ilici … (both Lenin’s & Iliescu’s)???

  P.S. Totusi … COTROCENI NU ESTE COPRO-CENI, nu-i asa? … 😆

  • Servus,Sandukan!
   Victorie! Inca o victorie…Sa vedem ce ne-au mai pregatit…si pana unde vor sa ajunga cu toata mizeria.
   Sa fii iubit! 🙂

   • Sarut mainile Oriana … ma bucur sa revad o prietena care mi-a lipsit de cateva zile … caci de suparare am avut un preinfarct, era sa „zic pa”, dand mafiei stacojii satisfactia ca au scapat de mine … nici nu stii ce tare ma bucur ca m-am razgandit in ultima clipa … 😆

    Mai mult ca sigur ca hienele stacojii vor mai pune „bete’n roate” pana la ultima lor suflare … dar chiar si ele realizeaza ca sunt deja „o specie pe cale de disparitie” … 😛

    • Sandukan,m-ai speriat! 🙁 Nu te-am mai vazut de cateva zile si credeam ca esti in concediu.Nici nu m-as fi gandit ca ai probleme cu sanatatea…Ultimele luni ne-au epuizat.Eu simt ca nu mai am putere,am trecut prin toate starile posibile.
     Nici nu stiu ce sa-ti urez…in primul rand sa te menajezi,sa faci un efort si sa stai pe cat se poate la distanta de evenimente.Stiu ca nu e usor dar,sanatatea e mai importanta decat situatia politica.
     Imi pare foarte,foarte rau.Iti doresc sanatate maxima!Ai grija de tine,Sandukan.Si lasa prostioarele…ca vrem sa te avem cat mai mult alaturi ne noi. 🙂
     Chiar esti iubit! 🙂

 17. I-a uitatzi ce vorbeste mincinosul de ANTONESCU ca nu se retrage,este un adevarat dictator impotriva EUROPEI si arata de 10 ori mai batran decat T.B.de care si-a batut joc atata timp.
  STOP MINCINOSULE CU MINCIUNILE CARE ITZI IES PE GURA…..VOI NU ATZI RESPECTAT DEMOCRATZIA IN ROMANIA….
  NU NE TEMEM DE NIMIC FIINDCA AM FOST NUMAI DE PARTEA ADEVARULUI….POT SA TE ASEMENI cu un ANTICRIST…CE TOT AI IMPOTRIVA LUI T.B. DE UNDE SCOTZI CELE 7 MILIOANE SI CEVA DE VOTANTZI???!!!!
  VREM SA VEDEM LISTELE.
  ESTI ALBASTRU DE SUPARARE 😆 😆 😆

    • Oriana draga,
     Nu facec sa-i dai apa la moara, lasa-l sa vorbreasca singur, pe limba lui, la nivelul la care este in stare. Sfat prietenesc. O zi frumoasa !

     • Val,eram revoltata de atata nerusinare si lipsa de respect.
      Ai perfecta dreptate,personajul trebuia ignorat.
      Si eu iti doresc o seara placuta! 🙂

   • Bai limbric imputit, strerge-te la gura de kkt, si la nas de muci ! Daca nu te-a invatat ma-ta pana acum , iti spun eu, nesimtitule, nu vorbesti asa cu o femeie ! Spune-ti punctul de vedere , iar daca nu-ti convine, du-te la gadea sau ciutacu si mai da-le o limba intre buci, maimutoi u-slinos !

   • Razvan eu sunt un om insetat de ADEVAR pentru Romania,repet TRAI DECENT PENTRU TOT TZARANUL si ORASEANUL roman.
    multzumesc de adjectivul acordat!
    Nu ma simt ….de loc asa cum m-ai caracterizat 😆 te privesc cu limpezime in ochi…pe cand tu nu potzi cred eu … 😉 😆

   • Razvane daca te doare atata sufletul de crizel,ia-l mai acasa la tine,fa un poker cu el ,beti o cinzeaca impreuna,ca lui ii plaaacee mama mama si apoi fa patul de va culcati ma,ca el e obosit dupa 40 de zile in care a trebuit sa vina totusi la serviciu si inca ceva,nu uita sa-l trezesti dimineata ca mai tre sa vina cateva zile la munca pana iese din interimat….DOBITOCULE.

 18. Cacarau face bagajul si-are-o lacrima pe nas ;
  ” Va rog sa-mi aduceti perna, este tot ce mi-a ramas,
  Vreau s-o am ca amintire, de la trista mea domnie,
  Cacarit-am pentru felix, si a lui imparatie.”

  • Cantec pentru iesirea cu lautari a crinului ofilit de la Cotroceni :

   „… sa-mi arzi plapona si perna
   Locu’ unde am zàcutî „

  • ce amuzant,bravo,mai tre sa radem si noi nitel dupa atata tensiune,uneori simteam ca explodez de nervi….

 19. Nasule, te rog frumos sa nu-l mai aduci pe Ghise in studiou. Inteleg ca sunteti brasoveni, si poate sunteti amici, dar acest om face parte din aripa extremista a PNL.

  • Nasule eu zic sa faci tot posibilul sa il invitzi pe VICTOR PONTA in studiou.
   Nu stiu de ce dar,de la acest om tanar astept mai mult….sper ca isi poate schimba ideologia…e inca in formare.

   • Optimismul si buna credinta va onoreaza, Rodica. Problema este ca v ponta a fost de mititel o lichea care a crescut pana la rangul de bandit. Se scrie putin despre matrapazlîcurile pe care le-a facut ca sef al corpului de control al lui nastase. Si atunci era mai fraged, dar promitea de mititel.
    ca si batranetea, tineretea nu-i o virtutein sine, Rodica, ci doar o etapa. Calitatea omului este o valoare profunda pe care acesta o poarta, dezvolta sau mutileaza de-a lungul vietii.

   • Niciodata vp nu o sa se schimbe. Este un hot dovedit si nu poate face altceva decat sa se ascunda. Isi ascunde capul in nisip ca strutul, asta cred ca inseamna aroganta afisata. Vrea sa credem ca nu ii pasa ce scrie presa si ce spun strainii despre un plagiator.

  • Eu vreau sa nu aduca in studio nici un pucist,nu avem ce asculta de la niste infractori , de la niste oameni plini de ura,m-am saturat de aberatiile lor spuse parca unor prosti,ei uite , suntem mult mai destepti decat ei.Politica se face cu idei ,cu schimb de pareri nu cu ura.Dar ei urasc acest popor,il ignora.Deci sa nu-i vad.

 20. Sunt disperati USL-istii. In timp ce de la PSD vin declaratii in care spun ca parlamentul va lua la cunostinta si va respecta decizia CCR, „prietenul” Ghise zice ca ei in parlament vor vota pentru demiterea presedintelui, ca pentru ei decizia CCR nu e obligatorie. Sunt ultimele zvacniri. Cand o sa vad decizia CCR in MO, atunci o sa ma linistesc.

 21. uraaaaaaaaa!!!!!!!!!!! uraaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!! uraaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!in sfarsit vom avea stabilitate!ca ne a ajuns !ponta demisiaaaaaaaa!cacarau demisiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!usl ..out !

  • DEMISIA = sanctiunea legala pentru fraudarea prin plagiat si false declaratii in CV.

 22. Felicitari ROMANIA!
  Felicitari DOMNULE PRESEDINTE TRAIAN BASESCU! Va asteptam la Cotroceni!
  Felicitari si CCR’ului! Insa…cred ca nu s-a terminat aici,din pacate…de la banditii astia ma astept la orice.
  Ghise,esti un nemernic…o creatura otravitoare.Nu mai pot sa te vad pe micul ecran,nici sa te aud!

 23. unde esti dle Berceanu , ai castigat pariul. Nu stiu daca sa ne bucuram sau sa plangem, cred ca ne asteapta multe surprize . Pentru mine oricum era presedintele ales si-l voi alege si de o mie de ori de acum inainte daca va candida. MUULLTT SUCCES dle PRESEDINTE ALES si-ti vom fi alaturi.

  • mai asteptam si pedeapsa celor care au contribuit la decapitarea ROMANIEI: voivulescu,ponta cu clica lui din partid, antonescu cu clica lui si slinosul de dogaru.

   • sa asistam si la momentul emotionat in care fostul viitor mare politician crin antenescu … nu se mai retrage din politica.

 24. Asteptam si ca procuratura sa finalizeze cit mai repede dosarele privind referendumul!
  Trebuie ciuruiti!!!!

 25. URRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!VICTTTTTTTTTOOOOOOOOOOOOOOORRRRRRRRRRRRRRRRRRRRIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEEEEEEE!
  MULTZUMIM JUSTITZIEI ROMANE !SUNTEM PE CALEA CEA BUNA!!!!!!!!!!!!!
  AM INVVVVVVVVVVVVVVIIIIIINNNSSSSSSSS!!!!!!

  TRAIASCA LIBERTATEA SI SA TRIUMFE LIBERTATEA IN ROMANIA!!!!!!!!!!!!!!

  • Rodi,mi-au dat lacrimile cand te-am citit,si aici si pe prima pagina.
   Te imbratisez cu tot dragul! 🙂 🙂 🙂
   Sa speram ca vom intra in normalitate,iar tradatorii la beci.

   • Vezi ORIANA ti-am spus eu ieri speranta moare ultima ,a avut efect rugaciunile noastre nu ar fi fost altfel pentru ca,DUMNEZEU inseamna dreptate si noi am avut!!!!

    • Asa este,Claudia.Uneori ne mai ratacim…avem senzatia ca toate eforturile nu-si mai au rostul,ca totul e in zadar…Dar,cineva,acolo sus ne iubeste si ne ajuta sa gasim drumul cel drept.
     Sa fii iubita! O seara linistita! 🙂

    • corect claudia,lumanarile mele pe care le ard zilnic nu sunt in zadar….totul se obtzine cu enorm efort …….(aici ma ref.la toate tipurile)

 26. Bine ca s-a terminat. Prostanacul de Crin Antonescu, care se bucura langa prostanacul de Mircea Geona care se credea ales presedinte doar dupa sondaje la alegerile din 2009, a devenit si el, Antonescu, un presedinte de scurta durata.

 27. ORDINAR ACEST CTP!!! Cica CCR este o „adunatura de mosi Craciun”

  V-am spus mai zilele trecute: CTP= PEPINIERA generatiei noi de jurnalisti. RUSINEEEE, CTP!!!

  • Alice scumpa mea, judecatorii chiar sunt mosi craciuni. E unu’ de 82 de ani, de pe timpul lui Stalin…Acolo sunt oameni care depind de politic!! Daca nu depindeau de politic, voturile trebuiau sa fie 9-0, pentru ca asa zice legea: nu a fost cvorum, referendumul este invalidat.

   Acolo trebuie sa fie oameni cu o vasta cariera profesionala in spate, ireprosabila, dincolo de orice indoiala, nu numiti, ci sa dea examen dur!!

 28. ,,Adevarurile” lui Basescu:Sa fim intelesi , ce s-a petrecut in ultima saptamana( 1 iulie -7 iulie) ,a fost o lovitura de stat in ,,haine originale” democratice.D-nul Presedinte T.Basescu a iterat idea luptei pt.institutile democratice ale Romaniei ,pt europenizarea Romaniei si nu pt sine sau familia acestuia.Un mic recurs la memorie demonstreaza cu prisosinta contrariul.1)Traian Basescu este persoana care a intretin ,,relatii tensionate” in aliante sau in partidul a carui membru a fost sau este.(a se vedea perioada 1996-2000 , 2004-2008,2008-2009-conflicte cu D-nul Victor Ciorbea, Calin Popescu Tariceanu, Mircea Geoana- pt. aliante si 2009-2012 cu Vasile Blaga .2) A decredibilizat institutii ale statului prin critici excesive in spatiul public iar argumentul procesului integrari europene este superfluu, deoarece institutile europene monitorizeaza progresele instututilor romanesti.3) A promovat ,,oameni loiali” Presedintelui din partea opozitiei, firi docile, non conflictuale -a se vedea M.R.U., George Maior si Theodor Melescanu.3)A jignit in repetate randuri categorii sociale sau personalitati ale spatiului public aflate in barca opozitiei-D-nul Mircea Diaconu,D-nul Andrei Marga,D-nul Theodor Stolojan,D-nul Arafat,elevi,profesori,pensionari etc.4) A promovat in functii de conducere ale statului persoane aflate in divergenta cu management — _D-na Elena Udrea — dar bine reprezentate de chirurgia plastica.5) Fiica Presedintelui, o semianalfabeta este reprezentanta Romaniei la P.E. in timp ce presedintele,, peroreaza promovarea tinerilor din marile universitati ale lumi”.6) A transformat P.D.L. in Partidul Mamelucilor (mameluc(fig)=om fara personalitate, Mic Dictionar Enciclopedic 1978), orice opinie contrara fiind taxata dur de catre Sultanul- Presedinte, inventand castrarea multipla pt opinii divergente -cazul Blaga.7)A afirmat in repetate randuri ca a depus toate eforturile pt numirea lui Mugur Isarescu ,desi i s-a transmis urmatoarea propunere ca puterea executiva sa fie incredintata Academiei Romane iar un academician cu profil economic sau ingineresc sa devina seful executivului.D-nul academician Mugur Isarescu-Presedintele Sectiei de Stiinte Economice ,Juridice si Sociologice.8)E inconsecvent cand afirma ca a luat masurile ce se impuneau(2010) desi acelasi Traian Basescu spunea ca trebuiau restructurati 300.000 de bugetari, dar ce partid ar avea,,curajul” de a-si asuma acest act? -oare Romania avea oameni de stat responsabili ?! 9) Fiind un carierist de profesie si nu profesionist de cariera -a se vedea realizari tehnice inezistente (inventii,inovatii)-a promovat in jurul sau carieristi celebri ca:Mihai Razvan Ungureanu si Mihail Neamtu-noul ,,profet ” al politici dambovitene ce doreste ,,doar 100 de posturi de parlamentari” pt,,Noua Democratie”.10) Nu a inteles ca modernizarea Romaniei se poate face ,,doar in absenta sa” fapt recunoscut in diverse articole din presa in care sustine idea disparitie sale din politica inca din 2004- confruntarea prezidentiala.Acuzatiile cu privire la calitatea invatamantului particular sunt partial neindreptatite , tinand cont de faptul ca acesta a furnizat oameni de stat la virste juvenile pt politica ca:Elena Udrea sau un personaj carismatic – Elena Basecu – dar si specialisti precum:Ioana Basescu in timp ce majoritatea absolventilor de drept ai Universitati Bucuresti doar viseaza la un post de notar ( probabil o alta dovada a precaritati sistemului public de invatamant).Apropo de adevaruri ,,crude ” D-nul Prim Ministru Theodor Stolojan-singurul carea a ramas in mintile si sufletele romanilor -a comis fapte impopulare ca :marirea preturilor si confiscarea valutei firmelor fara a declansa atatea controverse ca D-nul Traian Basescu.Trenul ,,Romania” ,prin reactia promta a C.C. si D.N.A. ,a depasit halta Basescu si se va indrepta spre viitor.Orice incercare a actualei Puteri de a infrange statul democratic este sortita esecului ,datorita orchestrei europene si a partituri ce,, trebuie ” sa o interpreteze-vezi vizita lui V.Ponta.Pt viitorul acestei tari ,Traian Basescu ,, trebuie demis” pe 29 iulie, doarece apartine trecutului -la fel ca bravi sai ex-tovarasi de partid Ion Iliescu si Adrian Nastase -, va promova in exclusivitate P.D.L. -vezi reactia dupa alegerile din 2008 si numeroasele declaratii in 2011 si 2012.,,Maretia” Presedintelui consta in raportarea permanenta la personaje istorice cu incarcatura puternic negativa precum: Ion Iliescu-maestrul Revolutiei si al Mineriadelor sau Adrian Nastase personaj condamant recent pt fapte de coruptie si nu prin raportarea la personaje marcante ale vieti politice ca ;Ion Ratiu sau Corneliu Coposu.Mentinerea acestuia la putere va insemna o edulcorare a politici cu persoanaje ca M.R.Ungureanu si Mihail Neamtu(Ce ironie ! amandoi straini dupa nume) pt mascarea unor persoane ca Elena Udrea si Elena Basescu.Din pacate pt.multi romani , imaginea Presedintelui trimite la versurile celebrei melodi (probabil dragi D-nul Presedinte) a lui Gino Paoli, usor modificate :Sapore di sale,Sapore di mare(male),Che hai sulla pelle,Che hai sulle labbra…E poi torni vicino ,E ti lasci cadere (per sempre) .. A … D -nul Victor Ponta ar fi bine sa piarda o,, scrisorica”(nu de amor), ci de demisie pe 29 iulie pt a nu afecta stabilitatea Romaniei.
  P.S.Lupul ( de mare ) isi schimba parul dar naravul ba.

  • Sictir postacule! N-ai scris decit otrava dictata de usl-isti.Habar n-ai despre nici unul din cei care i-ai pomenit.
   Dupa lungimea textului…il aveai pregatit de mult!Pe cit punem pariu ca o sa mai apara si pe alte site-uri?

  • Ce ironie, doreai la conducere pe ” domnul ” Grebla sau ” domnul” Rus, or Duse,Apropo de nume !

  • Ce ironie, doreai la conducere pe ” domnul ” Grebla sau ” domnul” Rus, or Duse,Apropo de nume !
   Repet, cetateni romani………!!!! .?? De care origine si interesele cui le respecta????

  • Pe langa cele indrugate de tine Stefane, chestii pe care le intalnesti in presa Impact, un lucru, un singur lucru trebuie sa-ti dea de gandit: Sprijinul masiv pentru Presedintele Ales din partea comunitatii democratice europene si a Guvernului SUA. Daca tu consideri, ca toate aceste guverne si personalitati urmaresc asuprirea umilului cetatean roman, atunci imi pare rau, nu pot sa te mai conving de nimic. Salutare!

  • Preferam oricand un „lup de mare” decat orice cacarau care sa ne faca de rasul lumii !!!

  • Bai dobitocule te-a trimis Felix fuga cu fituica ? Noi nu avem nevoie de slugi ale lui felix asa c plimba ursul

  • Bai dobitocule te-a trimis Felix fuga fuga cu fituica sa-ti versi aicea veninul.? Aicea nu e loc de slugi ale lui Felix asa ca plimba ursul

 29. Bravo celor sase care au salvat Romania de haos !

  CCR-o dovada de maturitate. Bunii si batranii s-au intors la intelepciune. Totusi, mafia nu va renunta-sa vedem mutarile din ,,pivnita”

  Primul pas a fost facut pt restabilirea democratiei-gratie CSM-ului si declaratiilor curajoase ale membrilor acesteia

  Este vremea sa ne primenim !

  • George sunt in formare ,sunt pe drum cei pentru primenire,si-au dat seama si ei ca nu se mai poate…..

 30. Ptr USL, sa se explice in fata TUTUROR ROMANILOR cu ce ar fi superior un referendum INVALIDAT, unui REFERENDUM VALIDAT DIN 2009 CAND ROMANII, 9 MILIOANE la numar, au SUSTINUT CA VOR PARLAMENT UNICAMERAL SI MAXIM 300 DE PARLAMENTARI !!!! ce au facut cu asta ???? aaa, e CONSULTIV, ciumpalacii care sunt buni doar ptr a-si achita TAXELE SI IMPOZITELE, in timp util ca altfel apar penalitati de 50%, NU SUNT CAPABILI sa-si dea cu parerea… doar cei care au cunoscut TAINA PARLAMENTULUI ROMANIEI DE CORUPTI care mai de care, TRANSPARTINIC, DOAR EI, pot sa-si TAIE LOCURILE DE MUNCA, cica… astia ne aducea si-n REPUBLICA PARLAMENTARA, numai sa scape de PUSCARIE !!!!
  BRAVO, D-lui PRESEDINTE pe viata ptr ROMANIA, cel putin ptr mine, BRAVO NOII DREPTE !!!! SA DEA D-ZEU, USL sa ajunga la PUBELA partidelor politice cu alegerile din toamna 2012 !!!! SLAVA DOMNULUI ca am scapat de USL sa-si numeasca SEFII din JUSTITIE, parchet general si DNA !!!! DOAMNE DOAMNE IUBESTE ROMANIA si pe ROMANII PATRIOTI !!!! Asa sa ne ajute D-ZEU !!!!

  • Nu am scapat, vor musca si vor scoate lumea in strada, vor incerca sa faca lupte de strada, nu uitati ca aveti deface cu ramasitele lui Iliescu, vor face numai mizerie!!!

   • da, Ela, dar eu cred ca-s spasmele care insotesc agonia. Dupa alegerile parlamentare le vom canta Prohodul.

    Pana atunci domnul Presedinte ales isi reia locul la Cotroceni, abominabila pivnicereasa nu mai este sigura de semnatura prezidentiala la propunerile pentru inlocuirea celor doi curajosi justitiari : Kovesi si Morar, vin alegerile si cei dispusi la frauda vor mai ezita inainte de a trece la fapte … Nu-i perfect, dar nici rau nu-i.

    • daca nu a fost cvorum azi la csm,pentru a se lua act de demisia lui pivniceru,dupa cum ne-a dat pontanacu de inteles,mai mult ca sigur,vineri s-ar putea sa nu fie cvorum in parlament,pentru a se lua act de decizia ccr,de asta ce ziceti?

  • cand a fost facut anuntzul alice?!,fiindca am fost cu Otto al meu la doctor(cainele) ,pe care vi l-am oferit sa va ajute in caz de fortza majora 😆 😆 😆 pentru anumite categorii….l-am dresat f.bine…:lol: ii spun doar atat; „prinde hotzul” si el incepe sa caute…. 😆 deci va pot demonstra 😆 ….

   • Rodi,pai ar trebui sa mergi cu Otto pe la Guvern,daca e dresat sa prinda hotii 😆 😆
    …da’ unu care prinde plagiatori,tradatori,mitomani,escroci,n-ai?? 😆 😆 😆

 31. bravo, in sfarsit DOAMNE AJUTA, sa nu aiba uslasii alt plan in maneca si sa faca ce vor

 32. ii rog pe cei de la CCR,sa se gandeasca in primul rand la milioanele de romani,care asteapta o decizie corecta si anume INVALIDARE!

 33. Alo MAI …ce faceti?
  Pe handicapatul de dogarul cand il arestati,pentru instigarea populatiei?

 34. s-au adunat si dogarii in fata CCR precum PSD-istii in fata Tribunalului de la Pitesti …

  • URAAAA !
   REFERENDUMUL A FOST INVALIDAT ! PRESEDINTELE ALES SE INTOARCE !

   Urmeaza circul dogaru cu provocari de violenta in Bucuresti si-n alte orase. Se termina si asta. Dar, numai dupa alegerile parlamentare Romania are sansa sa intre intr-o oarecare normalitate.

Comentariile sunt închise.