george-michael

George Michael s-a stins din viață în ziua de Crăciun, la doar 53 de ani, în urma unui atac de cord. Rămân în urma sa hituri consacrate precum „Freedom Go”, „Careless Whisper”, „Faith” și succesul pe care l-a avut alături de trupa Wham!, conform b1.ro

UnSiteDeMuzică a creat un top cu informații mai puțin cunoscute despre celebrul cântăreț .

– În 1985, Wham! A fost prima trupă din Occident cu un turneu la activ în China. În urma acestuia, duo-ul britanic a realizat și un documentar.

– George Michael a fost imlicat în șapte accidente rutiere până i s-a interzis să mai conducă.

– Numele său real era Georgios Kyriacos Panayiotou, iar în greacă ar suna cam aşa – Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου.

-Deși „Last Christmas” a fost cel mai bine vândut cântec de Crăciun din Marea Britanie, nu a fost niciodată pe locul întâi. Pe prima poziție s-a aflat însă piesa „Do They Know it”s Christmas?”, de la Band Air, grup din care a făcut parte și George Michael.

– George Michael a fost plătit cu 1,6 milioane de lire sterline de către Putin pentru a-i cânta la petrecerea de Revelion din 2006.

– George Michael a apărut o singură dată pe coperta revistei „Rolling Stone”, în ianuarie 1988.

– În 2003, George Michael și Ronan Keating au participat împreună la emisiunea „Vreau să fiu miliardar, iar cei doi au câștigat 32.000 de lire sterline, sumă donată unor fundații caritabile.

– În 1990, atunci când a lansat piesa „Freedom ’90”, George Michael a refuzat să apară în videoclip. Artistul şi-a dorit ca protagonistele să fie cele cinci top-modele de pe coperta revistei Vogue, din ianuarie 1990. Aşadar în videoclipul regizat de David Fincher au apărut Naomi Campbell, Linda Evangelista, Tatjana Patitz, Christy Turlington şi Cindy Crawford.

– Hitul lui George Michael, „Jesus To A Child” a fost dedicat de artist fostului său iubit, designerul brazilian Anselmo Feleppa, care a decedat în 1993.

– În videoclipul „Last Christmas”, George Michael apare pentru ultima dată fără barbă.