După scandalul caraghios care a avut loc la CNA și care s-a lăsat cu sirene de poliție pe la uși, un cititor revoltat ne-a scris pe adresa redacției câteva cuvinte în care ne descrie „hipersensibilitatea” lui Gabriel Tufeanu, membru CNA, care n-a putut respira aerul oxigenat din birou din cauza odei de pe ușă, odă scrisă la adresa Laurei Georgescu.

Criminaliștii care au venit să ia amprente de pe ușa biroului domnului Tufeanu probabil nu aveau în așteptare vreo „prospătură” care se vroia palpată, de vreme ce o foaie A4 le-a ținut trusa imobilizată preț de minute bune.

Oricum, bine că nu se scurgeau și picături de apă pe ușă că sigur Tufeanu ar fi insistat să se efectueze și o expertiză balistică. Poate cineva ar fi vorbit cu stropi, în timp ce scotea foc pe nări, adică pe țeavă. Pentru că o foaie laudativă nu se lipește asa, oricum, pe ușă. Este o treabă care se face cu patos, iuțeală și multă pasiune.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, ar trebui să fie la curent cu fișa de sănătate a angajatului Tufeanu, să se informeze personal de starea lui de spirit ca nu cumva să se sperie și când deschide agenda telefonului, unde bănuim că are scris numele Laurei Georgescu.

Dacă simte că nu mai poate trăi printre coli A4, domnul Tufeanu ar trebui să se grăbească să ceară „azil politic”… la McDonald’s, KFC sau Spring Time. Să mănânce bine, să nu leșine.

Dar iată ce e ne scrie cititorul Nașul, plecând de la știrea de ieri (vezi stirea aici! nasul.tv)

„Am fost profund impresionat de hipersensibilitatea D-lui Gabriel Tufeanu în ceea ce priveşte pamfletul dedicat unei anumite doamne, pamflet prea pufos sau stufos de epitete şi metafore, prea zaharisit din punct de vedere stilistic după gustul meu, în stilul dulce şi uşor desuet al lui Ionel şi Păstorel Teodoreanu. Am fost adânc mişcată de „naturelul simţitor” al acestui domn în faţa unei ode prea subtile în comparaţie cu personajul grobian căruia i se adresează. Şi nu mă pot întreba cum ar fi procedat acest domn în cazul în care i s-ar fi spus că urmează să fie castrat, aşa cum mi s-a adresat distinsa doamnă din cosmosul audiovizual, sau în cazul în care ar fi fost ameninţat cu tăierea „sexului”, aşa cum au fost interpelaţi toţi şefii de gen masculin în mod deosebit. Ar fi chemat FBI sau CIA? Ar fi leşinat şi ar fi trebuit să-l readucem în simţiri cu săruri sau ar fi trebuit să chemăm SMURD ul şi să fie internat la terapie intensivă în stare de şoc. Domnia sa din Turnul de Fildeş ca o domniţă medievală sfioasă şi
pioasă nu ne învredniceşte cu nicio privire, nu se apleacă asupra torturilor psihice, demne de torţionari, aplicate cu cruzime de Doamna LG, bieţilor muritori de funcţionari publici din CNA. Între angajaţii CNA şi Domnia sa, D-l. Tufeanu există o falie de netrecut ca o albie adâncă de râu
care înconjoară un castel magnific de nisip. De la fereastra castelului, Domnia sa, D-l Tufeanu strigă ajutor, sună la telefon Poliţia, care se grăbeşte să salveze de un „pamflet” un bărbat în toată firea. Şi nu mă pot opri să nu mă gândesc la faptul că undeva sunt cu adevărat cazuri disperate care au nevoie de criminalişti şi alte forţe de ordine. Şi încă o întrebare inocentă aş dori să formulez: dacă CNA acceptă cu atâta toleranţă pamfletele cu iz pestilenţial pornografic de la televizor, de ce un membru CNA se revoltă atât de pasional şi energic în faţa unei nevinovate ode sau pamflet liric închinat unei „Doamne” care înjură ca un birjar şi acţionează „la umbra legii” sau „la beciul legii”, după caz?”