caricatura - musulmanii cuceresc europa

Astăzi de la ora 19 sunt la Nasul.tv pentru a vorbi despre viitorul civilizației europene.

Văd că e la modă să se spună că est-europenii ar fi europeni de mâna a doua. I beg to differ.

Eu cred că e o mare diferență între un David Cameron la britanici și un oarecare domn Diaconu pe la noi, un eurorealist ca Teodor Baconschi și un xenofob ca Funar sau Vadim.

Mai cred că nu există un singur mod canonic de-a fi european, dictat de la Bruxelles. Pentru mine Europa christiana e parte integrantă din definiția continentului.

Statul de drept, de asemenea. Dar este separația puterilor compatibilă cu Sharia în care crede minoritatea musulmană? E Rechtsstaat o noțiune dragă societăților din Orientul mijlociu?

De aia or fi „prosperat” minoritățile creștine din Liban în ultimii 30 ani? De aia sentimentele anti-Israel sunt atât de puternice la arabi? Dacă Netanyahu ridică un zid în fața terorismului palestinian oare înseamnă că e fascist?

Europa a însemnat mereu pluralism. Nici măcar toți creștin-democrații din CSU sau CDU nu sunt de acord cu Merkel. William Hague și Daniel Hannan nu sunt oare europeni?

Acești aliați au fost pe baricadele noastre în vara lui 2012, când au luptat pentru Constituția României? Azi mai contează noțiunea de stat național și suveranitate? În mod vădit, toți cei care respectă Constituția văd soluția altfel decât Mr Juncker la criza refugiaților.

Pluralismul soluțiilor și a vocilor nu e oare însăși definiția europenismului?

Dr Mihail Neamțu

(B.A. 1st Hons., M.A., PhD)

www.mihailneamtu.org

 

1 COMENTARIU

  1. Neamtule , multi culturalism , vivre ensemble bla bla , cunoastem si noi .Nu suntem chiar atat de salbatici. Problema este ca noi , ortodocsii ,catolici , noi respectam celelalte religii .Exemple avem si la noi si in Europa. Eu nu am vazut batalii intre ortodocsii nostrii si turcii din Dobrogea si nici nu ne-am atacat la minaretele lor. In Franta , musulmanii reprezinta a doua religie si singurele incidente sunt intre musulmani si evrei. Totul este ok . Dar ma neica , cand fortele oculte mondialiste , vor sa schimbe echilibrul , sa-mi aduca mie pe cap milioane de musulmani atunci eu iti zic ,dute-n ma-ta de sionist imputit

Comentariile sunt închise.