Grecul Alexandros Finomenos, stabilit de ani de zile în România, le dă o lecție englezilor de la Channel 4 care au difuzat filmul „Vin românii”, o batjocură la adresa poporului nostru.

El va fi prezent în această seară, la emisiunea Nașul care începe la ora 21,00. Nu ratați un dialog de excepție dintre realizatorul Radu Moraru și „cel mai român” dintre grecii stabiliți în țara noastră.

Alexandros muncește în România, este căsătorit cu o româncă și are prieteni români. Niciodată nu a întâlnit tipologia descrisă în filmul cu conotații xenofobe.

Grecul este foarte revoltat de modul în care poporul român este tratat prin promovarea acestui film mincinos, așa că a redactat un articol prin care își exprimă idignarea. Mai mult decât atât, Alexandros Finomenos reliefează faptul că englezii sunt cei care ar trebui să reflecte asupra comportamentului lor în societate, în acest scop venind și cu argumente solide: mai multe clipuri (culmea, făcute tot de televiziunile din Marea Britanie) care arată clar dezmățul și orgiile britanicilor.

Vă reamintim ce spune grecul stabilit în România!

Vreau sa incep acest articol rugandu-i pe vorbitorii nativi de limba engleza sa ma ajute sa gasesc cuvintele potrivite pentru a descrie cat de trist si cat de furios sunt in legatura cu emisiunea TV difuzata in Marea Britaniue pe Channel 4 cu titlul “Vin romanii”.

Si poate va intrebati cine sunt.

Sunt un ne-roman, dar care traieste, munceste si are o familie IN ROMANIA.

Sotia mea este romanca, cel mai bun prieten al meu este roman si propriul meu copil va fi in cele din urma roman. (dupa mama lui si pentru ca va creste aici).

Sunt platit de o companie romaneasca si dezvolt produse destinate romanilor.

Lucrez alaturi de colegi romani si ma intalnesc cu romani in fiecare zi din ultimii aproape 4 ani si pana astazi  nu am intalnit pe nimeni care sa semene macar cu cei prezentati in acea emisiune.

Daca nu ati vazut emisiunea, va recomand cu tarie sa o faceti, daca vreti sa fiti pacaliti sau daca vreti sa aflati cum poti umili o tara intreaga prin minciuni.

Scriu acest articol pentru ca m-am sintit jignit si infuriat cand m-am confruntat cu asemenea minciuni desgustatoare despre o intreaga natiune, mai ales ca aceasta natiune face parte din din aceeasi Uniune (UE) cu cea care a creat aceasta emisiune.

Dar sunt o persoana rationala care foloseste intotdeauna logica, asa ca am incercat sa aflu de ce.

De ce i-ar ura cineva pe romani atat de mult incat sa realizeze o intreaga emisiune TV in care sa prezinte 6% din tara drept o realitate generala?

Stiu de ce, ii urasc pentru ca acesti romani au talentul de a vorbi fluent 3-4 limbi straine, in timp ce ei vorbesc doar una.

Ii urasc pentru ca sunt capabili sa le asigure TOTUL familiilor lor, desi au cel mai mic salariu din Europa.

Ii urasc pentru ca s-au sacrificat si ca adevarati eroi au oprit inaintarea spre nord a Imperiului Otoman.

Ii urasc pentru ca limba romana este a doua cea mai vorbita limba la Microsoft.

Ii urasc pentru ca au inventat stiloul pe care il folosim la scris.

Ii urasc pentru ca spun “buna dimineata” si zambesc.

Ii urasc pentru ca aici barbatii inca saruta mana doamnelor.

Ii urasca pentru ca spun “I thank you from my soul”, “multumesc din suflet”.

Nu sunt destule motive pentru a-i ura ? Ei bine,

Ii urasc din cauza unei tinere fete numita Simona Halep, care s-a nascut si a crescut in aceasta tara “patetica” si care a devenit campioana de tenis invingand pe toti cei din calea sa (la numai 23 de ani)

Ii urasc pentru ca nu si-au imaginat niciodata ca cineva ar putea obtine vreodata 10 la gimnastica si sistemele lor electronice nu erau pregatite sa dea 3 de 10 tinerei de 14 ani Nadia Comaneci la Jocurile Olimpice din 1976. Tabela arata 1.0 care de fapt era 10. Nimeni nu a mai primit acest punctaj vreodata.

Ei bine, eu sunt din Grecia, o tara inconjurata de mare si cu mai mult de 1200 de insule.

Am avut norocul sa la vizitez pe cele mai cunoscute.

Voi imparti cu voi cateva video din acele insule si pueti sa ma credeti ca dintre toate persoanele pe care le veti vedea in ele, nimeni nu este roman.

Va las sa ghiciti de unde sunt.


TEXTUL ORIGINAL AICI: linkedin.com

Comentariile sunt închise.