Ahmad Aljjdeaa

Witold Gadowski, un cunoscut jurnalist polonez de investigație și reporter de război relatează de la granița turco-siriană. Acesta descrie un interviu luat unui general sirian care acuză Rusia că susține Statul Islamic, preluat de portalul polonez wpolityce.pl.

„Un general sirian acuză Rusia – Informații obținute în cursul filmărilor pentru documentarul „Insha Allah sângele martirilor”, scrie Witold Gadowski.

„Generalul de brigadă Ahmad Aljjdeaa, ofițer cu o vechime de treizeci de ani în armată, în prezent ministru adjunct al apărării în guvernul sirian în exil, declară:

„Ofițerii ruși sunt în mod constant prezente în unitățile armatei siriene, susțin regimul lui Bashar Assad, lupta de partea lui.”

Și informația cea mai surprinzătoare – General Aljjdeaa continuă:

„Rusia are un interes în tulburările din Siria. În Rusia există patru centre de pregătire militară, în care sunt instruiți fanatici care apoi îngroașă rândurile armatei statului islamic (ISIS). Printre cei instruiți sunt și ceceni.”

Auzind ce spune militarul sirian este mai ușor de înțeles de ce Occidentul este atât de reținut față de bestialitatea Statului Islamic. Tentaculele rușilor sunt lungi, încheie wpolityce.pl, preluat de inliniedreapta.net

(Anca Cernea)

4 COMENTARII

  1. VRAJEALA! Dar Rusia este cea care ia MOCCA petrolul din Siria, Libia, Liban si Iraq bai gulguta otravita!

  2. Adica voi sunteti schizofrenici? Ba rusii sunt de partea lui Assad si isi urmaresc interesele, ba sunt de partea ISIS si isi mineaza singuri interesele… Dar de implicarea unor oficiali USA in organizarea si finantarea ISIS nimic? Si tentaculele rusesti, daca sunt lungi, inseamna ca sunt blegi ori ventuzele lor kaghebiste si-au pierdut etanseitatea, daca nu l-au agatat pana acum pe McCain si staff-ul lui, care isi petrec destul de des weekend-urile in vizita pe la sefii ISIS, cu care se fotografiaza frecvent, pentru albumul de familie… Sau, mai simplu, Putinica a dat mana pe sub masa cu Obamica si Israelica, in formula de „menage a trois”, lasand-o pe proasta de Europa, pe scara blocului, singura si in fundul gol in fata unui grup de sute de mii de violatori, cu urarea cinica din partea damei Nuland: „Fuck the EU…” adresata intreg mapamondului…

  3. Usor
    de castigat! Esti dornic sa castigi mai multi bani? Iti doresti chiar independenta
    financiara? Alatura-te acum echipei noastre si invata pas cu pas procedura
    simpla prin care poti ajunge la castiguri chiar si din prima luna, fara sa fie
    nevoie sa recrutezi oameni in retele, fara multe batai de cap! Trebuie doar sa
    ma contactezi cat mai repede la adresa mea de email: [email protected]

Comentariile sunt închise.