marcaje strazi 3Șoferii care au circulat pe drumurile din România și au fost implicați în accidente rutiere provocate de lipsei semnalizării sau a semnalizării necorespunzătoare pot da CNADNR în judecată.

Asta prevede Legea Circulației pe care românii trebuie să o cunoască, iar Nașul TV vine în sprijinul tuturor șoferilor care ar putea fi despăgubiți de CNADNR.

Iată articolul 5, alin 6 din Codul Rutier pe care toți conducătorii auto trebuie să-l cunoască:

„În cazul producerii unui eveniment rutier ca urmare a stării tehnice necorespunzătoare a drumului public, a nesemnalizării sau a semnalizării necorespunzătoare a acestuia, precum şi a obstacolelor ori lucrărilor care se execută pe acesta, administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrărilor răspunde, după caz, administrativ, contravenţional, civil sau penal, în condiţiile legii”.

Radu Moraru a prezentat, marți seara, în emisiunea Nașul, toți pașii pe care șoferii îi pot urma pentru a-și face dreptate, dar și pentru a-și recupera daunele.

Orice conducător auto plătește rovinieta și taxe de drum, în schimb ce primește de la autoritățile din România: drumuri cu gropi sau lipsite de marcaje corespunzătoare. Dacă vă întrebați cum este posibil așa ceva, este foarte simplu: pentru că este țara în care se fură mai mult oriunde, iar cetățeanul devine din prioritate națională un agățuș electoral care este folosit din patru în patru ani sau din cinci în cinci ani după bunul plac al camarilelor politice.

Radu Moraru a argumentat în emisiunea Nașul faptul că CNADNR a furat aproximtiv 5 milioane de euro din afacerea marcajelor rutiere, pentru că putem vorbi deja despre o afacere pe care, se pare, nicio autoritate nu o poate controla. După cum bine știți, CNADNR este stat în stat.

Așadar, dacă vreți să vă recuperați daunele, fie că sunteți persoană fizică sau firmă de aigurări și v-ați confruntat cu o situatie în care Compania Naționlă de Autrostrăzi și Drumuri Naționale nu a respectat legea, trebuie să o acționați în judecată. Legea va fi de partea dumneavoastră.

Pe site-ul CNADNR găsiți cele șapte regiuni care cuprind drumurile din România. Verificați în ce regiune se înscrie drumul care v-a pricinuit accidentul și face-ți-vă dreptate în instanță!

Cele mai multe incidente au avut loc pe drumurile din cinci regiuni: Timișoara, Cluj, Brașov, Iași și Constanța. În toate zonele enumarate, în mai bine de doi ani, au avut loc zeci de mii de evenimente rutiere, unele rezultate doar cu tamponări, însă altele au înregistrat consecințe deosebit de grave și ne referim aici la pierderi de vieți omnești.

Poliția Rutieră ar fi trebuit de asemenea să ia măsuri în cazul în care au fost semnalate nereguli referitoare la marcajele rutiere, așa cum prevede art 105 din Codul Rutier.

„Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a V-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de către persoane juridice: nesemnalizarea sau semnalizarea necorespunzătoare a drumului public sau a trecerilor la nivel cu calea ferată, conform standardelor în vigoare”.

Iată câteva fotografii concludente cu drumurile publice semnalizate necorespunzător. Este foarte simplu de demonstrat că de foarte multe ori nu s-a respectat legea. Este suficient să se măsoare marcajul respectiv cu un șubler și să se observe că în loc de 3 mm cât ar trebui să aibă unele marcaje rutiere, au doar 1 mm grosime. Asta înseamnă că stratul de vopsea este mult mai subțire, iar vizibilitatea lor este redusă. Ca să nu mai vorbim de faptul că se tocesc mult mai repede, se deteriorează, iar pericolul accidentelor rutiere este iminent.

Piviți imaginile!

foto strazi

marcaj strazi

marcaje strazi 1

marcaje strazi 2

marcaje strazi 3

 

Că drumurile din România sunt proaste și sunt făcute după ureche, nu mai miră pe nimeni. Însă poate nu știați că într-un top al infrastructurii, România ocupă locul 138 din 140, ceea ce înseamnă că stăm foarte prost, iar viața oamenilor este pusă în pericol zi de zi. 80% din drumurile românești sunt „expirate”, lucrările nu sunt făcute conform standardelor europene, ci mai degrabă sunt rezultatul unor strategii de îmbogățire a mai-marilor CNADNR care, prin jaf național, pun la bătaie viețile a sute de mii de șoferi.

Dragi români, dacă statul nu vă apără, căutați-vă singuri dreptatea! Nalul TV vine în sprijinul tuturor cetățenilor.

Noi dezvăluiri despre jaful de la CNADNR vor fi făcute astăzi, în emisiunea Nașul, de la ora 21.00, unde invitat va fi Liviu Costache, fost director al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale.