putinNATO a declarat că incursiunea avionului care aparține Rusiei în spatiul aerian al Turciei nu este un accident, asta după ce Rusia a explicat că totul a fost din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Moscova a fost atenționată de Ankara privind pericolul pe care îl presupune o astfel de violare a spațiului aerian.

Secretarul britanic al Apărării, Michael Fallon, speră că nu ne apropiem de un al Treilea Război Mondial. Pe de cealaltă parte, ministrul rus al Apărării, Serghei Lavrov, spune că incursiunea a fost accident și că a durat câteva secunde.

Moscova a declarat că baza aeriană siriană, de pe care avioanele rusești pleacă în misiune, este localizată la 29 de kilometri de granița cu Turcia și că avionul a trebuit să se apropie de granița turcă din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

„Incidentul a fost rezultatul unor condții de vreme nefavorabile în zonă, așa că nu e cazul să căutăm nicio teorie conspirațională în spatele acestui incident”, a declarat Lavrov.

Totuși, secretarul general al NATO, ens Stoltenberg, spune că nu a fost un accident.

“A fost o violare serioasă, care a durat mult timp. Chiar sper că nu ne apropiem de un al Treilea Război Mondial”, a declarant Jens Stoltenberg.

Vezi articolul integral pe evz.ro

3 COMENTARII

  1. nu stiu! ma mai gandesc! eu nu mai am incredere in OTAN!
    PARCA TOT PUTE ACOLO!

  2. CRAPA fierea in ei ca pierd controlul sclavilor arabi . acum nu mai stiu ce aberatii sa scorneasca sa dea vina pe rusi. NU pot fi prorus dar respect eliberatorii si cei care opresc distrugerile si genocidul creeat de ISIS sa nu zic arabi in general.

Comentariile sunt închise.