iohannis-si-ciolos

Reacţii diferite ale autorităţilor române în privinţa atentatelor, din această dimineaţă, de la Bruxelles. În timp ce Premierul României condamnă manifestările de violenţă petrecute în capitala europeană, Preşedintele Klaus iohannis pune la îndoială existenţa atentatelor şi anunţă că este extrem de îngrijorat şi că va urmări evoluţia de la Bruxelles.

„Guvernul pe care îl conduc este profund șocat și preocupat de situația gravă produsă de exploziile de la Bruxelles, din această dimineață. Guvernul României condamnă cu fermitate aceste manifestări de violență și își exprimă sprijinul pentru autoritățile belgiene și europene pentru a pune capăt unor asemenea situații și pentru consolidarea securității în spațiul european. De asemenea, Guvernul României transmite condoleanțe familiilor victimelor și asigură cetățenii că s-au luat toate măsurile necesare pentru consolidarea securității pe plan intern. Guvernul ține în permanență legătura cu comunitatea româneasca de la Bruxelles prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe si a Ambasadei României la Bruxelles”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

„Suntem întristaţi şi folosesc acest prilej pentru a exprima întreaga compasiune pentru cei implicaţi în acest incident. Dacă se confirmă ipoteza unui atentat, este un eveniment care arată că terorismul nu a plecat din inima Europei. Suntem extrem de ingrijoraţi şi vom urmări evoluţia de la Bruxelles. Nu am vrut să trec peste acest eveniment chiar dacă evenimentul de azi vine să sublinieze un lucru foarte important – solidaritatea noastră”, a declarat Iohannis, la un eveniment la care a participat în această dimineaţă.