Președintele Traian Băsescu s-a plâns, într-o conferință de presă, vineri, de lipsa de soluții concrete din partea ultimelor trei guverne pentru economia țării.

”Partidele care se întrec în a vinde gogoși pe televiziuni, să vină cu oferta lor de reduceri de peste tot, să vină cu un buget care să spunem toți ‘Da, este realist din punct de vedre al veniturilor’. În acest sens, Traian Băsescu a venit și cu o serie de soluții care ar garanta creștere economică în 2013.

”Pregătirea absorbției și aplicarea tuturor corecțiilor mecanismului de pregătire a utilizării banilor europene, până la15 decembrie, pentru ca guvernul să intre în 2013 cu o capacitate sporită de absorbție” ar fi o primă soluție.

”Principalul obiectiv al anului 2013 să fie creșterea economică și crearea de locuri de muncă, pentru că dacă politicienii își proprun acest obiectiv, vor trebui să vină cu soluții în perioda următoare. N-am reușit să conving nici fosta guvernare și se pare că nu am succes nici cu actuala guvernare să deschidem locuri de muncă acolo unde avem resurse interne” a spus președintele.

[jwplayer config=”600×394″ mediaid=”25287″ logo=”https://nasul.tv/poze/siglamica.png” logo.margin= 15 logo.hide=”false” logo.position=”top-left”]

De asemenea, Băsescu s-a referit și la un angajament în vigoare nerespectat de niciunul din ultimele trei guverne (Boc, Ungureanu, Ponta) referitor la managementul privat.

”Peste tot numai politruci, în condițiile în care discutăm de nevoia de a avea manageri cu experiență” s-a plâns Băsescu. ”În ce măsură vor fi privatizate e o altă discuție. Managementul privat ar duce la decăpușarea companiilor.”

În plus, ar fi și o reformă structurală fundamentală, și anume reforma în Sănătate, a mai spus Traian Băsescu, menționând că nu dorește să ofere un program de guvernare și că soluțiile sunt mult mai multe. Președintele s-a plâns de programul guvernului de a achiziționa mașini.

13 COMENTARII

  1. @Iana,nu te mai obosi,acest DeMirel,este pe post de instigator,in mintea lui proasta,crede ca noi suntem din aceea care punem botul la prostiile lui,asta-i e nivelul,cere-i prostului ce n-are.

  2. Ce le pasa astora? Ei sunt in campanie electorala, toti, si parlamentarii si guvernantii. Sa presupunem ca Presedintele ar obtine dublu, triplu, haznalele televizive tot ar gasi motive de critica. Ponta inca invata ce-i democratia si viata politica intr-un parteneriat interstatal, face un pas inainte si doi inapoi.

  3. Buget realist?de unde sa il scoata.cind au furat si cu degetele de la picioare.

  4. Chilot’el si cu Dormeooo,s-au pierdut cu avionu’ ca magaru’n ceata ….

    Dottore ,sa vezi ce „Veta” iti dau ai tai comunisti din Europa !!!!

    😆 😆 :lol

  5. In fine,dupa cite ore,se da aceasta stire?Incredibil,pentru o televiziune….

  6. Am urmarit conferinta de presa. Ce diferenta intre analiza echilibrata, bazata pe argumente logice si pe fapte, expusa de Presedinte si „viitura” de minciuni desucheate si nesimtite ale Prim-Plagiatorului „celui mai (ne)cinstit guvern din istorie”. Din pacate, multi nu au suficienta minte sa priceapa ceva…

    • Presedintele Basescu este mai mult decat un politician : este un adevarat om de stat.

Comentariile sunt închise.