Salutare!
M-am pus eu sa scriu pentru conferinta online cu Radu de m-a luat valul, s-a facut de o pagina, si cand sa o postez, mi-am dat seama ca e prea lunga, mi se parea o infatuare sa apar cu asa ceva intr-un dialog in direct cu Radu si cu noi toti.
Si pana m-am adunat, conferinta se incheiase… asa-mi trebuie, sper sa-mi fie o invatatura de minte.
Acum, la ora asta, imi fac curaj, si, ce va rog eu, dragi prieteni, daca ati mai ramas careva la ora asta, faceti-mi si voi un hatar si mai suportati-mi ego-ul 5 minute, ca am sa postez acum ceea ce era defapt gandit pentru conferinta. Sunt ganduri sincere, care vreau sa le pun in practica, in speranta cooptarii de noi membri sustinatori.
It goes like this:

“Buna ziua Radu si prieteni de pe BlogOne!

Imi tot bat capul cum sa prezint problema noii televiziuni si a cumpararii de actiuni prietenilor mei. Nu vreau sa folosesc lozinci, nu vreau sa fac o propaganda falsa si interesata, dar nu vreau nici sa fiu prea modest, sa-mi cenzurez gandurile, de frica sa nu fiu catalogat drept visator si naiv atunci cand o sa le expun motivele pentru care cred eu ca avem nevoie de Radu Moraru si noua televiziune.

Romanul e satul de clasa politica, satul de baietii destepti, satul de birocratie, si de multe altele.
Sa zicem ca pe politicieni ii putem taxa din 4 in 4 ani prin exercitiul votului. Intrebarea este, oare tot raul din tara asta se datoreaza numai politicienilor?
Din pacate, pe baietii destepti nu-i putem elimina din sistem printr-o actiune de votare, pe functionarii lenesi si corupti nu putem sa-i punem la treaba, chiar si daca am scrie sute de pagini de reclamatii in condicile lor agatate pe pereti. Ii doare in ceva de noi.

Ce ne ramane de facut, punem capul in pamant resemnati, zicand si noi ca ne-a invins sistemul?

Radu Moraru asta ne ofera: PUTERE, reala putere, pentru a putea lupta cu raul, coruptia, smecheria, tzinerea noastra voita in ignoranta si saracie.
Radu Moraru vrea sa ne ofere informatie corecta, nepartinica, cu riscul de a deranja foarte multa lume. De data asta o sa fim la noi acasa, proprietari, nimeni nu vine sa-mi impuna mie ce sa fac si ce sa zic in casa mea.

In ultimul timp mi-a devenit tot mai clar care este defapt prima putere in stat, nefiind in nici un caz “dictatorul” de Basescu. Tot ceea ce se vrea construit in tara asta, pentru binele nostru si nu pentru cel al catorva “alesi”, tot ce se vrea curatat in tara asta de corupti si infractori, toate acestea sunt desfiintate din faşă, toate initiativele sunt omorate dinainte de-a se naste, de o putere malefica, ce zic eu, ca are deja putere absoluta in Romania. Puterea JUDECATORILOR!!!

Le putem da o lovitura grea prin a incepe sa le aratam activitatea subterana, increngaturile si relatiile cu gruparile mafiote, traficul de influenta, coruptia… In felul asta putem intelege de ce nu e dupa gratii inca nici un rechin greu al Romaniei post decembriste.
Ii vom macina la capitolul credibilitate, cat sunt ei de mari judecatori, aratand lumii de ce sunt ei in stare. Lumii intregi, a Europei. N-o sa le fie totuna, o sa le virusam Sistemul lor mafiot, o sa-i punem serios pe ganduri. Si bineinteles ca o sa dam curaj mai mare celor cativa integri din sistem care vor sa faca schimbarea, sa inceapa curatenia. O sa fim o voce ce se va face auzita. O sa-i facem sa le fie frica.

Si eu zic ca Radu Moraru ne-a aratat ca e in stare de asa ceva, de aceea a si fost trimis in concediu fortat, sa nu ne mai miram.

Stim ce arma redutabila e televiziunea, hai s-o folosim cum trebuie. O arma poate fi folosita pentru cotropire, pentru nimicire, dar poate fi folosita si pentru aparare, pentru curatire.

N-o sa facem minuni si mari schimbari in timp scurt, trebuie sa intelegem asta, dar o sa punem umarul la curatirea tarii asteia, a insanatosirii constiintei neamului astuia. O sa se rasfranga intr-un mod pozitiv si asupra vietii noastre de zi cu zi.

Cam asa o sa incep prin a le spune prietenilor. Prin televiziunea asta avem sansa de a primi o putere in mainile noastre, o putere cu care sa luptam impotriva acestui sistem corupt, o putere prin care sa reusim sa ne facem cunoscute idealurile.

S-avem bafta!”

78 COMENTARII

  1. FELICITARI d-le” PIANIST” .SE pare ca nu sunteti pe placul unora cand faceti afirmatii juste la adresa judecatorilor si politicienilor,dupa opinia unora inventati d-le…totul straluceste in ROMANIA .institutia juridica functioneaza perfect ,legile sunt bune .Nu se fura nu se minte ” TRAIM O ARMONIE TOTALA -DISCURSUL d-voastra deranjeaza,pe unii ,care ar vrea sa ne vada stand cu mainile in san savurand doar discursul vuvuzelelor,si pupand dosul coruptilor politicieni.IN ACEST DISCURS SE REGASESC TOTI ROMANII LIBERI ,TOTI CEI CARE I-SI DORESC INFIINTAREA UNEI TV. LIBERE SI NECENZURATE .

  2. Prima putere in stat? hm! parerea mea ca locul e ocupat de mass-media…de aceea se si spune „Cine are INFORMATIA, stapaneste situatia !”

    De aici, rezulta ,PUTEREA SI NECESITATEA unei televiziuni a noastre!

    P.S. informatiile pot fi corecte, utile, mobilizatoare, dar si manipulatoare, toxice, false, daunatoare…intrebare: nu v-ati saturat de „dominatia” celor din urma?

  3. Cu televiziunea putem sa deschidem mintile oamenilor,dar tara nu poate fi condusa de o televiziune si avand in vedere ca TOATA CLASA POLITICA ACTUALA ESTE COMPROMISA,eu intreb,cine va guverna Romania spre mai bine?

  4. Buna seara lume libera, vad ca s-au intimplat atit de multe intr-o saptamina, abea de am avut timp sa citesc ce s-a scris si sa inteleg ce s-a intimplat. Chiar uitasem ca asa este in Ro, nu poti lipsi nici macar o saptamina pt ca pierzi pt o luna. va salut pe toti si promit sa nu mai lipsesc atit de mult.
    Dmnule Pianist, felicitari pt un „post” asa de bun si bine gindit. Ar fi atit de multe de schimbat in tara noastra , asa cum au adaugat alti mai sus, dar ca si tine cred ca primul pas ar trebuii facut in justitie. Si cum bine ai spus cred ca numai uniti si interesati de tara noastra von reusii. Pt a avea mai multa forta si a schimba ceva trebuie sa vrem sa se intimple. Trebuie sa admitem ca se fac greseli si trebuie sa vrem sa nu mai acceptam. Cred cu tarie ca si tine ca vom reusi. Sanatate si ne mai auzim.:)

  5. erata;scuze ptr.reluare la ultima propozitie…. nu stiu ce s-a intamplat am apasat undeva gresit si am revenit repetandu-se cateva cuvinte.msy.

  6. FELICITARI PIANISTULE!Te rog sa porti „faclia” noastra …a tuturor celor de pe BLOGOne mai departe….cred ca o meriti cu desavarsire.BRAVO! care sper caci suntem aproape pe aceeasi lungime de unda.Sa auzim numai de bine si mult SUCCES!.

    FELICITARI!Sper sa duci mai departe „faclia” aprinsa pentru NASUL in numele nostru…al tuturor FLUTURILOR LIBERI.
    MULTUMIM!

    • Rodica,

      multumesc frumos, faclia o ducem din mana in mana, iar la sfarsit i-o dam lui Radu sa aprinda focul cel mare

      Rodica,

      multumesc frumos, faclia o ducem din mana in mana, iar la sfarsit i-o dam lui Radu sa aprinda focul cel mare
      🙂

  7. Mi se pare putin cam ciudata afirmatia ca fabrica de legi din Parlament produce material de proasta calitate, pentru ca toate proiectele de legi sunt inaintate de juristi, iar discutarea acestor proiecte se face in cadrul comisiilor de specialitate din Parlament.De ce nu iau masurile de rigoare cei din sistem daca sunt legi strambe si ambigue.
    Eu cred ca sistemul nostru judiciar este grav bolnav si naravit rau de tot. Se uita faptul ca cei din sistem si-au asigurat, intai de toate, privilegiile financiare proprii prin legi imuabile (salarii mari, sporuri babane si multe, pensii nesimtite).
    Nu cred nici in povestea cu numarul mare de dosare pe care trebuie sa le solutioneze din simplul motiv ca orice sesizare facuta la un dosar primeste un alt numar de inregistrare si uite asa se ajunge la cifre astronomice. O reorganizare interna nu le-ar strica nici domniilor lor, reorganizare facuta insa pe principii sanatoase de competenta, profesionalism, integritate etc.
    Altfel ajung sa cred ca „doamna JUSTITIE” a fost, este si va ramane : surdo-muta, oarba si neputincioasa (mai bine zis handicapata), dar platita regeste.

    • Graziela,
      in cateva randuri ai spus atat de multe lucruri importante, si adevarate, dupa mine.
      Ce mai, esti o virtuoza 😉

  8. Patrocle, tu chiar ai pornit noul tun cu naftalina, ca s-au ingalbenit asa „fratii” nostri???

    • Stiam ca il pornesti doar de luni, in weekend faci si tu economie, ca-i criza mondiala…

      • … cred ca mai degraba s-au inverzit, autoinverzit, au un sistem de protectie… 😆

  9. Nu degeaba presedintele incearca sa denunte legile care ii apara pe „baietii destepti”. iar la nivel politic, Monica Macovei s-a luptat din greu sa introduca criteriile de integritate in PDL. Rezistenta este enorma. Politicienii nu au scrupule cind e vorba de sistem. Vorba aceea: Dai in mine, dai in fabrici si uzine!

  10. Eu nu inteleg..
    Parlamentul este forul legislativ suprem intr-o tara democrata, face si desface votind legi! In Romania toate hotiile se voteaza in Parlamentul Romaniei iar in zilele noastre apar pe toate TV si ne prezinta contractele „Baietilor destepti” din energie care nu pot fi anulate in schimb NIMENI nu se prezinta un proiect de lege prin care se interzice vinzarea curentului electric la intermediari!
    Si astfel se pot elimina toti cei care fac profit de milioane de Euro facind absolut NIMIC!!!!

  11. Am auzit de acest site acum vreo luna, doua, atunci cand Radu Moraru a aparut intr-o emisiune. Zilele astea am aflat de planul lui de a face o „televiziune pe actiuni”. Vad mult entuziasm!
    Nu vreau sa par scos din context, insa eu nu mai cred in revolutii de la prima cu care am fost contemporan. Aveam 7 ani si urmaream la tv Revolutia din ’89.
    Felicit, totusi, initiativa si entuziasmul tineresc al celor de pe acest site, dar imi aduc aminte o vorba inteleapta, nu-ti fa amigiri, sa nu ai dezamagiri.
    Scuzati-mi scepticismul, cu respect, va salut!

    • Deady,
      daca n-ai cunoscut dezamagirea, n-ai cunoscut iubirea!
      Scuza-ma, am vorbit la modul general, nu te-am atacat in niciun fel.

      • Nu e nicio problema, ba chiar subscriu ideii tale referitor la dezamagire, de altfel pe acest site nu cred ca se fac atacuri la persoana de dragul infatuarii, ci mai degraba critici constructive avand ca subiect atingerea scopului.
        Si in virtutea acestui principiu imi voi si formula viitoarele opinii.
        Totusi, ar fi bine sa nu mai urmeze inca o dezamagire. Au fost prea multe in 20 de ani. Iar dupa prea multe dezamagiri in dragoste ti se tabaceste inima si nu-i mai simti fiorul cand chiar vine.

  12. Este perfect adevarat ceea ce ai scris mai cu seama ca am smnalat si eu mai de mult pe blog de coruptia din JUSTITIE, si nu numai atit faptul ca este un pion important in societatea nostra.
    Cum putem sa-i demascam nu-mi dau seama inca dar important este sa ne unim fortele si sigur o scoatem noi la capat
    Sa auzim de bine

    • Simona,
      nici nu stii cate am invatat si de la tine, citindu-te!
      Exact, impreuna putem fi o comunitate puternica si de temut!

  13. Pianistule, toate felicitarile, ai spus totul despre noua televiziune si rolul ei.
    Ai un talent narator, valorifica-l in folosul nostru, al tuturor celor care gandesc la fel, dar nu stiu sa le exprime atat de clar si inchegat.
    Fii purtatorul „nostru de cuvant”!
    FELICITARI si la mai multe!
    I.M.

    • I.M.
      multumesc, dar te rog sa nu fii asa de modesta.
      Ti-am citit comentariile, si cata pasiune pui in ele. Si in multe situatii am simtit ca esti purtatoarea noastra de cuvant.
      Doar ca, spre norocul nostru, problema asta e deja demult rezolvata.
      Radu Moraru e purtatorul mai mult decat al cuvintelor noastre!

  14. Pianistule..nu te mai gandi la plecare ca esti om valoros pentru Romania. Acum ai aratat ce poti..poate vad si altii si te coopteaza intr-o televiziune..de ce nu?

  15. Draga pianistule,
    Felicitari pentru mesaj !

    Cu respect, permite-mi sa adaug un comentariu care nu isi doreste sa desfiinteze mesajul tau – imi doresc decat sa il completez cu opiniile mele, la care sper sa reflectezi :

    1.Multe din legile aparute dupa 1990 au fost construite in mod evident de niste neprofesionisti in domeniu. Pe aceste legi confuze ne-am construit spoiala asta de democratie si pe aceste legi magistratii (procurori si judecatori) au trebuit sa isi faca datoria. In continuare, fabrica de legi din parlament produce material de proasta calitate.

    2.Consider total nepotrivit sa arunci anatema asupra unei intregi categorii profesionale, mergand pe premisa ca toti magistratii sunt corupti. Sunt convins ca % de magistrati corupti nu este nici mai mare decat al politistilor corupti, functionarilor publici corupti, etc.

    Altfel vorbind, magistratii nostri sunt efectiv sufocati de numarul ridicat de dosare necesar a fi solutionate, lucreaza 7 zile din 7 si in medie 12-14 ore /zi, lasandu-si viata, familia si sanatatea in derizoriu pentru un salariu care nu e nici pe departe atat de mare pe cat il declara niste posturi de televiziune

    Cu respect,

    • Draga Alu’,
      multumesc pentru apreciere!

      La eleganta si in acelasi timp sinceritatea mesajului tau, ca raspuns opiniilor exprimate de mine, nu pot decat sa-ti multumesc indoit de mult.
      Am luat la cunostinta completarile, si criticile, si sunt cu totul de acord, chiar ma bucur ca putem impreuna, completandu-ne, sa transmitem un mesaj si mai clar, si mai puternic.

      Da, am aruncat anatema, dar am incercat totusi, poate nu destul de reusit in exprimare, sa arat ca exista si acei magistrati integri, care doresc o curatenie, o reabilitare si recastigare a increderii populatiei fata de actul de justitie, noi, adica noua televiziune, daca-mi este permis, putand sa le insuflam si mai mult curaj acestora, vazand ca nu sunt singuri, vazand ca ne pasa de dorinta lor de schimbare.

      Cu respect si prietenie

    • Legile nu sunt facute de neprofesionisti. Ele doar au o tendinta, aceea de a apara sistemul. Si cine le-a gindit a stiut bine ce face. Nici dupa 20 de ani nu le putem schimba, daramite sa rasturnam sistemul. iliescu e un geniu (cine i-a citit biografia stie ce spun).

    • Alu’

      in parte ai dreptate!Multi magistrati muncesc cu daruire;nu uita insa ca s-au adoptat 4 coduri ,Mica reforma -la standarde europene -apreciate ca atare de forurile internationale….si totusi, coruptia in loc sa scada se adanceste,dosarele grele cu termene aproape de limita nu-si gasesc solutionarea definitiva.Cat priveste salarizarea,tot magistratii au avut grija sa si le atribuie.

  16. Au inceracat tot timpul sa ne faca sa ne simtim ca niste scolari care nu si-au facut tema, ca niste copii care nu sunt doriti de parinti, nu le-a iesit, viata a demonstrat altceva. Unde e Ungaria acum, unde e Grecia, Belgia si alte tari care erau date ca exemplu?!! Se vede ca noi am stiut sa ne gospodarim mai bine.
    Pentru 1 Decembrei http://concurs.protv.ro/1decembrie/
    Sunt mandra ca sunt romanca!

    • Draga Leti ;
      Pai, esti romanca, indiferent ca esti sau nu mandra de asta 🙂 Un lucru este insa sigur : naiva inveterata esti si mai mult decat romanca ;inca putin si ne scoti number one in Europa, de bine ce ne merge !
      P.S.. Din cate stiu Ungaria e in Vestul Romaniei, Bulgaria in Sud si, dacqa nu ma insel, nu sta mai rau ca Romania 🙂

      • Draga Ana,
        Nu stiu de ce reactionati asa de violent cand se vorbeste de bine despre tara ta, poate iti e rusine cu parintii tai?! Reactionati de parca ati vazut crucea!

  17. pianistule! vin si eu cu o sampanie langa
    sampania ce tio teleporteaza nightmare
    si sa fim atenti la POSTACI

  18. felicitari pianistule, de unde atata gandire logica la un „artist”?!
    ai spus lucruri care intr-adevar sunt determinante, mobilizatoare!
    sa avem bafta!

    • Ioana,
      imi aduc aminte de un articol citit mai demult, in care, cercetatori ori psihologi englezi, au aratat legatura dintre copiii care studiaza pianul si performantele acestora in jocul de sah. 😉
      Multumesc, si sa fie! 🙂

  19. Quand un bateau est dans la tempête et qu’il y a des rochers pas loin, il est peu courant qu’il soit dirigé par un comité.

  20. Bine scris. Cred ca multi dintre noi s-au gandit cum sa prezinte aceasta actiune in fata prietenilor.
    E o abordare care sa speram va da roade.

  21. Ce vrei domnule, suflet de artist!

    Cald!

    Maiastru!

    🙂 Felicitari 🙂

  22. 😀
    am ramas blocat cand am vazut titlul articolului si nick-ul meu acolo!!!
    Prima impresie a fost ca Radu se ia de mine si de „Discutabil.indiscutabil”, ca n-am fost prezenti la conferinta 😆

    Acu ce sa fac, mi-i cam rusine, dar daca Radu asa a considerat… ii multumesc frumos pentru onoarea ce mi-a facut-o, iar voi sunteti prea draguti, dar stiu ca asa sunt adevaratii prieteni, in anumite momente 😉

    • Sa stii ca Radu chiar s-a luat de tine si bine-a facut altfel pierdeam mandrete de discurs.

    • Dragul de tine, tu ai crezut ca vei fi pus la colt si ,cand colo, ti-a pus Dumenzeu mana in cap: esti dintre cei alesi! Sincere felicitari!

        • Ai grija ce-ti, doresti ca se poate indeplini.

          Daca-si doreste sa ramaneti cu banii dati si fara televiziunea cu fluturi?!

          • Na c-am pus o virgula gresit. Scuze, sper ca ati inteles totusi mesajul.

          • Chinezu’

            stai linistit, cred ca doar eu mai sunt pe-aici, poti sa treci la alte pagini, nu-ti mai consuma energia… su ai norma pe pagina?

            Eu ma bucur oricum, cu ajutorul tau creste ratingu’ de postari.

    • pianistu,
      bine a facut Nasul ca te-a scos in „fata”,ai dovedit profunzime in gandire si judecata dreapta,ceea ce le lipseste judecatorilor nostri.

      Minunat,felicitari! 😆 😆 😆

  23. ce e culmea?
    timan, chinezu’ si alti ca ei vor fi cei mai ferventi telespectatori ai noii televiziuni.

    iata, ei chiar reusesc sa-si traseze din timp o parte din destin; nu-i usor, pe bune! 🙂

  24. Pianistu,

    Cand ai drepate, ai:
    ” …
    De data asta o sa fim la noi acasa, proprietari, nimeni nu vine sa-mi impuna mie ce sa fac si ce sa zic in casa mea…”

    Numai ca, pentru a fi in casa TA, trebuie s-o cumperi. Daca n-ai toti banii, sa zicem ca o cumperi cu mai multi prieteni. Daca pretul e de-un milion si prietenii tai pot contribui cu cate 500, inseamna ca-ti trebuiesc 2000 de prieteni.

    Bun ii ai, dar in casa aia poti face ce te lasa cei 2000 de prieteni.

    Daca intretinerea lunara este 500.000, cati prieteni vrei sa ti-o plateasca, luna de luna pentru promisiune ca vei incepe sa incerci sa le dai inapoi datoriile peste 3 ani?

    A si am uitat sa-ti subliniez un amanunt: si milionul initial, si cei 500.000 de „intretinere” sunt EURO!

    Ei, iti mai iei casa? Mai faci tu ce vrei in ea?

    ,

      • e prea bun comentariul lui Pianistu ca sa ne poata strica bucuria citirii lui, oricat de multi chinezi ar posta contra. amuzati sau nu.

          • Pai chinezii-ptr. ca au ochii oblici- au MIOPIE AVANSATA. Deficienta se poate corecta, modern, cu laserul

    • offff….cind ziceam si yo c-am scapat de cioara si croncanituri ….aparu pe negandite !!

      ptiuuu…ptiuuu…uschete dreaqu de p-acilea !!!

    • din ce scrii se intelege ca esti sceptic fata de aparitia acestei televiziuni; ok, e dreptul tau.

      dar daca tu vezi ca noi continuam si tu tot insisti cu mesajele de genul asta, ce vrei tu de fapt? sau mai bine zis, tu chiar crezi ca o sa ne oprim pentru ca un bloger sau postac, pe numele lui: chinezu’amuzat a zis ca n-avem sanse?

      este a nu stiu cata oara cand te umpli de ridicol aici. nimeni nu poate fi atat de masochist, gand care ma duce la retributia ta pentru acest gen de activitate.

      este un adevar acela ca orice tara isi are chinezii ei; asta e, tu esti chinezul nostru, pardon chinezu’. nu-i rau, reprezinti un argument in plus pentru initiativa noastra.

      • Kukri,

        Nu poate fi ridicol decat cineva care nu e-n stare sa raspunda interlocutorului cu argumente logice, documentate.

        Ridicol este sa te dai fluturas imaculat si sa arunci cu invective celor care-si spun parerea proprie in mod civilizat.

        Ridicol e sa zici ca te joci de-a ceva, sa inviti si pe altii sa joace dar, nu vrei sa spui de la inceput regulile jocului respectiv.

        Cand in „joaca” vrei ca MIII de oameni sa-si bage banii, deja treci de zona ridicolului si intri in ceva mai patentat.

        Diin bucatele cine vrea intelege ce vreti. Sa scapati de chinezi, recte de cei care sunt in stare sa va puna intrebari la care nici unul dintre voi nu e-n starevsa raspunda civilizat. De cele mai multe ori, nici invectivele nu au pic de har, sunt plicticoase.

        Deci, eu nu scriu pentru voi, stiu ca ar fi magulitor pentru voi. Scriu pentru eventuali naivi sau grabiti pe aici care nu va pot ghici din prima valoarea.

    • chinezule, e un pariu…sunt de acord…

      zi-mi tu un grup de jurnalisti de investigatie LIBERI!…si eu nu mai pariez…

      e un pariu sunt de acord…da eu pariez.
      daca pariez e posibil sa pierd 100 de euro sau sa castig enorm.
      daca nu pariez poate nu castig nimic. dar pot sa pierd enorm…

      • Zi-mi tu ca cineva care primeste 500.000 euro pe luna e liber si eu … Nu ma mai prapadesc de ras!

        Mai dovedeste-mi si ca Radu Moraru e un GRUP. Liber , nu PE liber, si ma las de postat pe-aici.

  25. S-a intrecut pe sine si Pianistu cu acest comentariu.
    Bravo! Ai pus degetul pe rana.

  26. Tare de tot! Iti scrisesem si la Conferinta pianistule.
    Ce discurs inaltator! Ai putea veni si pe la ai mei prieteni si cunoscuti si ai avea un succes imens.
    Bafta multa!

    • EXCELENT …pianistule ….daca si canti cum scrii ,esti un adevarat talent si o achizitie formidabila pentru noi!!!

      iti teleportez o sticla de sampanie ,sa o bei in cinstea ta !!!

      Felicitari!!

    • Nu exista prima putere in stat, a doua putere in stat, etc. Intr-o democratie reala, puterile au atributii diferite, nu exista raport de subordonare intre ele. Se controleaza reciproc intocmai pentru a elimina abuzurile de putere in cazul in care una din puteri are tendinta de a „deraia” si a deveni asa zisa „prima” putere in stat. In consecinta, postarea de mai sus nu denota altceva decat grave deficiente in a intelege bazele elementare ale democratiei. Aplauzele cu care este primit nu fac decat sa intareasca convingerea ca Romania are inca sufieciente rezerve de „inteligenta”… Articolul doar intareste frustarea ca mai exista inca judecatori verticali care nu s-au facut pres in fata primului jurist al tarii… Care se doreste a fi unica si singura putere in stat…

      • Bardule,
        iti multumesc pentru replica si ma bucur ca suntem pe aceeasi lungime de unda, daca o sa citesti mai bine ce-am scris, o sa vezi ca ma refer si la judecatorii integri, carora o sa le insuflam si mai mult curaj, prin ceea ce o sa faca noua noastra televiziune.

        • Niciodata judecatorii care vor da sentinte nefavorabile puterii politice nu vor fi „integrii”. Nu exista ceva mai neproductiv si mai pervers decat sa subminezi credibilitatea justitiei. De fapt nu numai a justitiei ci a oricarei puteri in stat. Cam asta se intampla in ziua de astazi. Voi, in frunte cu tine, incercati sa dati o mana de ajutor… Epurarea pe care o vrei tu este similara cu epurarea politica facuta de comunisti. Acelasi sloganuri, aceleasi scopuri, in fond: desfiintarea celor incomozi, a dusmanilor de clasa, etc… Ca exista cazuri punctuale de judecatori corupti, e corect. Dar, ceea ce tu incerci este sa dai o amploare exagerata fenomenului, pentru a putea justifica asa zisa „curatenie”. Nimic nou…

          • Domnule Danciu,
            Comentariul adaugat este pertinent si foarte corect – decredibilizarea institutiilor statului foloseste exact celor rau intentionati si conduce in final la instalarea haosului.
            Nu poti repara o nedreptate facand o alta nedreptate
            Si totusi, cum iesim din acest blocaj ?

      • Bardule,ce nu este in ordine in comentariul pianistului?

        Deplina lui sinceritate si intelegere ca am ajuns intr-un punct mort din cauza Justitiei? Nu cred ca pianistu nu stie ca statul de drept are la baza principiul separatiei puterilor,dar la fel ca multi dintre noi si-a dat seama de gravele derapaje din sistemul judiciar ,de imixtiunea tot mai evidenta in atributiile legislativului si executivului(nu inseamna ca fenomenul nu este si reciproc)

        Cine are menirea de a face dreptate pentru cetatenii cinstiti ai tarii?Nu vedem cu ochii nostri cum sunt achitati mafiotii si nu vedem cum se aliaza in multe situatii cu clanurile interlopilor?
        Da,exista si judecatori profesionisti si responsabili. Pe acestia trebuie sa-i incurajam,noi,parte a societatii civile.Si o putem face asa cum ne propune pianistu. 🙂

        • Profa,
          ma bucur mult ca impartasim aceleasi opinii, desi imi era clar de asta, inca de cand te-am citit prima oara, pe blog.

          Dar, pe langa asta, ce mai simt eu, si sper sa nu ma insel: noi, cei de aici, de pe BlogOne, am inceput incet-incet sa ne imprietenim, cu-adevarat, am inceput sa punem bazele unei comunitati, sa rezonam la gandurile celuilalt. Si asta e foarte frumos, pe mine ma motiveaza foarte tare in a continua pe drumul asta.

          Ma bucur de oamenii care i-am intalnit aici, si, desi ne leaga doar niste dialoguri virtuale, mie imi este destul sa va simt deja ca niste prieteni.

          • Impartasesc si eu aceleasi sentimente.Din pacate nu pot participa la discutii atat cat mi-as dori.Comuniunea de ganduri si aspiratii nu are nevoie intotdeauna de un contact personal,fizic.Se poate propaga cu succes si pe calea undelor nevazute,numai simtite.

        • In buna traditie de a se cauta un vinovat, acum s-a gasit in sfarsit originea tuturor relelor din Romania: judecatorii sau mai bine zis o parte a lor. Dupa parerea mea, incriminarea unor categorii, fie si profesionale, miroase a altceva decat a democatie. De exemplu, epurare. Ai inteles, profa?

          • Domnule draga , te contazic cu vehementa . Pt ca eu stiu despre ce este vorba si pt ca tocmai ce am facut plangere penala fata de anumite fapte de coruptie din mecanismul numit abuziv „justitie” .
            Nu cred ca ai inteles ce a scris „pianistu” , iar acesta nu a avut rabdare sa aprofundeze ;
            a avut si are dreptate .
            Aici nu este vb de denigrare , defaimare ci de a pune reflectorul pe coruptie .

          • Am placerea de a citi si analiza ce mai gindesc oameni din lumea noastra.Am ajuns la concluzia ca este un cistig daca printre noi(cei cu pozitie ortostatica)mai apar oameni ca tine.Cine stie,poate vei ajunge sa intelegi si sa distingi lucrurile asemeni PIANISTULUI si sa descoperi normalitatea noastra.

Comentariile sunt închise.