am citit cu interes discutiile tuturor celor care au participat la conferinta. Eu am fost alaturi, chiad daca n-am fost prezent.
Mi-as permite totusi cateva aprecieri, post factum.

Domnilor, doamnelor suntem un organism viu care e caracterizat atat de convingeri cat si de indoiala. Multe intrebari putine raspunsuri. Important este ca le cautam si le cerem.

Mai observ si o risipirea acestui organism, imi place sa cred ca e pe tot globul. Da este rispit organismul, insa nu e diluat. In jurul unor idei importante, romanii pot simti la fel oriunde se afla.

Mai observ pe linga indoiala si neincrederea. Multi suferim de aceasta boala, inoculata de comunism si perpetuata de cei care au urmat, ca obiectiv imbolnavirea maselor pentru a fi mai usor manipulate. Astazi nu mai e la fel, insa tarele se vad.
Haideti sa ne vindecam impreuna!
Haideti sa incercam o terapie de grup, un grup care poate sa-si puna la dispozitie resursele in primul rand de incredere, apoi de inteligenta si de ce nu, de speranta.

Miza este aceasta, daca un esantion de 100000 de romani, se pot aduna impreuna pentru a construi, ei alegand aceasta varianta, nefiindu-le dictat de nimeni.

Radu si-a propus un pariu. Eu as mai adauga unul.
Pun pariu cu mine insumi ca voi incerca sa fiu bun si increzator impreuna cu semenii mei.
Pun pariu ca si acestia in radacinile lor, cred si gandesc ca si mine.
Pun un pariu ca si semenii mei vor sa intreprinda ceva activ si palpabil nu doar pentru ei si familiile lor astazi, ci pentru intreaga societate.
Pun pariu ca si semenii mei doresc binele general fiind o caramida la construirea acestuia.
Pun pariu ca semenii mei isi accepta propriul bine nu neparat ca pe raul altuia.
Pun Pariu ca ne va fi greu, dar ca vom reusi. Iar daca nu vom reusi, vor veni altii peste noi sa incerce un proiect de asemenea anvergura si ca va invata din greselile noastre.
Adevarul este ca noi suntem pionierii defapt pentru realizarea unei structuri importante pentru romania. Nu avem de la cine invata. E fireasca toata nelinistea inceputului si emotia efervescenta.

Dar mai pun pariu ca aveti curaj!

58 COMENTARII

  1. Emotionanta postare ,discutabil.indiscutabil!

    Optimismul ,increderea si actiunea constructiva in solidaritate umana sunt temelia pentru a merge inainte…nu or cum ,ci drept si cinstit.

    Mi-a placut:”Pun pariu cu mine insumi ca voi incerca sa fiu bun si increzator impreuna cu semenii me” Si eu cred si gandesc la fel. 😆

  2. Este adevarat ca am curaj pentruca din 21 nov 949
    cand a fost impuscat tatal meu este pentru prima oara
    cand ma simt cu adevarat LIBER. Nu ma indoiesc si nu sunt
    neincrezator. Sunt sugur si comvins ca vom realiza ce ne-am
    propus si sa nu mai aud ca mai este cineva care se indoieste.
    Sa fiti liberi si increzatori in idealurile voastre !

  3. Este o incintare sa citesti asa ceva.FELICITARI disc.indsc.utbilule.Asi dorii sa scot in evidenta mrea nevoie de repere in toate domenile.Cred cu tarie ca aceasta actiune este o platforma reala si nu o dezamagire.Sunt unul dintre fff.multi romani optimisti dar nu naivi.SA AUZIM NUMAI DE BINE.

      • Domnule Chinezu’ amuzat

        Desi nu agreez faptul ca deseori generalizezi atunci cand vrei sa iti sustii afirmatiile, permite-mi sa iti cer respectuos sa imi satisfaci o curiozitate.
        Nu exista demersuri, actiuni sau activitati fara un scop.

        Spune-mi, care e mobilul care te indeamna sa continui pe acest blog, daca deja ne-ai facut cunoscut -in mod repetat- ca ai indoieli serioase atat fata de gazda cat si fata de invitati.

        Multumesc pentru un posibil raspuns,

        • Nu-mi plac impostura, mitocania si multe altele regasite in ceea ce exprim. De aceea imi fac datoria cetateneasca de a deschide si ochii altora.

          Parca am acelasi tel ca al multora de aici. Dar eu incerc sa fiu consecvent. Nu sa zic una si sa ma comport altminteri.

          • Daca intr-adevar aceastea sunt motivele care va mobilizeaza nu pot decat sa va felicit !

            Totusi, permiteti-mi sa constat ca nu ati raspuns la intrebarea mea : numiti scopul, nu faceti o auto-caracterizare.

            Ca sa fiu mai precis : care este folosul / castigul Dvs. din a „deschide ochii” celor mai putin inzestrati?

            Cu respect,

  4. Am eu impresia sau Chienezu’ este chiar idiot? Ma, chinezule, oamenii acestia s-au strans sa isi construiasca o institutie libera. Daca vrei sa pui umarul, esti bine primit, iar daca nu, du-te in …cenzurat de admin … ma-tii.

    • Vasile,

      Asa se va vorbi cu invitatii in institutia libera ce se cazneste sa se-nfiripe?

      Mitocania va fi la ordinea zile!? E in program sau doar te-ai trezit vorbind?

  5. As face o completarea la ceea ce ai scris:
    Pun pariu ca marea majoritate care comentam aici pe blog ne-am simtit mereu liberi si bineiteles ca dorim sa raminem „MEREU LIBERI”
    De aceea trebuie sa nu ne abatem de la proiectul nostru oricit de dificil ar fi ,Mai mult chiar daca la inceput mai scirtiie ceva nu este nici-o problema pe parcurs invatam multe, important este sa pornim ceva .Sunt convinsa ca toti cei care=si doresc cu adevarat ca lucrurile sa se schimbe in bine sigur vor ierta stingaciile

  6. „Iar daca nu vom reusi, vor veni altii peste noi sa incerce un proiect de asemenea anvergura si ca va invata din greselile noastre.” – trebuie sa reusim !!!

    • Puterea e in noi, cu mai mult optimism si mai multa aplecare spre opiniile celuilalt e musai sa reusim.

    • nu trebuie sa-i lasam Gabriela drg.
      sa demonstram ca vrem adevarul…dreptatea..imbunatatirea situatiei d.t.p.d.v. din Romania.!trebuie sa invingem!

  7. Discutabil.indiscutabil

    Bravos pentru discursul  inflacarat, patetic si fara greseli gramaticale notabile.

    Mai ramane un mic, dar important detaliu. Care-i telul in urma caruia s-a nascut discursul!?

    Fiindca in lipsa unui ideal concret, elementele din discursul dvs s-au mai regasit in istorie in gura multora. De la Hitler, Stalin, Ceausescu, Iliescu, Basescu pana la D Diaconescu.

    Ca sa fim drepti cu istoria, discursurile lor au fost si mai atinse de geniu. Dovada o constituie zecile de milioane de oameni care i-au urmat orbeste.

    Voi ce vreti sa faceti diferit sau la fel cu predecesorii vostri? Luminiati-i si pe cei mai putin atinsi de flacara divina.

    Poate, adunati din toata lumea se gasesc mai multi sustinatori ai crezului vostru mai decat cei 50-100 de iluminati care propovaduiesc (fiecare cu puterea lui de exprimare), ce inca … nu se stie, pe acest blog.

    Deci, discutabil.indiscutabil fii hotarat si spune pana la capat: ce va mana pe voi in lupta e discutabil sau  e nediscutabil?  

    Fiindca pana acum, indiscutabil, nu a fost nimeni dintre voi, fluturii liberi,  in stare sa-l creioneze. 

    Sau vreti doar o televiziune pentru Nasu si-atat?!

    • Cred ca vor crea si un partid politic, care va avea denumirea PRM-TV (ca sa nu se confunde cu un partid existent). La o suta de mii de adeziuni… Las imaginatiei voastre deslusirea acronimului PRM-TV. Deja se profileaza de pe blog presedintele, ideologii, membrii BPN. Succes si sa fiti iubiti! P.S. Mor de ciuda, sa va fie clar!

      • Dragule „Bard”,

        eu nu cred ca se va crea un partid politic.
        Sau ca „vor crea” o asa chestie.
        Radu Moraru a spus’o in repetate randuri, iar daca nu, atunci a repetat cand a fost cazul si a intarit cand a fost intrebat : proiectul are in vedere un portal media fara a fi sustinut sa a sustine un partid politic anume (sau un politician) si fara a fi sustinut de vre’o miscare politica.
        Iar daca declarativ multe (aproape toate 😀 ) portaluri media isi pretind independenta jurnalistica, faptic sunt tributare finantatorului, care patron de la Vantu la Voiculescu si retur, ii cam stim ce scot pe… gura.
        Si exact pe acest palier l’au crosetat pe Radu, care pana una/alta a mai luat o lectie de viata platita binisor peste pretul pietei.
        Dat fiind acesata cruda realitate si ridicand coltul internetului sa se uite ce naibili misuna pe acilea, a prins contur ideea de fata. Subtirica ca o ata, care’acuma prinde viata. (daca evit cacofonia, evit si metrica la pachet, asa ca mi’o asum. Ia’o si domnia ta drept licenta poetica, na 😀 )

        Ceea ce mie mi se pare foarte bine.

        Daca inteleg bine, tu impreuna cu prietenu’ Chinezu, jucati rol de gantere pentru o constructie sanatoasa si durabila a proiectului, motiv pentru care, personal, va mersic amandorura 😉

        Daca acest portal media va fi ceea ce speram, se va datora in oarece masura si eforturilor voastre. Cel mai probabil ne vom bucura impreuna de reusita, ceea ce e bine.

        • Pai Viq, nu tu nu citesti ca scrie Nasu vostru.

          Si televiziunea asta daca se va naste vre-o data, va fi sponsorizata cel putin 3 ani cu 500.000 EURO pe luna

          Ce dumnezeu, parca scrie omul ala numai pentru cativa. Cititi si voi cu atentie, daca nu ce va spun eu, macar ce va scrie EL

          https://www.nasul.tv/2011/11/24/pariul-cu-televiziunea/

          Sigur ca o strecoara printre alte sute de cuvinte dar o scrie negru pe alb. Sa fie clar, nu e un om prost.

          Va putea demonstra oricand: domnilor, uitati-va, eu le-am scris inca de la lansare care sunt conditiile. A fost optiunea lor sa-si bage banii. De unde sa stiu eu ca ei nu fac socoteli?

          • Dragul meu,
            prea te faci chinez !!!!!

            Pai interpretarea lu’ domnia ta pare usor tendentioasa. De tot.

            Adevarat, „nasul nostru” (care speram sa fie „nasul lor” printre altele)spune ceva/ceva in sensul acesta :
            „….pentru a obtine 1% cota de piata tv, o televiziune mica cheltuie lunar peste 500.000 de euro si, daca are noroc, incaseaza din publicitate maxim 200.000 de euro pe luna! Restul banilor vin pe alte carari si inseamna o serie de compromisuri, unele grave! Ori, ca sa ramii curat, trebuie sa ai ceva bani in cont….”.

            Eu inteleg de acolo ca pentru o televizie NEdependenta de banii moguli e nevoie ceva de bani din alta parte. Asta e ideea.
            Cuantificat mai concret, in exemplu, este vorba de o suma in jur de 300.000 de euro lunar.
            Probabil o suma minima.
            Banii astia ar trebui deci sa vina in cazul nostru in cea mai mare parte din vanzarea de actiuni.
            Pana aici nu vad nimic ilogic in expunere. Probabil ca la un calcul simplu ar rezulta o egalitate a sumelor din coloana stanga cu cele din coloana dreapta.

            Tu spui „negru pe alb” (FOARTE negru as putea spune) ca :
            „….televiziunea asta daca se va naste vre-o data, va fi sponsorizata cel putin 3 ani cu 500.000 EURO pe luna..” ceea ce nu corespunde cu ce am inteles eu din acelasi text.

            Nu mi se pare ca este vorba de „sponsorizare”. Actionariatul cred ca inseamna altceva.
            Nu este vorba de 500.000. Aritmetica simpla zice si ea altceva.
            Si in concluzie nu mi se pare ca e vorba de o interpetare corecta a paragrafului.

            O fi una chinezeasca, nu stiu, dar nu se potriveste cu ce inteleg eu.

            Dincolo insa de cuantumul sumei sau de forma de subscriptie in care oamenii participa la actiunea asta, tot nu inteleg unde sunt sursele temerilor tale !
            Pentru ca bag sama, nu actiunea lui Radu in sine te sperie. Pare sa fie mai degrab un adin ocaziile in care sperietura sa iasa la suprafata.

            Treaba ta, da nu’i frumos.
            Nici prea sanatos.

            Presupunand ca actiunea civica pe care cheltui minutele aici ar avea drept scop general o lume/viata macar un pic mai buna decat cea pe care o avem acum si drept obiectiv mai concret o informare macar un pic mai corecta decat cea pe care o avem acum, chiar crezi ca daca televizia asta va reusi sa se nasca va fi sub standardul celor existente ?

            Mie mi se pare ca e ca si cum ai vrea s’o treci pe sub linia trasata cu creta pe asfalt.

            Sau poate parerea ta despre Realitatea Tv, Antene si OTV este mai buna decat a mea.
            Nu e exclus.

    • Bine mai chinezule pe tine chiar te obsedeaza greselile gramaticale. Oare de ce? Inveti si tu din greselile noastre sau care e problema ta?

      Zecile de milioane de oameni i-au urmat orbeste tocmai pt ca au vorbit in fata lor. Daca si dis. indis. ar avea posibilitatea sa faca la fel poate ca n-ai mai fi atat de amuzat.

      • Dora,

        Usor Dora, e week end. Cu gramatica l-am laudat. Bun nu i-am ridicat chiar osanale dar, orisicat i-am zis bravos.

        Milioanele alea i-au urmat pe aia pana-n mocirla istoriei. Cred ca nu asta vreti voi, nu?

        Daca da, spuneti-o mai clar

        • Daca zici ca acum suntem in mocirla istoriei de ce nu vrei sa iesim din ea printr-o modalitate noua, nemaiintalnita?

          • Dora, aici e vitrina voastra.

            Ii stiu, probabil ca si tine pe cei care sunt varful de lance al miscarii voastre, doar din ce sunt in stare sa exprime aici.

            Daca acum sunt intolerabili, foarte adesea vulgari, tradeaza si deficiente de educatie medie, ce om cu scaun la cap i-ar alege ca lideri ai unei miscari nemaiintalnite.

            Care modaliate nemaiintalnita!? Pai asta e cea mai intalnita meteahna cu care sunt sacaiti toti oamenii intregi la minte:

            Suficienta, aroganta, mitocanie si cu voia voastra, nu in ultimul rand, incercaree de a te face sa si platesti pentru asta

            https://www.nasul.tv/2011/11/24/pariul-cu-televiziunea/

    • in unele din postarile mele pe blog, am creionat aspectul solicitat de tine: despre ce ar trebui sa se intample cu genul de miscare sociala, care e utilitatea pentru ceilalti, ce beneficii ar avea daca va prinde contur si ce consecinte ar putea produce in societatea romaneasca si europeana chiar. Acum nu le reiau, pentru ca in contextele respective aveau noima gen propunere spre discutie. Prin urmare nu este si n-a fost ceva indiscutabil.
      Ce e intradevar indiscutabil e faptul real dat de valorile comune unite de toti cred in acest proiect. Valorie exista, credem in ele si le avem. Intr-o enumerare simpla inseamna om, familie, natiune, educatie, cultura, munca, perspective economice.
      Nu stiu daca este cazul sa ne gandim la o miscare politica. Exista o abundenta de miscari politice. Cred mai mult intr-o experienta sociala, de impact. motivanta, activa, motrice care sa promoveze si sa sustina valoarea bunul gust, modelele. Sa fie garantul notorietatii valorii. Daca vreau sa aflu ceva remarcabil si util societatii romanesti, o voi gasi aici, in acest nucleu de media.
      iti inteleg pina la un punct si aspectul subversiv al intrebarii tale insa sunt convins ca recitind comentariile mele vei vedea ca sunt fidel acestei abordari a chestiunii: demersul comunitar, voluntar social national. Nasul se poate alinia usor acestui demers si gasesc ca e compatibil. Afinitatile pot fi diferite de ale mele sau ale tale. Ar fi absurd ca toti sa avem aceleasi opinii. Dar in unele dintre ele, marea majoritate, sau 100000 activisti, cred. Si radu Morar va fi chemat defapt, sa se angajeze in protejarea, afirmarea, si promovarea valorilor.
      Despre asta este vorba.

      • Da domnule,

        Nu cu ce zici tu sau pianistu am ceva impotriva. Voi nu aveti derapaje prea mari atunci cand lasati angoasele de-o parte.

        Sunteti 5-6 in comitetul de initiativa/ organizare. Tu spui, presupun, cu sinceritate:

        ” … Cred mai mult intr-o experienta sociala, de impact. motivanta, activa, motrice care sa promoveze si sa sustina valoarea bunul gust, modelele. …”

        Fii la fel de sincer si spune cu mana pe inima, privindu-te in oglinda, unde vezi tu valoarea, bunul simt si modelele de urmat la:

        Patrocle,
        Kukri
        Nightmare

        ??? ???

        Modul lor de vorbi va propuneti sa-l promovati? Ei sunt modele de educatie?

        Cat castigi tu lunar? In cat timp ai castiga 500.000 de euro?

        Ai da 500.000 de euro lunar, timp de vre-o 3 ani ca sa promovezi valorile de mai sus?

        • Daca tu jignesti lumea sa nu te astepti la un altfel de tratament din partea celor trei prieteni amintiti.

        • Care este scopul mesajului dumneavoastra?
          Pe mine m-ar interesa, dupa ce criterii analizati anumiti oameni? Daca numai prin prisma raspunsurilor care va sunt adresate, consider ca este prea putin si superficial.
          Restul intrebarilor nu ignor pentru ca nu au nici o baza solida de discutie.
          Ceea ce a scris discutabil.indiscutabil este exact ceea ce gandesc si eu si ii multumesc pentru pariurile scrise.

          • Pai, floos,

            Sigur ca-i analizez dupa spusele de pe acest blog.

            Tu, le-ai citit operele undeva, ai fost la simpozioane sau conferite sustinute de ei, ai ceva referinte in plus de la profesori sau alte personalitati in ceea ce ii priveste?

            Lumineaza-ma daca poti, sa nu raman in eroare

        • Pentru „Chinezu’amuzat”:
          Atitudinea, opiniile si comentariile facute pe acest blog dovedeste faptul ca ati gresit locatia: Plangeti la mormant strain, stimabile !

          • Ma bucur ca ideile mele v-au desteptat.

            Foarte curand va voi lasa sa plangeti singuri la inmormantarea televiziunii nenascute si ma voi amuza pe alte meleaguri.

            Cu toata gratia,
            C’A

      • Buna seara Discutabil-Indiscutabil,

        Bravo pentru comentariu!Ramanem alaturi de voi ..indiferent ce se va intampla….trebuie incercat!
        seara minunata!.

  8. Au inceracat tot timpul sa ne faca sa ne simtim ca niste scolari care nu si-au facut tema, ca niste copii care nu sunt doriti de parinti, nu le-a iesit, viata a demonstrat altceva. Unde e Ungaria acum, unde e Grecia, Belgia si alte tari care erau date ca exemplu?!! Se vede ca noi am stiut sa ne gospodarim mai bine.
    Pentru 1 Decembrei http://concurs.protv.ro/1decembrie/
    Sunt mandra ca sunt romanca!

  9. discutabil indiscutabil, ce nickname ti-ai ales, de la asta si trebuia sa realizam ca in spatele lui se afla o persoana inteligenta; felicitari pentru optimismul „argumentat” si iti multumesc ca faci parte din acest proiect, esti un „bun castigat” pentru toti.

    • Veti face cumva si un congres? Acolo sa vezi aplauze si plansete! Dragii de voi…

        • Ma refeream la faptul ca veti plange de bucurie… Nimic nu prea intelegi, asta e… Nu esti pe faza, nu ai sclipiri…E bine si asa. Sa fii iubita!

          • Acum ai intors-o ca la Ploiesti. Nu-i nimic e bine si asa. Ma bucur ca esti tu sclipitor.

          • Domnule Danciu,
            Va inteleg pe deplin scepticismul si pot afirma ca oamenii cultivati tind sa devina – mai devreme sau mai tarziu – extrem de sarcastici.

            V-as pune o singura intrebare : ajuta atitudinea asta ?

      • Dora, nu le intorc ca la Ploiesti (oras de altfel drag mie…): eu chiar nu sunt de vina daca nu ai inteles ironia de la inceput. Sa fii iubita, si un weekend placut tuturor!

        • Ma subestimezi bardule doar ca nu-mi place sa plang de bucurie. Multumesc,la fel si tie!

      • Pentru alu’- va raspund cu o intrebare: nu credeti ca ar fi foarte plicitisitor daca, aici, oamenii doar s-ar lauda unii pe altii si toti impreuna puterea? Nu ar fi oribil sa reincalzim cultul personalitatii? Uneori parca renaste atmosfera de la vechile sedinte UTC sau PCR…

        • Ma obligati sa va raspund fara a va mai pune o alta intrebare.

          De obicei un lucru bun se insoteste cu un lucru rau, altfel notiunea de bun/rau dispare.
          Stabiliti Dvs procentul celor care „lauda” puterea – va declar ca pentru mine – acest procent nu ma conduce inca la ingretosare.

          Din alta perspectiva, in opinia mea, nu tot ce face „Puterea” este 100% bun sau 100% rau

          Admit ca mesajele Dvs dau culoare acestui blog, dar cred ca vin undeva alaturi de scop.

          Am convingerea ca multi dintre cei care zabovesc pe aici nu o fac de plictiseala.

          • Sa inteleg ca blogul are un scop? Care ar putea fi acela, ma lamuriti?

  10. Eu nu am varsta voastra dar credeti-ma va iubesc pe toti.Intotdeauna am stiut ca speranta este in tineri si ca sunt multi care gandesc ca voi…..si ca mine.!

    SA FITI IUBITI SI dUMNEZEU SA NE AJUTE!

  11. Si eu pun pariu ca deja am creat un precedent.
    Daca acest proiect nu iese acum, sa speram ca precedentul creat de noi toti va avea roade in viitor.

  12. „Pun pariu cu mine insumi ca voi incerca sa fiu bun si increzator impreuna cu semenii mei.”

    Chiar si numai acest pariu castigat si e bine.

    Felicitari pentru postare, prietene.

  13. Discutabil.indiscutabil,
    felicitari maestre, si am spus tot 😉

    Ai vazut ce ne-a facut Radu? :O

  14. Da Nasule ar fi fost mare pacat sa-i ratam pe cei doi vizionari ai nostri.
    Multumim pianistule si multumim dis. indis.!

    • esti FENOMENAL ,discutabil.indiscutabil ……extraordinar manifest mobilizator ….Felicitari ,domnule!!!

Comentariile sunt închise.