Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, un patimas comentator al sportului alb prefateaza in stilul personal duelul de joi dintre Simona Halep si Eugenie Bouchard din semifinalele de la Wimbledon:
Prima româncă în semifinale la Wimbledon! O mare bucurie pentru noi toţi, un eveniment extraodinar pentru tenisul românesc, care, venind după finala Simonei de la Roland Garros, scoate copiii să joace tenis în curtea şcolii şi pe stradă, ca pe vremea lui Năstase şi Ţiriac
Cu siguranţă, la primul turneu feminin WTA din România, care începe săptămâna viitoare, Arenele BNR vor fi neîncăpătoare.
Ceea ce nu înseamnă că nu trebuie să fim lucizi. Sabine Lisicki s-a bătut aproape singură astăzi. De la scorul de 4-1 pentru ea în primul set, nu câte ghemuri a mai luat, că n-a mai luat niciunul, dar câte puncte a mai reuşit să adune ar trebui să ne spună statistica – în medie, cred, un punct pe ghem. N-am mai văzut de mult la nivel de sfert de finală Grand Slam o prăbuşire mentală ca a nemţoaicei. Minute în şir a fost incapabilă să pună o minge în teren. A ratat voleuri în mână, deasupra fileului, de la câţiva paşi, afişând după aceea un râs de persoană dusă cu capul. A greşit primul serviciu în proporţie de 90%, seviciul 2 fiind moale, executat cu un „morcov” imens şi spulberat în consecinţă de Simona.
Şi ca să te pună cu adevărat pe gânduri în ce priveşte starea ei psihică, Lisicki a dat autografe! la sfârşitul acestei prestaţii jalnice, în loc să iasă cât mai repede şi discret de pe teren, ca o profesionistă de bun simţ.
Cu nimic mai mic meritul Simonei Halep, care a ştiut s-o execute scurt şi sec fără dureri. Orice ezitare risca să ducă la o revenire din pumni a Sabinei, s-au mai văzut cazuri. Remarcabilă solidiatea primului serviciu al Simonei, precum şi îmbunătăţirea celui de-al doilea.
Tenisul e, în primul rând, sportul minţii. Eforturile psihice ale unui jucător de mare performanţă sunt teribile şi pot produce răni grave – greu de privit „spectacolul” marii campioane Serena Williams, neînstare, după înfrângerea în turul 3 la simplu, nici să-şi mai arunce mingea pentru serviciu, în meciul de dublu alături de Venus Williams. Sora ei a trebuit s-o scoată de pe teren de mână, ca pe un copil rătăcit…
Din acest punct de vedere, Simona a arătat perfect în meciul cu Lisicki. Condusă cu 4-1 sau conducând cu 6-4 şi 4-0, aura ei a fost aceeaşi, hiperstabilă. Singura preocupare era nu scorul, ci să-şi regleze loviturile şi să-şi aşeze jocul. În clipa în care asta s-a întâmplat, nimic nu i-a mai stat în cale.
Înfruntarea din semifinală va fi cu totul altfel; cred, aşa cum spuneam şi înainte de finala de la Roland Garros cu Sharapova, că Meciul Halep –Bouchard poate rămâne memorabil pentru istoria tenisului feminin. Canadianca Eugenie Bouchard e un talent colosal, dublat de un psihic comparabil cu al Simonei.
Noile stele ale circuitului WTA din ultimul an se numesc Halep şi Bouchard, fiecare dintre ele promiţând să ajungă la un moment dat nr. 1 mondial. Simona are prima şansă, dar, indiferent de rezultat, câştigul pe care constănţeanca îl oferă tenisului românesc e deja fabulos.
Sursa: gandul.info
grupa de varsta de ,am vrut sa scriu.
Acest domn(CTP),care crede ca se pricepe la toate,nu stie prea multe despre tenis.Dupa cum juca prin tzara,caci facea si turnee,sau se insinua printre unele adevarate,cred ca a invatat tenis de timpuriu,inca de la grupa de varsta de ,ceea ce nu-i nimic grav.Tenisul feminin trece printr-o faza de schimbare de generatii:s-au „dus”surorile Wiliams,Devenport,Cliesters(daca-i scriu bine numele?),Henen,etc.Cred ca acum 2 ani Roland Garros-ul a fost castigat de o italiana(vedeti,i-am si uitat numele?) care se afla la final de cariera,ea autodepasindu-se la acel turneu.N-o ajutam cu nimic daca o supraevaluam si-i numaram toata ziua-asa se vede pe ecran-castigurile realizate.Mai bine,i-am spune ce defectiuni mai are,inca,de inlaturat,caci are timp destul pentru aceasta(eliminarea lor).Abordez aceasta pozitie,mai realista zic eu,nu pentru a nu ma bucura de succesele ei actuale,ci,dinpotriva,pentru ca,atat Ea,cat si noi,sa avem parte de cat mai multe asemenea succese.