autostrada-bucuresti-ploiesti-a3

O firmă în insolvență, alta fără niciun angajat și o a treia care se va ocupa de proiectare și care are sediul în incinta Ministerului Transporturilor vor face parcările de pe autostrada București-Ploiești, scrie digi24.ro

Lucrările pentru proiectarea și execuția parcărilor și spațiilor de servicii pe autostrada București – Brașov, secțiunea București – Ploiești, vor demara pe 1 martie, potrivit unui Ordin emis de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), valoarea contractului depășind 35 de milioane de lei, fără TVA. Contractul a fost semnat cu mai bine de un an în urmă.

„Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că pentru data de 1 martie 2017 a fost emis Ordinul de începere a lucrărilor pentru ‘Proiectare și execuție Parcări de Scurtă Durată și Spații de Servicii pe Autostrada București — Brașov, secțiunea București — Ploiești’, semnat cu Asocierea SC Good Prod SRL—SC Axia SRL — Transproiect 2001 SA”, precizează CNAIR.

Conform sursei citate, obiectivul contractului îl reprezintă proiectarea, execuția și remedierea oricăror defecțiuni în perioada de garanție a parcărilor și spațiilor de servicii de pe tronsonul de autostradă București — Ploiești, în prezent fiind executate până la nivel de strat de formă din balast.

Parcările de scurtă durată (stânga și dreapta) vor fi amenajate la km 10+600, km 28+400, km 42+600, km 50+400. Pentru serviciile de Tip S1 (stânga și dreapta) se vor face lucrări pe km 57+000, iar pentru serviciile de tip S3 se vor face lucrări pe km 17+000 (dreapta) și km 20+100 (stânga).

Valoarea contractului se ridică la 35,07 milioane de lei, fără TVA, și are o durată de șase luni de la data de începere, din care două luni perioada de proiectare și patru luni perioada de execuție, se mai arată în comunicat.

Potrivit Zf.ro, Good Prod SRL este controlată, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, de omul de afaceri Andrei Dorin Hodiş, care în 2009 a fost numit consilier local al municipiului Zalău din partea Partidului Democrat Liberal. Din acea funcţie el a demisionat în 2010. Compania Good Prod a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 20.000 de euro şi pierderi de 6.500 de euro şi are un singur angajat. Firma a intrat în insolvență în primăvara anului trecut.

A doua firmă de construcții din asociere, Axia SRL este sucursala de la București a unei firme italiene și a fost deschisă în 2015. În anul menționat firma în cauză nu a avut niciun angajat și nici un venit. A treia firmă se va ocupa de proiectare și are 11 angajați.