Mecca-macara-accident

Macaraua uriașă care s-a prăbușit vineri peste Moscheea Sfântă de la Mecca, ucigând cel puțin 107 persoane, aparține unei companii germane, dar era operată de o firmă din consorțiul familiei lui Osama Bin Laden, informează reteauadestiri.ro

Ironia face ca accidentul să aibă loc chiar în ziua în care Statele Unite și întreaga lume comemorau 14 ani de când mai multe avioane au fost folosite de teroriști pentru a ataca Pentagonul sau turnurile gemene de la World Trade Center.

Potrivit Daily Mail, consorțiul de firme al familiei Bin Laden se ocupă de extinderea și consolidarea Moscheii Sfinte, un proiect în valoare de 14 miliarde de lire sterline. 

BinLaden Group a fost fondat de tatăl lui Osama Bin Laden, Mohammed, și se ocupă de construcția mai multor clădiri uriașe sau lucrări de infrastructură în Arabia Saudită. Printre acestea se numără cea mai înaltă clădire din lume, Kingdom Tower, în Jeddah, sau linia de cale ferată de mare viteză Haramain, care va lega Mecca de Medina.

mecca - macara - accident

Cel mai recent bilanț arată că cel puțin 107 oameni au murit și alți peste 200 au fost răniți după ce macaraua uriașă s-a prăbușit peste Marea Moschee. Se pare că utilajul a cedat din cauza vântului foarte puternic, iar unii martori susțin că macaraua a fost lovită de trăznet cu scurt timp înainte de incident.

Tragedia a avut loc cu doar 10 zile înaintea pelerinajului în cadrul căruia 2 milioane de oameni sunt așteptați la Marea Moschee de la Mecca, mai notează reteauadestiri.ro

mecca - furtuna - macara - accident

8 COMENTARII

  1. Nu e accident! Toate vin de la Dumnezeu! Le-a dat doar un semn Cel de Sus! Dar nu se vor prinde!

Comments are closed.