nastase blogFostul premier al României, Adrian Năstase, scrie într-o scrisoare deschisă adresată membrilor CNA, că instituția nu-și mai justifică finanțarea din partea statului de vreme ce membrii CNA par că dorm mai mereu și nu semnalează greșelile grave din audio-vizual, în special cele care fac referire la un limbaj injurios și calomnios.

Năstase îl arată cu degetul în special pe Radu Banciu de la B1 unde i s-au adresat cuvinte jignitoare fără ca CNA să se autosesizeze.

“De exemplu, „Lumea lui Banciu”. De exemplu, emisiunea din 21 iunie 2015. Dacă nu o aveti stocată, o puteti găsi pe site-ul televiziunii familiei Păunescu sau pe YouTube. Eu imi permit să vă sintetizez câteva dintre apelativele folosite  intr-un segment de 10 minute din această „lume” la care, in opinia mea, sunteti complici: „vită incăltată”, „bou absolut al politicii românesti”, „păpucar”, „mamelar”, „zdreantă umană”, „dobitoc”, „vita de Năstase”, „boul de Năstase”, cu indemnul optimist – „oale si ulcele, asta asteptăm de la tine””, scrie Năstase pe blog

De asemenea, fostul premier lansează și o ipoteză în spațiul public care ar justifica, în opinia sa, modalitatea de a acționa a celor din CNA.

“Aceasta nu e o sesizare pentru că, in acest caz, ar trebui să-mi inchipui că banii dati pentru echipamentele de monitorizare a emisiunilor au fost folositi in alte scopuri. Bănuiesc că intre reglările de conturi pe care le practicati, si când nu participati la sedintele care nu se tin (din lipsă de cvorum, anuntat din timp), urmăriti, alături de copiii dumneavoastră, de sub sau peste 12 ani, diverse emisiuni din „genul pamflet” (gen despre care dvs spuneti că nu există)”, mai scrie Adrian Năstase pe blogul personal.

PREZENTĂM MAI JOS SCRISOAREA APĂRUTĂ PE BLOG!

 

Stimati membri ai CNA, consider că finantarea, in continuare, a institutiei pe care o conduceti nu se mai justifică. S-ar face, de altfel, si o importantă economie la buget.  Părerea mea…

Iată si motivele acestei afirmatii. Obiectivele CNA au fost stabilite prin Legea audiovizualului, adoptată in 2002, in vremea când eram prim-ministru. Retin, de atunci, că rolul principal al CNA era acela de a asigura libertatea de informare in conditiile apărării demnitătii umane. In momentul actual, membrii CNA par a se trezi doar in perioada campaniilor electorale, atunci când reprezentantii partidelor in Consiliu isi numără reciproc minutele de publicitate politică. In rest, liber la injurături, golănie, mitocănie,  „vacante mari” si „fierbinti”, sanctionate „dur” cu atentionări si amenzi simbolice. Poate că asa intelegeti dvs. libertatea de exprimare – prin utilizarea, pe post, a unor sintagme „populare”, directe, fruste, neaose, cu injurături „autentice” – pe care să le inteleagă si copiii -, cu adresări simpatice si amicale  „Bă, „Mă”, „Băi, nebunule”. Probabil că, in acest fel, contribuiti si la „protejarea culturii si a limbii române”, obiectiv stabilit pentru CNA. Nu stiu dacă ati avut curiozitatea să urmăriti diverse programe la televiziuni din alte tări. Nicăieri nu se intâmplă asa ceva. Pervertirea limbajului, in ultimii ani, este efectul, in primul rând, al lipsei dvs. de actiune.

Stiu că ati incercat, anul trecut, să găsiti o solutie. Ati făcut eforturi pentru a intelege, de exemplu, ce inseamnă genul „pamflet” si dacă  este el prevăzut in listele de programe. Rezultatele se văd, insa, in continuare. E adevărat, aceste „programe” nu pot fi urmărite de copiii sub 12 ani decât alături de părinti – pentru că, probabil, in prezenta lor, copiii ar retine mai greu injurăturile respective. In schimb, după 12 ani, libertate, tată…Că e Revolutie si trebuie să-si ia si ei portia de libertate.

Aceasta nu e o sesizare pentru că, in acest caz, ar trebui să-mi inchipui că banii dati pentru echipamentele de monitorizare a emisiunilor au fost folositi in alte scopuri. Bănuiesc că intre reglările de conturi pe care le practicati, si când nu participati la sedintele care nu se tin (din lipsă de cvorum, anuntat din timp), urmăriti, alături de copiii dumneavoastră, de sub sau peste 12 ani, diverse emisiuni din „genul pamflet” (gen despre care dvs spuneti că nu există). De exemplu, „Lumea lui Banciu”. De exemplu, emisiunea din 21 iunie 2015. Dacă nu o aveti stocată, o puteti găsi pe site-ul televiziunii familiei Păunescu sau pe YouTube. Eu imi permit să vă sintetizez câteva dintre apelativele folosite  intr-un segment de 10 minute din această „lume” la care, in opinia mea, sunteti complici: „vită incăltată”, „bou absolut al politicii românesti”, „păpucar”, „mamelar”, „zdreantă umană”, „dobitoc”, „vita de Năstase”, „boul de Năstase”, cu indemnul optimist – „oale si ulcele, asta asteptăm de la tine”.

In ceea ce mă priveste, acest limbaj nu mă mai afectează. De patru ani, il suport si eu si familia mea. Dar acest limbaj este folosit pe un post public. De patru ani. In fiecare seară. In legătură cu numeroase persoane publice. Cu efectele inerente. Este vorba cumva de „exprimarea pluralistă de idei si de opinii”, stabilită, ca obiectiv, de legea audiovizualului? Eu nu cred.

Stiu că mesajul meu este inutil. Singurul demers cu efecte concrete ar putea să vină doar din parte reprezentantilor unor ambasade străine. Ceea ce nu este cazul. Iar Raportul Departamentului de Stat are alte obiective.

Asa incât vă doresc, in continuare, somn usor!

Adrian Năstase

8 COMENTARII

 1. Sa ne bagam pulele in el si in copiii lui! Sa dea Dz sa crapi si tu si muistii aia de copii ai tai cat mai repede

 2. Pe blogul lui de cacat accepta doar aplauzele,nu suporta sa fie criticat!Hotul numarul unu al Romaniei este foarte sensibil!Toti latrineii si-au facut cuib pe blogul lui si toata ziua se plang hotului cat de nedreapta este viata cu ei!

 3. primului vanator al tari Adrian Nastese , eu nu sunt Radu Banciu si zi merci , eu nu te fac vita sau bou eu iti spun direct ESTI UN PORC GUNOIER

 4. vită incăltată”, „bou absolut al politicii românesti”, „păpucar”, „mamelar”, „zdreantă umană”, „dobitoc”, „vita de Năstase”, „boul de Năstase”, cu indemnul optimist – „oale si ulcele, asta asteptăm de la tine””

  Si cu ce a exagerat banciu? in fond un sub-mediocru a criticat un alt sub-mediocru care se crede si “cult” si “admirator si intelegator” de tablouri!; mai ales a acelora pe care le-a putut ciordi!

  Iata ce “ghidusii” a semnat nastase in 2002:

  “De asta a ajuns tara asta in situatia in care este. Din vina unor nemernici ca tine.”

  Adicatelea ca tine Nastase!; ca banciu nu ar fi fost in stare sa ne dea pe mina “alesilor lui Dumnezeu” cum ai facut-o tu mother f…er! Cititi mai jos va rog:

  “…Adrian Nastase s-a jurat in fata B’nai B’rith (cea mai puternica grupare sionista din lume) ca intors in Romania va darima toate statuile din tara ale maresalului Ion Antonescu si ca va distruge nationalismul roman. Lucrurile s-au intimplat intocmai desi pare incredibil.

  Finalmente a “invins” statuile si a impus recunoasterea Holocaustului (distrugerea totala a evreilor in timpul celui de-al doilea razboi mondial), orice roman riscind 5 ani de inchisoare daca nu recunoaste ca neamul sau este ucigas de evrei.
  Iata textul Legii Nastase: “Contestarea in public sau negarea
  Holocaustului or a efectelor acestuia se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni pina la 5 ani si interzicerea unor drepturi” (Ordonanta de urgenta nr. 31/28.03.2002
  semnata de prim minstru Adrian Nastase)
  Pretul: participarea romanilor la razboaie care nu-i privesc, despagubiri banesti de
  miliarde de dolari catre Israel platite de Romania, pentru recunoasterea uciderii a sute de mii de evrei in timpul “Holocaustului” de catre parintii si bunicii nostri!
  As aduga pentru “el insusi”: HOLOCAUSTUL a fost facut de “evreii” khazari / ashkenazi sionisti impotriva umanitatii, iar acum platit de natiuni care au avut prim ministri precum Adrian Nastase!

  Acesta este doar un exemplu dintre nenorocirile facute de acest LUMPEN ca sa nu mai amintesc si furturile pe care le-a facut tot acest LUMPEN deghizat in “intelectual”…

  PS. Daca a ajuns sa se lupte cu banciu, ce pretentii mai avem de la LUMPEN?

 5. Tovarase fost prim ministru corupt si ireparabil Adrian Nastase,
  Va voi pune citeva intrebari si va rog sa imi raspundeti daca aveti sange in acele “oua “care ati cerut in direct la televiziunea preferata de tine stimate tovarase sa vi le numere Romanii
  printer ei aflanduma si eu.
  1. Eu personal mi-am spus ca nu sinteti un barbat asa cum si-ar dori orice femeie.
  2. Ce ati facut stimate tovarase NASTASE pentru ” CULTURA ROMANIEI ” ?
  Va spun eu:
  a) Din pacate si din prea multa inganfare si prostie ati iesit in toata lumea cu tot ce a fost mai fals, mai prost, cu toti care v-au periat si gadilat si ne-ati facut de rasul lumii.
  b) Pe vremea mandatului dumneavoastra stimate tovarase NASTASE ” NU STIATI CA IN CADRUL SISTEMULUI CARE V-A CREAT SI V-A PROPULSAT IN FRUNTEA GUVERNULUI, FACEAU PARTE SI ARTISTII DE LA ANSAMBLUL CIOCARLIA CARE ERAU TURNATORII SISTEMULUI SECURIST “…… ????
  c) Categoric, stiati si mai stiati stimate tovarase NASTASE ca banii sistemului sint numai si numai ai ” SISTEMULUI TICALOSIT ” si la imbunatatirea lui ati pus si dumneavoastra umarul.
  d) Credeti ca aveti dreptul sa va deranjeze ” PAMFLETISTUL RADU BANCIU ” ?
  Va spun eu:
  NU AVETI DREPTUL SI NU TREBUIE SA MAI RIDICATI PRETENTII
  SUPORTATIL PE PAMFLETIST DEOARECE:
  – 24 MILIOANE DE ROMANI ATI JIGNIT INTR-O FRAZA DIN PATRU CUVINTE, ” SA IMI NUMERE OUALE “. ADICA NE-ATI DAT 48 MILIOANE OUA MARCA NASTASE.
  – VA CER SA IL SUPORTATI PE RADU BANCIU SI SA IL INTELEGETI IAR
  IN CAZUL IN CARE V-A INCEPE SA VA GADILE II VOM CERE NOI ROMANII SA ISI INCHIDA EMISIUNEA.
  3. Tovarase NASTASE ADRIAN, IN MANDATUL DOMNIEI VOASTRE DE ” PRIM MINISTRU ” CAND ATI PROPUS-O LA JUSTITIE PE ” RODICA STANOIU “NU STIATI CA ERA INCOMPATIBILA CU FUNCTIA DE ” MINISTRU AL JUSTITIE ” PENTRU SIMPLU FAPT CA A FACUT POLITIE POLITICA SI CA A FOST O TURNATOARE DE NEAM SI TARA ?
  STIATI STIMATE TOVARASE SI CUM V-AM SCRIS MAI SUS ” SINGURUL LUCRU CARE A CONTAT PT. DOMNIA VOASTRA A FOST SA CONSOLIDATI SISTEMUL TICALOSIT.
  4.CONSTIINTA NU VA ROADE ? AVETI CONSTIINTA ? CA DIN 4 ANI DE PUSCARIE ATI FACUT CATEVA LUNI ?
  5.SI STATUL ROMAN VA V-A PLATI PENSIE SI ALTE FACILITATI PE BANII MEI ?
  6.CE ATI FACUT PENTRU PENSIONARII CARE II VEDEAM LA TELEVIZOR SI AVEAU O ” PENSIE DE 3 LEI ” ? VA SPUN EU:
  – NIMIC, DAR NIMIC. DE CE NU ATI IESIT SI SA LE SPUNETI PENSIONARILOR CA PT. EI NICIODATA NU SE VOR SCURGE BANI DIN SISTEMUL TICALOSIT. ASTA INSEAMNA ” LASITATE ” DAR DACA SI REPET DAR DACA LE SPUNEATI ACEST LUCRU PENSIONARILOR VA GASEATI ASTAZI IN ISTORIA CELOR BUNI SI NU IN CEA A CORUPTILOR.
  7. SI CATE ALTE PACATE AI DOAR DUMNEATA STIMATE TOVARASE LE STII SI SISTEMUL CARE E PE SFIRSITE. EL TEA RIDICAT SI TOT EL TE-A INGROPAT. DE CE TE LEGI DE PAMFLETIST.
  DE FINAL: PAMFLETISTUL II CRITICA SI II 2 CACA ” PE TOTI CORUPTII IAR TU ” TE-AI CACAT PE O INTREAGA NATIUNE PURA DE ROMANI AI LUI STEFAN VODA SI MIHAI VITEAZU “. VEZI STIMATE TOVARASE NASTASE ? CA IN FRUNTEA TARII S-AU PUS HOTI, CRIMINALI, SMENARI FRAIERI, MATUSE MILIONARE SI ALTII CARE VOR AJUNGE LA PUSCARIE SI CARE LE STIU PE TOATE ?
  ASTEPT RASPUNS SI LASATINE CU CARTILE DOMNIEI VOASTRE CA NI S-A ACRIT.

  • Am crezut ca se poate discuta fara patima.Vrem sau nu,din pacate,luat de val,Antonescu a dat ceva ordine obscure privind evreii.Pogromul de la Iasi,de la Galati,nu a fost o gluma din pacate.Dar au fost evrei care au luptat contra rusilor,pe front,refuzand sa curete zapada in centrul oraselor s-au dus in linia intai,unii si murind pe acolo.In fine,totul are o cauza.Trebuie cautata cauza pornirii unor fapte abdominabile,fiindca nu prea ii vad pe romani, inflamindu-se din nimic.Oare ce s-a intimplat atunci? In adevar?

  • Adevarul lui Banciu ( adevarul supara ) tovarase NESIMTIT, PUSCARIAS HOT, LAS, INFATUAT,… este adevarul tuturor oamenilor cinstiti din tara asta, JIGODIE.
   Cand ti se va CONFISCA AVEREA ? Cand vei putea justifica cum ai reusit BUGETAR fiind, sa dobandesti in cativa ani ” de munca cinstita ” o avere pe care altii o realizeaza pe parcursul unor generatii ? Sper ca Dumnezeu sa faca dreptate si sa dispari tu si familia ta cat mai repede de pe fata pamantului. BLESTEMUL poporului sa cada asupra ta si a FAMILIEI TALE.

Comments are closed.