Echipe de militari din Jandarmeria Română, dotați cu arme automate, patrulează, vineri, în interiorul stațiilor de metrou din București. Militarii cu echipament de luptă au fost remarcați în cel puțin două stații de metrou, una dintre ele fiind cea de la Dristor, scrie romanialibera.ro

Se pare că această măsură de protecție ar fi legată de situația din Franța. Jandarmii înarmați au mai patrulat și în alte momente în interiorul metroului din București, deși această măsură de protecție nu se folosește în mod curent.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, ne-a declarat că miitarii din interiorul stațiilor de metrou provin din Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei și sunt abilitați să acționeze nu doar pe peroane ci și în interiorul trenurilor.

Întrebat de România Liberă dacă prezența jandarmilor înarmați la metrou are legătură cu evenimentele internaționale, Marius Militaru ne-a răspuns: „Este o măsură cu caracter preventiv”.

Reprezentanții Jandarmeriei au evitat să ne spună dacă militarii de la metrou au în arme doar muniție de exercițiu sau au chiar muniție letală, de război. Problema este că pistolul-mitralieră este o armă extrem de puternică, iar un glonte tras dintr-o asemenea armă, într-un spațiu extrem de aglomerat, cum este un vagon de metrou, poate produce și victime colaterale.