canicula f furtuni

Ne vom confrunta in continuare in aceste zile cu temperaturi foarte ridicate, insa canicula va fi urmata de furtuni. Meteorologi au emis mai multe coduri galben de canicula, dar si de ploi, conform ziare.com

Astfel, potrivit Administatiei Nationale de Meteorologie (ANM), incepand de miercuri, ora 14:00, pana joi, ora 13:00, va fi in vigoare un cod galben de canicula, disconfort termic si instabilitate atmosferica.

Vizate sunt 12 judete din vestul tarii, din Banat, Crisana, Maramures si vestul Transilvaniei si Olteniei, unde va fi canicula, iar temperaturile vor atinge frecvent pana la 37 de grade Celsius.

harta 1 - canicula furtuni

De miercuri seara, insa, vor aparea ploile in vestul si sud-vestul tarii, si vor fi averse cu caracter torential, descarcari electrice si intensificari ale vantului cu aspect de vijelie. In plus, izolat va fi grindina, iar cantitatile de apa vor fi de 30-35 l/mp.

Un al doilea cod galben este in vigoare de joi, de la ora 13:00, pana vineri, la ora 08:00, cand se vor inregistra canicula, disconfort termic si instabilitate atmosferica.

Vizate sunt aceleasi 12 judete din Banat, Crisana, Maramures si vestul Transilvaniei si Olteniei, unde vor fi averse cu caracter torential, descarcari electrice si intensificari ale vantului cu aspect de vijelie. In plus, izolat va fi grindina, iar cantitatile de apa vor fi de 30-35 l/mp si izolat 40-45 l/mp.

harta 2 - canicula furtuni

In plus, in judetele Gorj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov si in municipiul Bucuresti va fi canicula, iar temperaturile maxime vor depasi frecvent 35 de grade, iar in Lunca Dunarii vor ajunge si la 38 de grade. In plus, indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, astfel ca disconfortul termic va fi accentuat.