Liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost ucis într-un raid aerian în Siria, informează presa internațională. Televiziunea de stat din Siria a afirmat că cel mai căutat terorist din lume, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost ucis într-un masiv atac aerian care a avut loc sâmbătă, conform stiripesurse.ro

Cu toate acestea, nu este prima dată când liderul ISIS a fost declarat mort.

De asemenea, Amaq, agenția de presă a Statului Islamic, nu a confirmat știrile.

Sâmbătă, forţele Democratice Siriene (SDF), care sunt sprijinite militar şi strategic de coaliţia internaţională a Statelor Unite, au pătruns în partea vestică a capitalei de-facto a jihadiştilor Statului Islamic de la Rakka, în urma unui atac masiv.

”SDF a capturat jumătatea vestică a cartierului al-Sabahiya şi luptătorii întăresc poziţiile acolo. Apoi au avansat nord spre districtul al-Romaniya şi se luptă acolo cu ISIS”, a declarat directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, Rami Abdel Rahman.

Luptătorii kurzi şi arabi au lansat la începutul săptămânii ofensiva finală pentru recucerirea capitalei de-facto a jihadiştilor Statului Islamic de la Rakka.

Coaliţia internaţională a precizat că operaţiunea ar urma să dea o lovitură decisivă ideii de califat fizic pentru jihadiştii Statului Islamic.