Am participat si voi incerca sa va relatez ca un reporter simplu de la fata locului desi, cred ca Biserica Ortodoxa m-a invitat la acest eveniment istoric nu atit ca ziarist ci in calitatea mea de candidat oficial la Presedintia Romaniei, de sprijinitor permanent al construirii Catedralei Neamului si al Familiei formata dintre un barbat si o femeie si copii !

Sint foarte onorat de aceasta invitatie si marturisesc ca am fost un pic surprins fiindca nu m-am asteptat ca ditamai Patriarhul Daniel sa isi aminteasca de mine. Cu Patriarhul Teoctist am avut privilegiul unui interviu in direct la NASUL dar cu Patriarhul Daniel nu am avut ocazia sa schimb nici macar o privire.

Dar repet, desi sint surprins, ma onoreaza Recunostinta Bisericii Ortodoxe pentru activitatea mea de cetatean si ziarist si pentru dorinta mea sincera de a deveni cel mai bun Presedinte al Romaniei !

Acum relatez impresiile mele de reporter:

  • Organizare perfecta. Cind se doreste, institutiile lucreaza brici ! “Armata” Patriarhului Daniel a functionat milimetric ! Glumind, fiindca am vorbit cu multi oameni importanti ai Ortodoxiei, asa mi-as dori sa functioneze Statul Roman pentru Cetatean ! Am invatat ceva din aceasta “intilnire istorica” !
  • Ce nu mi-a placut, dar asta e, a fost faptul ca in primele rinduri au fost asezati oameni care lupta impotriva lui Dumnezeu, impotriva Familiei, impotriva Bisericii Ortodoxe sau oameni slabi care nu au fost in stare sa sustina suficient Catedrala Neamului ! Sint 8 ani de cind s-a inceput Constructia si inca nu e gata !!! Eu sper ca in urmatorii 2 ani sa avem, asa cum au marile Neamuri, O CATEDRALA !
  • M-au impresionat enorm umilinta si modestia Papei Francisc si teza proprie pe Tatal Nostru ! M-a facut sa ma gindesc bine cum vom actiona in privinta Refugiatilor care vor invada Europa si Romania ! E mult de gindit !
  • M-a impresionat Patriarhul Daniel care a avut un discurs extrem de echilibrat, de gazda a unui eveniment istoric, si care a punctat din nou oful Bisericii Ortodoxe ca Referendumul pentru Familie a fost boicotat de nevolnica clasa politica, in frunte cu Iohannis ! 

Nu pot sa fiu ipocrit ! Eu v-am relatat ca simplu reporter, eh, defect profesional de ziarist, dar sint si candidat la Presedintia Romaniei, alaturi de Iohannis, Pandele – sotul lui Gabriela Firea, Stanoevici si Plesoianu.

E inadmisibil pentru Romania si pentru Biserica Ortodoxa sa il primim pe Papa Francisc pe un SANTIER ! O Catedrala a Neamului NETERMINATA ! 

In Romania in care politicienii fura sute de milioane de euro pe luna, NOI nu am gasit bani sa terminam Catedrala Neamului la timp ?!

Ce spune fratele Francisc ?! Petru si Andrei, doi frati de singe dar si frati de singe in jertfa pentru Hristos ! Catedrala Sf. Petru din Vatican e gata de sute de ani ! Catedrala Maicii Domnului si a Sf. Andrei e inca SANTIER !

Atit a putut clasa politica, sa fure citeva Catedrale pe an si sa nu faca nicio Catedrala a Neamului ! Sub Presedintia mea voi repara aceasta nedreptate istorica !

Sa fiti iubiti !

Radu Moraru, candidat la Presedintia Romaniei 2019

P.S.

L-ati vazut pe Iohannis ? Nu a miscat un deget pentru Catedrala Neamului Romanesc, a fost total impotriva Familiei (barbat, femeie, copii – cum a zis Patriarhul Daniel) dar si-a facut imagine si s-a bucurat ca a fost bagat in seama ! Fiindca Biserica se roaga si pentru Conducatori si pentru Sufletul lui ! Poate ii spune vreun consilier treburile astea Crestinesti…