Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, a trimis agentiei Mediafax o filmare in care recita, in limba romana, poezia „Revedere” a poetului Mihai Eminescu. Ambasadorul a anuntat de luni, pe contul sau de Twitter, ca va transmite un mesaj romanilor, cu ocazia implinirii a 163 de ani de la nasterea poetului national Mihai Eminescu.

Inainte de a citi din volumul lui Eminescu, Martin Harris a explicat de ce a ales poezia „Revedere”:

„Ianuarie este o luna a marilor scriitori cred, in Romania si in Marea Britanie. Pe 25 ianuarie, marcam in Marea Britanie ziua de nastere a lui Robert Burns, poetul national al Scoţiei, si pe 15 ianuarie marcam ziua lui Mihai Eminescu, si cu aceasta ocazie as dori sa citesc o poezie de Mihai Eminescu. Am ales, cred ca, o poezie celebra, «Revedere», care este despre o intalnire intre un om, cred Eminescu, si o padure. Peisajul Romaniei este probabil dintre cele mai frumoase pe continentul Europei din cauza padurilor, si din cauza padurilor virgine, ceva unic in Europa si ceva foarte valoros.”

Martin Harris este ambasador al Marii Britanii la Bucuresti din 2010, reusind in timpul petrecut in tara sa stapaneasca bine limba romana. El a postat si cu ocazia Sarbatorilor de iarna, pe retele de socializare, urari pentru romani imbracat intr-un tricou inscriptionat cu mesajul „Keep calm and ReStart Romania”.

[jwplayer config=”526×310 – homevideo_copy” mediaid=”29422″]

3 COMENTARII

Comentariile sunt închise.