Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Mark Gitenstein, a declarat, miercuri pentru Hotnews, ca in acest moment, modificarea legii Agentiei Nationale de Integritate nu este o idee buna si ar fi primita foarte prost de catre MCV, UE si SUA.

„In acest moment, orice initiativa de a redeschide subiectul modificarii legii ANI ar fi o idee foarte proasta si nu ar fi bine primita de MCV, de UE si de SUA. Cred ca Parlamentul si guvernarea ar trebui sa dea dovada de multa precautie in aceasta privinta”, a precizat Gitenstein.

Avertismentul Ambasadorului SUA vine in contextul in care, la inceputul lunii noiembrie, este programata vizita expertilor Comisiei Europene, delegati sa evalueze daca tara noastra si-a indeplinit obligatiile asumate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

Potrivit surselor citate de Hotnews, marti ar fi avut loc o intalnire la Parlament intre liderii grupurilor parlamentare, in care s-ar fi discutat schimbarea legii ANI pentru a-i diminua atributiile. In acelasi sens, Ministerul Justitiei a demarat o initiativa de elaborarea a unui Codex privind conflictele de interese si incompatibilitatea, initiativa vazuta drept un pretext pentru lansarea unei dezbateri publice pe tema schimbarii legii ANI.

Cu privire la initierea Codex-ului, presedintele ANI, Horia Georgescu, a inaintat, saptamana trecuta, o scrisoare ministrului Justitiei, prin care preciza ca instiutia pe care o conduce nu a fost consultata cu privire la aceasta initiativa. Horia Georgescu a calificat demersul Ministerului Justitiei ca fiind „inoportun si suprapunandu-se nejustificat obiectivelor institutionale ale Agentiei”. Ministerul Justitiei a identificat 305 acte normative care se refera la interdictii si incompatibilitati pe care le-a inclus intr-un Codex destinat fiecarui functionar, pentru a sti prevederile sub incidenta carora intra.

2 COMENTARII

 1. Domnule Radu Moraru
  Oriunde v-ati afla,VA ROG,luati aminte>
  NOU PE BLOG nu poate fi datat 25 septembrie.
  La articolele de la diversele sectiuni,nu se pot plasa comentarii,din cauza unor nereguli fie tehnice,fie rau intentionate.rezultatul fiind o slaba audienta,fara comentarii inscrise.Nu este posibil ca fiind autentificat in momentul in care incepi sa postezi,la trimitere sa iiti apara eroare WordPress,prin dezautentificare automata.
  Iar comentariul sa ti se evapore.Mie mi s-a intimplat DOAR AZI de citeva ori,am sesizat si adminul,fara nici un rezultat.
  Pentru cine scrie redactia,daca noi cititorii nu putem comenta,suntem pur si simplu impiedicati?
  Ce efect media mai are un articol fara comentatori?
  Sper sa cititi aceste rinduri si sa remediati aceste nereguli,defectiuni,sabotaje sau cum se vor mai numi ele.Spre binele acestei platforme si a brandului NASUL TV.

Comentariile sunt închise.