John-Kerry-brexit

Secretarul de Stat american, John Kerry, se va întâlni luni cu Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, şi cu şeful diplomaţiei britanice, Philip Hammond, pentru a discuta despre decizia ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, conform gandul.info

Administraţia Barack Obama a îndemnat Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană. După referendum, preşedintele SUA, Barack Obama, a menţinut avertismentul că Marea Britanie va ajunge „la capătul rândului” în efortul de a semna un acord comercial cu Statele Unite, pentru că Washingtonul va prefera Parteneriatul cu Uniunea Europeană.

Nu este clar care va fi abordarea şefului diplomaţiei americane în discuţiile cu liderii europeni şi britanici. Este posibil ca John Kerry fie să încerce să pledeze pentru o soluţie de compromis între Marea Britanie şi UE, fie să nu se implice, semnalând doar că Statele Unite vor menţine relaţiile politice şi economice cu ambele părţi.

John Kerry a ajuns duminică în Europa, fiind la Roma, unde se va întâlni cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, şi cu membri ai Guvernului italian.