O analiză publicată de Deutsche Welle lansează ipoteza că Victor Ponta va fi următorul mare fugar din România, conform libertatea.ro Mai exact, fostul premier ar urma să se folosească de situația în care se află Sebastian Ghiță, pentru a „testa terenul” în situația în care ar vrea să părăsească România.

Deutsche Welle scrie despre relația de prietenie dintre Victor Ponta și Sebastian Ghiță, acesta din urmă aflat în Serbia, unde a fugit pentru a scăpa de problemele pe care le are cu justiția din România. Grație relației apropiate cu fostul premier, Ghiță a reușit să încheie contracte strategice la Belgrad cu guvernul fostului premier Aleksandar Vucici, actualul președinte de la Belgrad.

Deutsche Welle notează faptul că și Victor Ponta este inculpat în mai multe dosare de corupție în România și lansează o ipoteză potrivit căreia Victor Ponta va fi următorul mare fugar din România, iar „Sebastian Ghiță să fie și poligonul de încercare al fostului premier”.

„Dacă justiția de la Belgrad reușește să-l facă intangibil Bucureștilor pe Ghiță așa cum l-a ascuns de Sofia pe bancherul bulgar Țvetan Vasiliev, atunci și pentru Ponta va fi lejer să își primească eventuala pronunțare a sentințelor de pe malul sârbesc al Dunării”, scrie Deustche Welle.

De cealaltă parte, fostul premier Victor Ponta neagă orice ipoteză legată de o eventuală fugă a sa din România. „În weekend mi-am planificat să fug cu toată familia la Cornu – dar din păcate pe Valea Prahovei nu ai nicio șansă să fugi din cauza traficului, așa că o să merg chiar mai încet decat prevede viteza legală!”, a comentat ironic fostul premier pe Facebook, citat de libertatea.ro

Citiți analiza integrală pe DW.com