Dupa arestarea lui Gigi Becali, un alt subiect acid tinde sa agite intreaga suflare romaneasca. Salariile nesimtit de mari, de mii de euro pe luna, ale managerilor din companiile de stat, acesta este noutatea care a cuprins intregul spatiul mediatic.

sedinta de Guvern

Noii mosieri

Totusi, acesta nu este un lucru inedit, Econtext a atras atentia asupra acestui fapt in dese randuri si, mai mult decat atat, multi manageri au fost numiti de puterea actuala.

Da, bogatii cu adevarat bogati par sa fie mai degraba in structurile inalte ale administratiei publice. Iar ea culmineaza cu varful piramidei, cu Guvernul Romaniei.

Econtext va prezinta o radiografie imobiliara a ministrilor din Guvernul Victor Ponta.

Mai precis, va aratam cat teren are fiecare ministru si in ce orase, zone din tara. Cea mai mare parte a terenurilor se afla in spatiul intravilan, iar unele sunt plasate in zone extrem de scumpe, cum ar fi Corbeanca, Busteni, Voluntari, Rosia Montana, sectoarele Bucurestiului, etc.

Instariti

Astfel, din guvernul actual, cel mai bogat ministru in proprietati imobiliare este Constantin Nita, social-demcoratul care se ocupa de energia Romaniei.

El detine peste 10 hectare (108.460 metri patrati), in Ghimbav, Tohan, Braila, Buzau, Brasov, mare parte din aceasta suprafata fiind teren intravilan. Urmeaza ministri precum Banicioiu, Campeanu sau Varga.

Pe ansamblu insa, ministrii PSD-isti sunt mult mai instariti decat cei din PNL. Chiar si fara aportul substantial al lui Nita. In total, ministrii PSD au teren in suprafata de 191.507 metri patrati, in timp ce liberalii au ‘doar’ 72.835. De aproape trei ori mai putin decat social-democratii.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA CAT TEREN ARE FIECARE MINISTRU

2 COMENTARII

Comments are closed.