Ancheta în MAI, după apariția în cotidianul Național a unor fotografii din sediul Poliției de Frontieră, în care apar mai mulți bărbați, iar o persoană stă în genunchi în fața colegilor. Ministerul de Interne a precizat că persoana care apare în imagini este comisarul şef Aurelian Miu, şeful Serviciului Control din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră. Reacția liderului PSD Liviu Dragnea a fost dură, conform libertatea.ro: ”Este inadmisibil să se întâmple aşa ceva în orice structură din MAI!”

UPDATE ora 14.50 Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că ministrul de Interne, Carmen Dan, a declanşat o anchetă, după ce în spaţiul public au apărut fotografii în care şeful Serviciului Control din cadrul Poliţiei de Frontieră, Aurelian Miu, stă în genunchi în faţa unor superiori.

”Aşteptăm şi noi şi opinia publică, foarte rapid, rezultatele pentru că, dacă acele poze sunt reale şi se pare că sunt, este inadmisibil să se întâmple aşa ceva în orice structură din MAI. Eu am foarte mare încredere că măsurile pe care le va lua vor fi dintre cele mai dure”, a spus Liviu Dragnea.

„Conducerea MAI apreciază că imaginile şi informaţiile apărute în spaţiul public sunt de natură să afecteze exercitarea respectivei funcţii, pentru care este nevoie de autoritate profesională şi probitate morală. În consecinţă, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, a dispus verificări pentru lămurirea acestei situaţii, iar la finalul acestora vor fi prezentate şi măsurile administrative”, a transmis MAI.

Potrivit jurnaliștilor de la Național, în imagine ar fi chestorul Gelu Oltean, pe vremea când era șeful serviciului secret al Ministerului de Interne, chestorul Ioan Buda, fost secretar de stat al MAI și actualul inspector șef al Poliției de Frontieră și chestorul Marcel Ardelean, șeful Direcției de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei.

În aceeași fotografie apare o persoană în genunchi, în fața celorlalți șefi din MAI. Potrivit publicației, ar fi vorba despre comisarul șef Aurelian Miu, șeful Serviciului Control din IGPFR.

”Daca ancheta interna pe care cu siguranta o va declansa conducerea actuala a MAI va confirma ca omul din genunchi nu este nici vreu infractor marunt care cere mila „gaborilor”, nici vreun ospatar care a turnat vin pe meseni, ci chiar comisarul sef Aurelian Miu, insusi seful Serviciului Control din IGPFR! Adica omul care ar trebui sa-i controleze pe cei in fata carora ingenuncheaza, probabil cerandu-si iertare pentru ca o fi verificat pe vreun protejat…”, a apărut în materialul de presă.

Ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, a dispus verificări

Conducerea MAI a transmis un punct de vedere, după apariția fotografilor, arătând că imaginile și informațiile apărute în spațiul public sunt de natură să afecteze exercitarea respectivei funcții, pentru care este nevoie de autoritate profesională și probitate morală.

”În consecință, ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, a dispus verificări pentru lămurirea acestei situații, iar la finalul acestora vor fi prezentate și măsurile administrative”, a transmis Ministerul de Interne, într-un punct de vedere către publicația Național.

De ce a ieșit la iveală o fotografie veche de cinci ani?

Potrivit informațiilor obținute de Libertatea, fotografia ar fi fost făcută în urmă cu cinci ani, după ziua Poliției de Frontieră, chiar în sediul instituției. Festivitatea ar fi continuat cu o petrecere la cantina de la etajul clădirii. Toți cei suspectați că ar apărea în imagine vor fi chemați astăzi la audiere, inclusiv Gelu Oltean, care între timp s-a pensionat.

Mai multe bătăi de cap sunt însă în cazul lui Ioan Buda, care este greu de identificat în imagine, deși așa susțin sursele citate de Național. Totodată, rămâne de văzut de ce ar fi ieșit la iveală abia acum un caz vechi de cinci ani.