Deputatul PDL Andreea Paul sustine ca situatia prezentata, joi, de Premierul Victor Ponta sub denumirea de „starea natiunii” ar trebui sa se numeasca „starea natiunii mintite”, considerand ca documentul prezentat „este un exercitiu de amagire a romanilor”. Ea a trimis, vineri, agentiei Mediafax un comunicat de presa in care ofera cinci recomandari Guvernului pe teme economice.

„«Starea natiunii» de Victor Ponta se numeste de fapt «Starea Natiunii mintite» de Victor Ponta. Documentul prezentat ieri este un exercitiu de amagire a romanilor. Stia care este starea datoriilor si a restrictiilor bugetare si anul trecut, dar nu a ezitat nicio secunda sa ne minta cu zambetul pe buze. Constatarea este simpla: au trecut alegerile, Premierul nu-si poate indeplini promisiunile cu care a castigat turnirul electoral. In spatele cifrelor se ascunde realitatea cruda: romanii o vor duce si mai prost in 2013.

Victor Ponta a fost, este si va fi un premier-spectator intr-un moment in care Romania are nevoie de un premier-decident. La 8 luni dupa ce a ajuns la Palatul Victoria, Victor Ponta ne vorbeste in continuare cum are el de gand sa guverneze, neglijand s-o si faca efectiv. Guvernul va lua hotarari derutate in privinta propriilor scandaluri create: cotei unice, introducerii impozitului progresiv, TVA-ul redus la alimente, reducerea CAS, marirea salariului minim etc”, scrie Andreea Paul.

Reprezentanta democrat-liberalilor atrage atentia asupra datoriei publice pe care Romanie o are, precizand ca aceasta va creste, absorbtia fondurilor europene va fi slaba, iar investitiile publice nesemnificative. Ea sustine ca Premierul Ponta arunca praf in ochi romanilor prin situatia pe care a prezentat-o joi, neavand solutii reale pentru tara pe care o conduce.

„Iata cateva esentiale: A. Legea pensiilor impune Guvernului USL indexarea pensiilor cu 5,7%. Domnul Ponta a anuntat ca va indexa pensiile cu rata inflatiei, pe care dansul o vede la 4%, dar uita ca inflatia e semnificativ mai mare si ca trebuie sa adauge si diferenta de crestere reala a salariului mediu brut; B. Am aflat de la premierul Ponta ca Guvernul sau si-a propus sa atraga 2,5 miliarde de euro fonduri europene in 2013. Este o prognoza extrem de optimista pentru un premier care in 2012 a atins recordul negativ absolut in materie – zero euro atrasi in luna septembrie; C. Am vazut un premier care vorbeste in termeni laudativi de acordul cu FMI al Romaniei, care recunoaste ca acest acord cu FMI a produs efecte bune pentru Romania. Este acelasi Victor Ponta care acum un an, cand vorbea din opozitie, ne spunea, impreuna cu aliatii sai liberali, ca va rupe acordul cu FMI; D. Victor Ponta a vorbit despre o prioritizare a investitiilor din bani publici si de faptul ca a gasit 6.000 de investitii incepute. Fara sa vrea, a recunoscut meritul guvernarilor PDL. La instalarea primului Guvern, la finele lui 2008, in Romania erau incepute simultan peste 45.000 de proiecte de investitii. Haotice, consumatoare de resurse si neglijate.

Solutiile exista. Iata-le! 1. Prezentarea proiectului de buget cu masuri ferme si transparente pentru a stimula cresterea economica: sa-l afiseze pe site-ul fiecarei institutii publice, inclusiv cu executia lunara pe parcursul anului; 2. Prezentarea pachetului de masuri pentru relansarea economica, proiectele de investitii prioritare pentru acest an si modul in care va imbunatati absorbtia fondurilor europene. Romanii isi doresc locuri de munca, nu vor sa stea cu mana intinsa dupa ajutoarele statului; 3. Continuarea fara intarziere a reformelor din sanatate, educatie, pensii, salarizarea in administratia publica si din companiile de stat; 4. Analize de utilitate a cheltuirii banului public si analize cost-beneficiu pe marginea fiecarui buget institutional public – sa readucem in discutie coeficientul de utilizare productiva a banului public si a timpului de munca a functionarilor publici; 5. Prezentarea de rapoarte anuale de progres pentru fiecare domeniu in parte, asa cum se intampla in lumea civilizata si cum am inceput sa facem in guvernul condus de PDL. Altfel, natiunea ii va raspunde Premierului si USL-ului majoritar, curand, in termen de sase luni, cu un raport usturator, al caderii in sondajele de incredere si sustinere, numit «Starea Natiunii Dezamagite si Abandonate»”, mai scrie Andreea Paul, in comunicatul de presa remis vineri.

6 COMENTARII

  1. Doamna Anreea este una dintre vocile mai rasunatoare ale opozitiei. Defapt, opozitia actuala de cam rezuma la Andreea Paul, Emil Boc, Elena Udrea,…. ati mai notat pe cineva in ultimele luni de dupa alegeri? Altii se rezuma la lupte interne.

  2. Bulibaseala guvernului ponta beneficiaza de un mare si nesperat sprijin din priectele si programele guvernului Ungureanu.Guvern pe care nu a stat la indoiala sa il faca praf si pulbere ,ca sa se cocoate in locul acestuia.TB a procedat intelept.II lasa sa isi rupa gitul.De data asta definitiv,iar cei care vor iesi in strada nu vor mai fi lichele si mercenari finantati de puscariabilii de la inalt nivel.Abia astept glasul autentic al multimilor din strada:JOS USL!

  3. Ponta:
    „In ceea ce priveste pensiile, acestea s-au indexat cu 4% de la 1 ianuarie 2013.”

    Ei bine, nu s-au indexat, pensia pe ianuarie 2013 fiind egala cu cea din decembrie 2012.

    Aceasta a fost minciuna n+1. Se pregateste n+2…

Comentariile sunt închise.