SanitasDupa ce Federatia Sanitas si Federatia Sindicatelor Medicilor “Dr. Ioan Cantacuzino” au anuntat ca angajatii din sistemul sanitar intra in greva generala la sfarsitul lunii, ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu a declarat intr-o interventie la Realitatea tv, ca a facut apel la intelegere din partea medicilor fata de pacienti, declararan ca o asemenea actiune este „hazardata”.

„Cred ca este hazardata o asemenea actiune. Cred ca cei care se considera profesionisti in sanatate trebuie sa se gandeasca la pacienti. Cetatenii romani trebuie sa fie respectati de catre cei care se considera profesionisti in sanatate. Noi suntem in negocieri de mai multa vreme, cu unele din probleme ne-am inteles, cu altele incercam sa gasim solutii – o lege noua a salarizarii – pentru multe alte lucruri suntem pe diverse variante… Responsabilitate trebuie sa existe mai ales din partea celor care ameninta siguranta sistemului sanitar. Pachetele de reforma ar trebui sa creeze acele spatii bugetare pentru anii viitori pentru a putea sa asiguram crestere de venituri pentru cei care lucreaza in sistemul sanitar. A spune ‘Intam in greva!’ mi se pare exagerat si iresponsabil fata de cetateni”, a spus Nicolaescu

Angajatii din sistemul sanitar intra in greva generala la sfarsitul lunii: Medicii ii cer demisia lui Eugen Nicolaescu

Angajatii din sistemul sanitar au anuntat ca din data de 28 noiembrie vor intra in greva generala pe termen nelimitat, acestia fiind nemultumiti pentru ca nu s-a rezolvat niciuna dintre solicitarile transmise, anunta vicepresedintele Federatiei Sanitas, Marius Sepi.

Angajatii din sistemul sanitar cer alocarea a minimum 6% din PIB pentru sanatate, o legislatie care sa garanteze independenta profesionala a celor care lucreaza in sistemul public si privat, o lege a salarizarii specifica sistemului de sanatate, apararea demnitatii si renuntarea la denigrarea profesionistilor de catre autoritati, organizarea unitatilor medicale cu paturi in sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte si de calitate pentru pacienti, precum si consultarea reala a Coalitiei Profesionistilor din Sanatate cu privire la orice masura ce poate afecta functionarea sistemului de sanatate.

Acestei greve se alatura si Federatia Sindicatelor Medicilor „Dr. Ioan Cantacuzino” care a recomandat tuturor medicilor din sistemul public sa-si dea acordul pentru participarea la greva de avertisment si la greva generala organizate in luna noiembrie de Federatia Sanitas.

„Avand in vedere ca guvernantii au raspuns la demersurile noastre prin tacere, ca guvernantii nu isi asuma, public, responsabilitatea pentru subfinantarea sistemului sanitar, ca guvernantii considera ca s-au achitat cu brio de rezolvarea revendicarilor profesionistilor din sistemul sanitar, ca prin politicile lor financiare, aceiasi guvernanti creeaza premisele unei subminari a sanatatii publice, la care noi, medicii, nu dorim sa fim complici, nu ne ramane decat o solutie: greva”, a spus dr. Florin Chirculescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Medicilor „Dr. Ioan Cantacuzino”.

2 COMENTARII

  1. foarte bine
    Nicolaescu acuza de lipsa de profesionalism medicii in relatia cu pacientii, insa el ca ministru este profesionist in relatia cu medicii?
    Nu sunt bani..aceeasi placa de 20 de ani, dar pentru parlament de unde s-au gasit pentru 2014?
    Bai ministrule daca nu esti capabil si ai dovedit asta pana acum da-ti bai demisia! daca tii atat de mult la pacienti da-ti demisia. Pentru politie, jandarmi, SRI aveti bani, pt parlament si deplasarile voastre aveti bani….nenorocitilor!

Comments are closed.