antonescu si mignonPresedintele Senatului, Crin Antonescu, a avut o intrevedere, marti, cu presedintele Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE),  Jean-Claude Mignon, pe care l-a numit „un prieten de prima ora al Romaniei”. Mignon i-a amintit lui Antonescu de anul 1990, cand a vorbit de la balconul Universitatii.

„Va multumesc, de asemenea, de la bun inceput pentru toata activitatea extrem de importanta pentru noi toti si pentru democratie pe care o desfasurati. Este, in fond, intre noi o relatie cu dublu sens, o relatie cu o institutie si relatia cu o personalitate exceptionala pentru noi. Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei este o institutie care ne-a ajutat enorm in acesti 20 de ani, alaturi de care si cu ajutorul careia Parlamentul Romaniei, institutiile democratice din Romania s-au format si s-au consolidat dupa 1990, iar dumneavoastra, domnule presedinte, sunteti un prieten de prima ora al Romaniei, un om care s-a implicat personal si din tot sufletul in a sustine cauza libertatii si democratiei in Romania”, a afirmat Antonescu, la inceputul intalnirii.

Presedintele APCE a precizat ca pentru el Romania este o a doua casa, iar reintoarcerea in Bucuresti este mereu una placuta, fiind un oras pe care il iubeste.

„Intotdeauna cand ma plimb prin Bucuresti, un oras pe care il iubesc mult si nu degeaba se compara Bucurestiul cu Parisul, tot timpul masor schimbarile de la sfarsitul anului 1989, inceputul anilor 90, cand am fost pentru prima oara in Romania. E deja de mult trecut momentul in care, la 1 mai 1990, m-am exprimat de la balconul Univeristatii din fata Intercontinental. Era o perioada destul de agitata, pentru ca atunci cand am luat cuvantul eram alaturi de Doina Cornea”, a sustinut Jean-Claude Mignon.

Tot marti a avut loc si intrevederea dintre Presedintele Traian Basescu si Jean-Claude Mignon, la Palatul Cotroceni, unde seful statului i-a multumit presedintelui APCE pentru sprijinul acordat tarii noatre.

„Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, l-a primit marti, 26 februarie a.c., la Palatul Cotroceni, pe presedintele Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, domnului Jean-Claude Mignon.

Domnul presedinte Traian Basescu i-a multumit domnului presedinte Jean-Claude Mignon pentru sprijinul acordat in momentele in care standardele Consiliului Europei privind statul de drept au fost incalcate in Romania in cursul anului 2012. Totodata, seful statului a spus ca Romania a invatat ceea ce inseamna democratia si principiile ei, in primul rand prin intermediul Consiliului Europei.

Presedintele Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, domnul Jean-Claude Mignon, a vorbit despre prioritatile mandatului sau si a cerut suportul Romaniei pentru ducerea la indeplinire a acestora. Domnul presedinte Traian Basescu l-a asigurat pe domnul presedinte Jean-Claude Mignon ca tara noastra va ramane un partener de incredere pentru atingerea acestor obiective”, se arata in comunicatul de presa emis de Administratia Prezidentiala.

 

2 COMENTARII

  1. Sà înţeleg de la Căcărău că domnul Preşedinte Mignon este ,,prieten de primă oră a Romàniei” iar restul de 23 de ore este duşman şi trebuie ocăràt la greu – la fel cum se întàmplă cu personalităţi din UE şi NATO ?????

  2. Am vazut faza cind ii dureau miinile de-atita vorbit,iar crinul tot raspundea la orice:si,si,si!Atita „vorba”l-a obosit,saracul,tre sa mearga la somnic un pic!

Comentariile sunt închise.