Comisia de etica a Aliantei Romania Dreapta (ARD) a finalizat verificarea candidatilor pentru alegerile parlamentare, 36 dintre acestia primind aviz negativ. Printre numele grele se numara William Brinza, Cristian Poteras, Cristian Radulescu, Viorel Badea, Mircia Muntean. Monica Macovei, presedintele Comisiei de Etica, a dat vot negativ pentru alte 58 de candidaturi, dar care au primit aviz favorabil prin vot majoritar. De partea celalta, presedintele PDL, Vasile Blaga a declarat pentru Hotnews.ro ca o parte din candidaturile respinse de comisia de etica a fost discutate si asumate la nivelul conducerii Aliantei Romania Dreapta.

„Comisia de etica a Aliantei Romania Dreapta (ARD) a finalizat verificarea celor 502 candidaturi transmise pana pe 24 octombrie 2012, care aveau documentele complete. In urma evaluarii, Comisia a deciz prin vot sa acorde aviz negativ pentru 36 de candidaturi, cateva dintre acestea fiind intre timp inlocuite. Comisia de etica a analizat si 4 contestatii”, informeaza un comunicat transmis joi de europarlamentarul PDL Monica Macovei, presedintele Comisiei de etica a ARD.

Miercuri, 24 octombrie 2012, Comisia de etica a decis prin vot sa transmita co-presedintilor Aliantei contestatiile pentru ca unii dintre candidatii cu aviz negativ au sustinut public „in mod eronat” ca au primit aviz favorabil si pentru ca unii dintre co-presedintii ARD au avut interventii publice prin care au anuntat ca analizeaza contestatii ale candidatilor cu aviz negativ din partea Comisiei de etica sau au decis sa isi asume deja candidaturile unora dintre acestia, arata un comunicat remis presei de Monica Macovei. „Conducerea Aliantei trebuie sa preia toate contestatiile si sa isi asume raspunderea pentru deciziile luata”, se mai arata in comunicat.

Comisia de etica a decis sa nu mai primeasca noi dosare de candidatura incepand de astazi, 25 octombrie 2012, orice schimbare a candidatilor fiind responsabilitatea exclusiva a co-presedintilor Aliantei, se mai arata in comunicat. Surse ARD au declarat pentru HotNews.ro ca Aurelian Pavelescu, presedintele PNT-CD, nu si-a depus dosarul pentru a verificare, fiind astfel singurul lider ARD in aceasta situatie.

Monica Macovei a precizat in comunicat ca evaluarea candidaturilor s-a facut pe baza informatiilor transmise de candidati si prin verificari la Registrul Comertului, pe site-urile oficiale de licitatii si ale institutiilor publice care au contracte, pe baza comunicarilor oficiale si documentelor aflate pe paginile de internet ale Agentiei de Integritate, ale parchetelor si in baza de date a Portalului instantelor de judecata. „Am folosit si informatii din presa coroborate cu informatii de la institutiile publice”, se mai arata in comunicat.

12 COMENTARII

 1. Nu confundati etica cu integritatea si tineti cont de sistemul de valori in care sunt folositi acesti termeni, de pardigma.

  Comisia de etica din PDL are un set de valori si apreciaza candidatii daca se incadreaza in el, unii se pot situa la extreme, altii la mijloc sau in afara lui, dar cei din cadrul lui, aprecierea se face raportat la respectivul set de valori.

  Aceasta Comisie de Etica nu trateaza principiile morale universale ci pe cele minim necesare unui om politic in viziunea PDL-ului sau… a dnei Monica Macovei.

  Acuma, daca respectivul set de valori e bun sau nu, cat de bun, cat de prost… ei vedeti, aceasta face diferenta dintre experienta unei conduceri democratice a unei tari si o forma mimetica a ei.

  Fiecare timp istoric al unei tari genereaza instrumente specifice. Daca Monica Macovei venea cu un set de principii facut strict in spiritul democratiei autentice atunci nu stiu cati ar fi reusit sa treaca evaluarea.

  Daca democratia ar fi o planeta noi am fi doar o cometa.

 2. La noi, ca la nimeni, pana si integritatea este determinata prin vot. E ca si cum ai supune la vot integritatea unei centuriste. La finalul procedurii electorale, cu jumatate plus unu voturi, ni se va spune ca centurista este, de fapt, o doamna foarte respectabila cu certificat de integritate. Doamna centurista cu doctorat in integritate.
  Pai nu mai bun era garantatorul lui Vanghelie?

  • Peste tot e la fel.
   La italieni chiar a intrat in Parlament, la un moment dat, acea p.ornostar, apoi un trans…
   (Ciciolina de la Radicali – au fost ca UDMR-ul, mergeau in partea de unde batea vantul, cand ii cautai, ei erau la guvernare; si Vladimir Luxuria de la Rifondazione Comunista, pe care, femeile parlamentare il dadeau afara din WC-ul lor si-l trimiteau la barbati iar el spunea ca e femeie. Pana la urma, parca, i-au facut ceva separat.)
   Asa ca centuristele noastre sunt fete mari…

   • Cata vreme alegerile din Romania vor putea fi catsagite cumparind voturi in campanie cu o galeata si doua kilograme de faina lupta dumneavoastra va fi sortita esecului pentru simplul motiv ca banii vor putea aduce in pozitii alese sau numite persoane coruptibile ( mai precis spus : lipitori pe linga fonduri publice).Chiar daca eliminati astazi ( ipotetic ) toti coruptii din functiile publice ,acestia vor reapare , atita vreme cat electoratul nu-i sanctioneaza .Luptati impotriva efectului , nu a cauzei . Cum s-ar elimina cauza ? prin educarea electoratului cel putin atit cit se poate oferindu-i informatie corecta si aratindu-i calea justa pe care ,din pacate , pare sa nu o discearna.Un mare pas inainte ar fi votul celor din strainatate . Ei sunt deja curatati .Lupta anticoruptie are sanse de reusita doar sprijinita de sanctiune publica sub diverse forme : morala , electorala si abia apoi juridica ( apare ultima , din pacate)Va tin pumnii si doresc sa gasiti suficienta energie .Mi-ar place sa va pot vota la alegerile prezidentiale viitoare chiar daca nu-i vad pe romani alegand o femeie in fruntea statului ( din acelasi motiv pentru care inca voteaza ce scrie pe galeata )Mult succes

 3. Domnilor, vreau si astept o schimbare, vreau sa cred ca vor fi oameni potriviti la locul potrivit competenti devotati a ceea ce au de facut.

  Cei care isi ocupa locul de munca indiferent in ce ramura institutie, sa iti poata explica si dirija ce ai de facut nu sa ridice din umeri sa spuna NU STIU !

  Acesti NU STIU , sa stea acasa sau sa se perfectioneze . Ne-am saturat !

 4. Aseara il ascultam pe William Branza care spunea ca a fost pus pe lista de respinsi din cauza imaginii negative create in urma unor articole de presa in Jurnalul National. Daca e asa, nu mi se pare corecta decizia, tinand cont ca acest ziar e al lui Felix si deci nu te poti lua dupa orice mizerie scrisa acolo. In cazul lui Poteras, e clar. Sa-si rezolve intai problemele in justitie si apoi sa revina in prim plan daca e cazul.
  Criteriul ala cu imaginea negativa e extrem de subiectiv. Asa ar putea si Elena Udrea sa fie respinsa, stiindu-se toate campaniile mass-media impotriva ei.

 5. Prea ne amagim ca politica poate fi fata mare, unora cerem sa fie imaculati, si mofturosi cum suntem,lasam sa fie alesi mafiotii si sa ne conduca ei, lasand totul pe seama celor care nu stiu ce voteaza. Asa ca sa nu ne plangem daca vor iesi tot USL-ul. ARD, tot lovit din toate partile cu motiv si fara, din start o duce greu iar noi ii dam branci in loc sa scoatem in evidenta raul urias ce se arata la orizont. E bine si ciurul mare cu, care au fost cernuti ceidin ARD, vine ea vremea si pentru ciurul mic,la cernut. Timpul fuge, alegerile bat la usa. II vreti pe USL-isti patru ani?

  • Nu-i vreau pe uslisti 4 ani dar m-am saturat sa votez raul cel mai mic d.p.m.d.v.

 6. Da, se pare ca ne duc cu vorba.
  Cum de doamna Monica Macovei a votat 58 de avize negative dar s-a ajuns prin vot la 36 ???
  Pai, ori ai probleme ori nu ai.
  Ce vot e asta 3-2 ???
  Daca unul din comisie voteaza impotriva unui candidat era suficient ca sa nu fie validat.

  Apoi, se pare ca, oricum, o vor intoarce cum vor ei deoarece daca de azi comisia nu mai primeste dosare de candidati dar oricine poate candida si dupa aceasta data, fiind responsabilitatea numai a co-presedintilor, e clar, se vor face iar manarii.

  Si cand am mai citit la articolul anterior ca MRU vrea alianta cu PNL dupa alegeri, cu conditia inlaturarii lui cacarau, m-au convins definitiv ca doar au vopsit gardul.
  Astia vor sa reanfiinteze alianta DA si vor avea exact aceleasi probleme pe care le-au avut anii trecuti pentru ca PNL-ul ii v-a santaja cum vor vrea ei si, apoi, vor iesi de la guvernare cand ti-e lumea mai draga.

  Pe cand dam drumul la un proiect meritocratic ?

  • proiectul meritocratiei,poate fi considerat,deja in dezbatere.
   pana va ajunge sa fie pe buzele fiecarui roman
   vedem tulburarea apelor cu gigi,srs,firea,branza,cu mereu nostalgiac-narcisistic,etc,etc…
   se cam adevereste ca,avem de-a face,cu aceeasi mizerie.
   se vede si din felul in care d-na mm,este suntata.
   personal astept o schita de program de guvernare ,specific meritocratic.
   e drept ca nu am citit decat cateva extrase…
   di carte.

Comentariile sunt închise.