Raul-Oaida

Mulţi oameni au idei capabile să schimbe lumea, însă mai rar se întâmplă ca aceştia să îşi vadă ideile realizate până la capăt. Unul dintre aceştia e Raul Oaida, un tânăr de doar 20 de ani din Deva, despre care gigantul Intel spune că e un fenomen, datorită invenţiilor sale. Astfel, nu e de mirare că tânărul a ajuns să fie lăudat pe mashable.com, unul dintre cele mai importante site-uri de profil din SUA ce are ca slogan „vocea culturii digitale” şi milioane de cititori.

Raul Oaida a ajuns cunoscut în întreaga lume, în special printre pasionaţii de gadget-uri, tehnologie şi inventică, după ce, pe rând, a trimis în spaţiu o navă construită din piese Lego, a construit o bicicletă cu motor cu reacţie şi apoi, tot din piese Lego şi folosindu-se de un procesor Intel, o maşină care chiar rulează şi atinge 25 km/h.

„Obişnuiam să-mi zdrobesc jucăriile ca să ajung la motoare sau la becuri”, le-a spus Raul Oaida celor de la mashable.com, care îl descriu ca fiind „fermecătorul şi foarte amuzantul fiu al unei femei de serviciu şi a unui tâmplar”.

„Întotdeauna mi-am cheltuit banii pe care i-am primit de Crăciun sau Paşte pe piese de motor şi nu pe haine, iar asta i-a surprins pe părinţii mei. Probabil că sunt cea mai ciudată fiinţă umană care a umblat pe străzile din Deva”, glumeşte Raul Oaida.

Pentru Intel şi membrii comunităţii tehnologice, Raul Oaida este un fenomen, genul de om care poate schimba lumea – aşa îl descrie site-ul mashable.com pe tânărul ardelean.

La sfârşitul anului trecut, Raul Oaida a creat o mașină din 500.000 de piese Lego, împreună cu un antreprenor australian. Maşina imită un hot rod, poate fi condusă şi este propulsată de un motor cu 256 de pistoane acţionate de aer comprimat.

ROMÂNUL-Raul-Oaida

Prima dată însă, Raul Oaida a ajuns să dea interviuri pentru BBC când a lansat în spaţiu o navă tot din piese Lego, iar apoi presa internaţională a scris despre invenţia sa – o bicicletă cu motor cu reacţie. Jurnaliştii britanici chiar l-au comparat cu Henri Coandă.

Acum, tânărul care a trăit toată viaţa sa în Deva, visează la ceva mai mult.

„Recunosc, a fost cam ciudat să fac toate aceste lucruri singur. Cred că cel mai mult am nevoie de un mentor, ideal ar fi un afacerist din Silicon Valley care să investească în mine ca persoană, să mă ajute să obţin o viză şi să-mi dea sfaturi”, spune Raul Oaida.

 

Sursa: voceatransilvaniei.ro

5 COMENTARII

  1. A ajuns cineva din ardeal faimos si acum toata tara e cumva ruda cu el. Tara de cacat, oameni de cacat.

    Cat despre Raul, bravo lui, l-a dus capul si nu a fost constrans de parinti (lucru care l-am vazut in familiile prea multor persoane).

  2. Draga Radu bunicii tai sunt moti ? Pentru ca dupa nume asa ar arata. Nu din alt motiv te intreb ci doar ca noi, motii sa ne mandrim cu tine si mai mult. Sa ai noroc in viata este ceea ce eu iti doresc din inima si nu uita in nici o situatie ca esti roman.

  3. BRAVO TINERE! FERICE DE PARINTII CARE AU FACUT SI CRESCUT UN ASEMENEA COPIL!!!!!!!!!!!! esti unul dintre foarte putinii romani care vor sa faca ceva BUN in viata! si totusi, ai un mare defect: esti prea inteligent pentru ca sa fii cunoscut de cat mai multi romani! si fac referire aici la posturile tv. din romania care se bat, se calca in picioare sa invite zi de zi in emisiunile lor cocalari, manelisti, curve, agramati, INTR-UN CUVANT toata mizeria acestui popor! la tv. ESTE INTERZIS sa apara OAMENI INTELIGENTI! de aia o ducem asa de „bine”! multa sanatate tie si parintilor tai si MULT SUCCES IN VIATA!

    • Ma alatur celor scrise de dvs. d-le Berceanu Emil si-i adresez tinarului Radu Oaida felicitari,admiratie si mult succes in continuare.

      • Sus tot mai sus români !căci avem destui care ne mușcă pe la spate de c…r.Câte genii românești nu au sfârșit în anonimat și nu și-au putut realiza invențiile.Succes total românului nostru să-i dea Dumnezeu și noroc că este nevoie și de el.

Comentariile sunt închise.