06. iunie
Așa cum am spus-o cu multe alte ocazii, sunt tot mai multe probe care ne demonstrează că istoria, așa cum o cunoaștem noi, nu reflectă decât parțial realitatea, mai ales pentru perioada antică sau pentru așa numita preistorie, și că aceasta ar trebui rescrisă.

Interese transnaționale fac însă ca, deocamdată, istoria oficială să păstreze o variantă „corectă politic”, care slujește anumite interese. Interese care nu sunt și ale noastre, ale românilor.

carlo troyaPrintre argumentele puternice care sprijină rescrierii istorie europene vine și o carte scrisă în secolul XIX de istoricul și omul politic italian Carlo Troya, publicată de puțină vreme în România sub numele „Argumente pentru rescrierea istoriei europene” – Despre istoria și arhitectura geto-goților.

Despre infomațiile de excepție conținute în această carte vorbim în aceast episod al emisiunii Adevăruri tulburătoare, de la Nașul Tv, chiar cu editorul acesteia, domnul Dumitru Ioncică. Cartea este disponibilă pe http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-adulti.html

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/