coldea-ghita-maior

Chris Terheș, președintele Romanian Community Coalition, cunoscută în țara noastră și sub numele de „Coaliția românilor pentru combaterea corupției” a comentat dur scandalul momentului, în care Sebastian Ghiță este protagonist, conform stiripesurse.ro

„Ghita a prezentat dovezi cum mergea cu Coldea (si cu Dincu) in vacante de lux. In perioada pentru care acesta a prezentat dovezi, 2010, 2012 si 2015, Ghita era PENAL, folosind eticheta propagandistilor Noii Securitati. Adica, Ghita era inculpat intr-un dosar deschis in 2000 de Parchetul General pentru inselaciune (a statului) si fals in declaratii. Folosindu-se de mai multe firme Ghita ar fi vandut produse petroliere de la rafinarie la alte firme fara sa plateasca taxe.

Dosarul respectiv a fost deschis in 2000, a fost trimis in instanta in 2002 iar in 2014, cand inca era pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, faptele s-au prescris. In martie 2016 CAB a decis incetarea procesului pentru ca faptele s-au prescris.

Comunismul a cazut in urma cu 28 de ani, iar jumatate din perioada asta – 14 ani – s-a judecat dosarul lui Ghita, si atat s-a judecat pana cand s-au prescris faptele.

Coldea este in fruntea SRI din 2005 pana in prezent (11 ani).

Kovesi a fost in fruntea PG intre oct. 2006 – oct.2012, iar din 2013 este la DNA.

In timpul acesta atat Coldea cat si Kovesi nu aveau o problema sa faca vacantele impreuna ori sa se intalneasca in deal la vie cu „penalul” Ghita.

Paralel, insa, organele de propaganda ne explicau, noua si occidentalilor, cum se bate Noua Securitate cu coruptia. Si cum serviciile trebuie intarite sa se lupte si mai abitir cu coruptia.

In tot acest timp, insa, nu doar ca Ghita nu a fost etichetat ca „penal”, dar toate afacerile lui au proliferat in urma contractelor de sute de milioane de euro cu serviciile si alte institutii ale statului.

Principala cauza a coruptiei din Romania si a stagnarii tarii sunt serviciile, care au tinut intregul stat captiv, nelasand nimic sa se dezvolte organic in societate.

Noi ne-am trezit. Autistii de la ambasade inca nu.

P.S. Sper sa zica Ghita cat de multe.”, a scris Chris Terheș pe pagina sa de Facebook.