isisUn barbat a fost arestat in Franta, in luna august, pentru ca intentiona sa comita un atentat intr-o sala de concerte. Barbatul nu-si cumparase inca arme, dar serviciile de securitate au aflat despre planul sau si l-au retinut.

Barbatul se afla in inchisoare de pe 15 august, insa informatia a fost abia dezvaluita, releva bfmtv.com. Deocamdata nu se stie despre suspect decat ca este supranumit Rada si este banuit ca a vrut sa comita atentate in Franta.

Jihadistul francez s-a intors din Siria in luna mai. In perioada petrecuta in Siria ar fi primit instructiuni pentru a comite atacuri in Franta intr-o sala de concerte, pentru a face cat mai multe victime.

Suspectul si-a recunoscut intentiile in a treia zi de arest preventiv si a explicat ca s-a intors din Raqqa, bastionul gruparii Statul Islamic din Siria, in mai 2015.

Suspectul ar fi petrecut doar sase zile in Siria. A fost ranit la o gamba de o grenada in timpul unui antrenament asa ca a pornit inapoi spre Franta pe un traseu intortocheat: Gaziantep – Istanbul – Varsovia – Praga – Amsterdam – Paris.

Suspectul a fost dat in vileag de un alt jihadist, de aceasta data spaniol, in cursul interogatoriului.

sursa: ziare.com

1 COMENTARIU

Comments are closed.