O bandă de peste 50 de persoane înarmate a furat mai multe milioane de dolari dintr-un seif din Paraguay, în cadrul unei operațiuni calificate de oficiali drept „jaful secolului”, informează DPA, potrivit stiripesurse.ro

Hoții, despre care poliția susține că proveneau din Brazilia, au ucis un polițist, în timpul raidului de luni, din Ciudad del Este, al doilea oraș ca mărime din această țară din America de Sud, scrie agerpres.ro

Trei hoți au fost uciși câteva ore mai târziu într-o confruntare armată cu poliția braziliană, dincolo de graniță, a informat Ministerul de Interne din Paraguay. Alți cinci membri ai grupului au fost arestați în Itaipulandia, la 50 de kilometri nord de Ciudad del Este, a adăugat ministerul amintit.

Estimările inițiale au plasat suma furată la circa 40 de milioane de dolari, însă un purtător de cuvânt al Prosegur, compania de securitate privată vizată de acest raid, a negat relatările.

Gangsterii au folosit explozibili pentru a putea pătrunde în seiful aflat în sediul Prosegur din acest oraș de la frontiera paraguayană, cunoscut pentru activitatea sa infracțională.

Hoții, înarmați cu puști de asalt, ar fi reușit să ajungă în Brazilia, cu ajutorul bărcilor cu motor cu care au străbătut râul Parana.

Ancheta indică că aceștia ar face parte din Primeiro Comando da Capital, sau PCC, o organizația infracțională importantă din Brazilia, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Augusto Lima.

O parte dintre banii furați au fost recuperați, a informat ziarul ABC Color.