robert-prechter

Robert Prechter, unul dintre cei mai reputaţi analişti tehnici de pe Wall Street, vede semnele unui colaps iminent al bursei din New York (NYSE) în evoluţia de până acum a acesteia. Nu este primul mare analist care enunţă suspiciuni privind viitorul parcursului NYSE, şi nu numai, marcat până acum de numeroase maxime istorice. Abordarea analistului este relevantă.

Robert Prechter este o somitate pe Wall Street pentru acurateţea analizelor sale tehnice bazate pe teoria ciclurilor (valurilor) Elliott. Ca şi analiza tehnică în general, teoria valurilor de creştere şi scăderi ale preţurilor se bazează pe principiul că piaţa acumulează, în timp, diferite presiuni, la diferite preţuri, care urmează să declanşeze supapele căderilor bursiere la anumite momente.

De exemplu, indicatorii tehnici reflectă de doi ani un optimism extrem, ceea ce este un semnal de contratendinţă, altfel spus de cădere, pentru că sugerează că jucătorii care voiau să cumpere şi-au terminat deja cumpărăturile. Şi, dacă încep corecţiile, ei vor fi primii care vor fi fugit din piaţă şi vor rămâne puţini care să mai susţină nivelul ridicat al preţurilor, potrivit opiniilor lui Robert Prechter, citat de MarketWatch

 

Citiţi articolul integal pe economica.net

 

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.